Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
72
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
peetrf4f   2019. 12. 19.

legújabb vélemény

Talán a legtanulságosabb film amit láttam életemben.

Úgy gondolom, hogy az igazi jogállam valahol itt kezdódhet kiegészítve a precedensjoggal, ami sajnos ebben a filmben nem jön elő, de vannak rá jó példák pl. a Goodwill Hunting-ban. Jó lenne, ha az olyan szovjet berendezkedésű országokban is mint pl. a magyar , nem egy ember (bíró) döntene életről és élettelenségről (életfogytiglan), bár aki ide születik az a börtönön kívül is csak fél életet tud élni. Egy ember sokkal kisebb valószínűséggel tud jó döntést hozni, főleg, ha nem elég bölcs és politikailag is elfogult, s nem mentes az előítéletektől. Kár, hogy a magyar filmek még 60 évvel később sem tanulságosak.

 
Deku   2017. 07. 07.

Elbűvölően káprázatos. Kötelező egy darab ez a film és a sztorija úgy ahogy van hibátlan és elképesztő világot tár a néző elé amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Imádtam


 
dailyfilmsan   2019. 04. 11.

Egy örök klasszikus tökéletes szöveggel és időzítéssel. A film max. 4 óra leforgását mutatja be 12 ember vitája által. Nagyon hatásos, ahogyan megismerjük lépésről lépésre a szereplőket úgy, hogy egy nevet kapunk. Magát a történetet is lépésről lépésre mutatja be a film, ugyanis in medias res rögtön a közepébe csöppenünk az eseményeknek. Én szeretem ezt a filmet, attól hogy régi.

 
szaka123   2018. 03. 26.

12 dühös ember egy helyiségbe zárva, egy meleg nyári napon. A történet végig itt játszódik, miközben az esküdtek egy elég egyértelmű ügyet vitatnak. Mind a 12 ember elég erős egyéniség, de mégis van köztük egy, aki mind közül kiemelkedik és érveivel próbál hatni a társakra. Igen jó film, kiváló színészekkel és rendezéssel. Hiába csak egy helyszínen játszódik, mindvégig fent tudja tartani a feszültséget. Ajánlott film, persze a mai korosztálynak nem feltétlenül, mivel nincs benne robbantás, szex, vagy éppen erőszak, így nem biztos, hogy lekötné Őket.

 
Thibo84   2016. 06. 21.

Én is csak áradozni tudok erről a filmről. Már az elején a lényegre tér, és végig fenntartja a néző figyelmét.

Henry Fonda
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb
E.G. Marshall
Henry Fonda
Edward Binns
Henry Fonda
John Fiedler
Lee J. Cobb

A film összbevétele 4 360 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film költségvetése 340,000 dollár volt.

(Borga)
 

Kevesebb mint 3 hét állt a stáb rendelkezésére, hogy létrehozzák a filmet.

(Borga)
 

A filmben szereplő bicska, egy olasz stílusú nyéllel ellátott, kriss-pengével rendelkező rugós kés volt.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.