2022.06.12 07:29 Yosihiro Olvasottság: <100x
2

Egy nem igazi vámpír

Máris ott kezdem , hogy nehéz szülés volt ez a négy csillag amit megadtam erre az alkotásra, mert igazából a hármat érdemelte volna ki, de látok benne annyi potenciált és talán folytatást, hogy így előre is megelőlegezem ezt az értéket. Sokan lehúzzák ezt a produkciót. Nekem az volt a benyomásom, hogy igenis próbálkoznak , de ha kicsit szakmai szemmel nézzük akkor több ponton hibáztak és valahol csak összecsapták az egészet. Mint tudjuk Morbius a képregények világában nem egy kimagasló szereplő és többszöri nekifutással is csak olyan neves hősökkel tudott szerepelni ,hírt szerezni magának mint Pókember vagy X-Men, vagy a Fantasztikus Négyes, Penge de sorolhatnám.

Igazából egyénileg egy keverék nem vámpír nem is élőhalott. Élete célja, hogy meggyógyuljon. Ehhez kitaláltak egy jó kis alapot aztán hozzáadtak egy már bevált "denevér" vért és máris kész az új szuperhősünk aki legfőképp magával küzd. Ebben a filmben is én ezt a hatást érzékeltem a legjobban mert a többi érzelem úgyszólván szikráit kapjuk.

Egy nem igazi vámpír

Valahol nem értem ezen filmkészítőket. Ha ennyire ismerik ezt a karaktert vagy történetet akkor miért nem lehet tényleg egy normális filmet ebből kihozni. Hiszen minden olyan alap megvan amire szükség van. Ebből sokkal, de sokkal jobbat ki lehetett volna hozni. Kicsit olyan érzésem is volt, hogy a rohanó világunkhoz igazodva végigpörgetnek mindent. Bár most ezt egy külső filmnéző szemével próbáltam nézni aki nem ismeri a háttértörténetet annak ez lehet egy jó film. Összességében a forgatókönyv szerintem gyenge a rendezés közepes. A szereplők hol tudnak adni a filmhez hol pedig elvesznek belőle tehát maradjunk a háromnegyednél. A látvány és hang az ami jó és a fölé tud emelkedni. Mivel képregény rajongó vagyok ezért azt a pluszt én hozzá tudom adni amit idáig a Marvel történetekből tudok és így megadom erre a produkcióra a négy csillagot, de ha a folytatás is ennyire "pörgős" lesz és értelmetlenül siettetik a történetet akkor azt le fogom húzni. Talán mint mindig itt is a pénz az úr és összedobtak valamit. pedig ez attól többet érdemelt volna és egy háromrészes sorozatban tudtam volna mindezt elképzelni amit így ebben összehoztak, több érzelemmel és talán kifinomultabb rendezéssel. A vámpíros filmek között pedig ez nem az igazi valami olyan plusz hiányzik ami felkelti az emberek érdeklődését vagy egy szerelem vagy egy nagy hőstett. Na majd meglátjuk mit kreálnak. Addig is én ajánlani tudom nem rossz film ez biztos remek kikapcsolódás. üdv Yosi

55 Morbius  (2022)

akció | dráma | horror | kaland | sci-fi | thriller

A zseniális orvos, Michael Morbius (Jared Leto) halálos betegségben szenved, de hiába kutatja az ellenszert, az idő vészjóslóan nehezedik fölé, és pontosan tudja, hogy már nincs... több»

2