Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Tizenkét dühös ember (1957)

12 Angry Men
Tizenkét dühös ember
Elbűvölően káprázatos. Kötelező egy darab ez a film és a sztorija úgy ahogy van hibátlan és elképesztő világot tár a néző elé amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Imádtam
94%150 rajongó1618 szavazat
Filmadatlap
 
24
Szereplők
79
Vélemények
10
Képek
2
Videók

Galéria (10)

Henry Fonda
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb
E.G. Marshall
Henry Fonda
Edward Binns
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok
Szerintetek: 12+    |  96"
Premier (HU): 1960.01.28.
Dráma

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a vádlott bűnössége mintha túlságosan is nyilvánvaló lenne, és alaposabban át kéne beszélni a… több»

Videók (2) 
Murphyyy   2022. 07. 18.

legújabb vélemény

1

Zseniális! Nagyon régóta várólistán volt, nem is tudom, miért vártam vele ennyit. Eszméletlenül tetszett, feszült figyelemmel ültem végig. Nagyon jó látni, ahogy mindenki meggondolja magát, ahogy telik az idő. Hogyan lesz az 1-ből a végére 12. Minden... több»

 
Deku   2017. 07. 07.

3

Elbűvölően káprázatos. Kötelező egy darab ez a film és a sztorija úgy ahogy van hibátlan és elképesztő világot tár a néző elé amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Imádtam

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

0

Lumet egy fantasztikus rendezése. A tizenkét ember ,aki élet,és halál ura....egy nagyon erős személyiség,aki hat a többiekre is,meleg van,és lassan kibontakozik mindenki igazi jelleme. Jó film,nagyszerű színészekkel.Ajánlott kategória.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

0

Én is csak áradozni tudok erről a filmről. Már az elején a lényegre tér, és végig fenntartja a néző figyelmét.

 
dailyfilmsan   2019. 04. 11.

0

Egy örök klasszikus tökéletes szöveggel és időzítéssel. A film max. 4 óra leforgását mutatja be 12 ember vitája által. Nagyon hatásos, ahogyan megismerjük lépésről lépésre a szereplőket úgy, hogy egy nevet kapunk. Magát a történetet is lépésről lépés... több»

 
JRD   2022. 03. 01.

0
Kultikus film, remek színészek...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az emberek általában viszolyognak az olyan filmektől, ahol nem nagyon van tér, mozgás. Mégis, a Tizenkét dühös ember című film ezek ellenére is mozgalmas, fordulatos. A film minden percében átértékeljük az igazságról alkotott véleményünket, míg végül megtaláljuk a valódi igazságot. De addig az út bizony rögös az esküdtek számára... és döntéseiknek itt súlya van. A kezdeti "biztosan bűnöstől" hogyan jutnak el a megrázó végkifejletig! Az elsőtől az utolsó másodpercig remek film. Bízom benne, hogy azokat is a kanapéhoz köti, akik már ebben az évezredben születtek! Hajrá, filmre fel! Jó szórakozást!

 
szaka123   2018. 03. 26.

0

12 dühös ember egy helyiségbe zárva, egy meleg nyári napon. A történet végig itt játszódik, miközben az esküdtek egy elég egyértelmű ügyet vitatnak. Mind a 12 ember elég erős egyéniség, de mégis van köztük egy, aki mind közül kiemelkedik és érveivel ... több»

1

A film összbevétele 4 360 000 dollár volt (imdb.com).

 

Több szinkron is készült hozzá. Az első 1959-ben a Mokép filmforgalmazó számára a Pannónia Filmstúdióban, a második szinkron 1965-ben készült a Magyar Televízió részére; majd 2006-ban újraszinkronizálta a Zone Stúdió az MGM csatorna számára. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

A film költségvetése 340 000 dollár volt.

(Borga)
 

Kevesebb mint 3 hét állt a stáb rendelkezésére, hogy létrehozzák a filmet.

(Borga)
 

A filmben szereplő bicska egy olasz stílusú nyéllel ellátott, kriss-pengével rendelkező rugós kés volt.

(Mavil)
 

A film készítői arra törekedtek, hogy a szűkös költségvetést tartani tudják, ezért amikor egy szöget bevilágítottak, az összes onnan felvett jelenetet egyszerre rögzítették, így előfordult, hogy az adott párbeszéd egymást követő mondatai csak hetek múlva kerültek felvételre.

(Mavil)
 
Lehet, hogy műfaji besorolása szerint nem horrorfilm, nem is egy thriller, de az emberi dráma olyan lelki húrokat pendít meg, amire a mai filmek közül csak nagyon kevesen képesek, holott elvileg egyik-másik thrillernek pontosan ez lenne a célja. Szánjuk rá azt a bő másfél órát, ameddig tart, de készüljünk fel rá, hogy talán más emberként fogunk felállni mellőle. több»