Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Szerelem (1971)

Szerelem
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
23
Képek
1
Videók

Galéria (23)

Darvas Lili
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Darvas Iván
Törőcsik Mari
Darvas Iván
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Darvas Lili

Videók (1)

 
Dorkateo   2021. 12. 17.

legújabb vélemény

1
Gyönyörű

Ilyen egyszerűen ábrázolni a szerelmet csak zseniális rendező tudja. 5 perc az egész jelenet, és mégis tökéletesen értem és érzem. Törőcsik felülmúlhatatlan.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

1

Szép és megható alkotás.Törőcsik ebben a filmben is zseniális.Megvan,és érződik a drámai hatás is.Magába szippant a film.Fantasztikus.

 
Berto49   2018. 03. 12.

1

Ennek a filmnek jogosan a zseniálisok között van a helye. Ahogy Törőcsik játszik, az a színjátszás csúcsa. Darvastól nem voltam elájulva, szinte csak savanyú képet vág. Az összes szuperlatívuszt viszont Molnárné Darvas Lili érdemli meg, ilyen alakítá... több»

 
julisX   2015. 11. 03.

1

Nagyon szép alkotás, Déry Tibor elbeszélései alapján. Hihetetlen, hogy mennyi lelki erőt, hitet és szeretet áraszt. Külön ki kell emelnem a két nagy színésznő alakítását, Darvas Liliét és Törőcsik Mariét. Cannes-ban sok díjat bezsebelt a film annak idején, több kategóriában is.

 
Mithrel   2018. 09. 09.

0

Gyönyürű mű, csodálatos szimbolikával és pontos korfestéssel. Furcsa volt így egyben látni a két novellát, amik a film alapjául szolgáltak, de vitathatatlan, hogy zseniálisan meg lett oldva. Sajnáltam, hogy nem ezt a tételt húztam érettségin.

 
VérAlex   2015. 05. 19.

0

Makk Károly legjobb filmje, egyértelműen. Nagyon eredeti ötletet, víziót vitt fimre és nem utolsó sorban fantasztikus alapművekre épít.

 

1971-ben Cannes-ban Makk Károly elnyerte a zsűri díját, és a legjobb szereplőnek járó díjat Törőcsik Mari és Darvas Iván vitte el.

(KaTuS55)
 

A film cannes-i bemutatóján Makk Károly megismerkedett Jorge Semprúnnal, akivel közös filmet terveztek. A dologból azért nem lett végül semmi, mert Makk kilépett a pártól, ezért szúrta a szemét a kommunista hatalomnak.

(Bogi87)
 

Egy pletyka szerint Makk Károly luca szerepét Psota Irénnek ígérte oda, de erről megfeledkezett és végül Törőcsik Marit kérte fel rá.

(Bogi87)
 

A film nemzetközi premierje 1971-ben Cannes-ban volt, ahol a zsűri díját is elnyerte. Ezt követően világszerte nagy sikerrel vetítették.

(Bogi87)
 

Makk Károly rendező egy ismeretlen arcot szeretett volna kiválasztani János szerepére. Szerette volna, ha Hankiss Elemér elvállalja a szerepet, ám ő nemet mondott. Ezt követően felkérte Pálos György színészt, aki nem sokkal ezután elhunyt. Végül így lett János megformálója Darvas Iván.

(Bogi87)
 
Miért kötelező megnézni? Mert valóban képes jelenidejű maradni és megállni a helyét minden korban, rámutatva az élet legfontosabb kérdéseire. több»