Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
23
Képek
Videók
Szerelem
 
sabnock666   2019. 09. 03.

legújabb vélemény

Szép és megható alkotás.Törőcsik ebben a filmben is zseniális.Megvan,és érződik a drámai hatás is.Magába szippant a film.Fantasztikus.

 
Berto49   2018. 03. 12.

Ennek a filmnek jogosan a zseniálisok között van a helye. Ahogy Törőcsik játszik, az a színjátszás csúcsa. Darvastól nem voltam elájulva, szinte csak savanyú képet vág. Az összes szuperlatívuszt viszont Molnárné Darvas Lili érdemli meg, ilyen alakítást csak nagyon ritkán lehet látni. A két Déry novella összeapplikálása remekül sikerült, eggyé állt össze a két történet. Külön élmény a másodpercekre bevillanó emlékképek rendszere, igazi filmes megoldás.


 
Mithrel   2018. 09. 09.

Gyönyürű mű, csodálatos szimbolikával és pontos korfestéssel. Furcsa volt így egyben látni a két novellát, amik a film alapjául szolgáltak, de vitathatatlan, hogy zseniálisan meg lett oldva. Sajnáltam, hogy nem ezt a tételt húztam érettségin.

 
julis   2015. 11. 03.

Nagyon szép alkotás, Déry Tibor elbeszélései alapján. Hihetetlen, hogy mennyi lelki erőt, hitet és szeretet áraszt. Külön ki kell emelnem a két nagy színésznő alakítását, Darvas Liliét és Törőcsik Mariét. Cannes-ban sok díjat bezsebelt a film annak idején, több kategóriában is.

 
VérAlex   2015. 05. 19.

Makk Károly legjobb filmje, egyértelműen. Nagyon eredeti ötletet, víziót vitt fimre és nem utolsó sorban fantasztikus alapművekre épít.

Darvas Lili
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Darvas Iván
Törőcsik Mari
Darvas Iván
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Darvas Lili
 
Tartalmas, szép alkotás, nem csak ínyenceknek! 9/10 több»
 
Miért kötelező megnézni? Mert valóban képes jelenidejű maradni és megállni a helyét minden korban, rámutatva az élet legfontosabb kérdéseire. több»
 

1971-ben Cannes-ban Makk Károly elnyerte a zsűri díját, és a legjobb szereplőnek járó díjat Törőcsik Mari és Darvas Iván vitte el.

(KaTuS55)
 

A film cannes-i bemutatóján Makk Károly megismerkedett Jorge Semprúnnal, akivel közös filmet terveztek. A dologból azért nem lett végül semmi, mert Makk kilépett a pártól, ezért szúrta a szemét a kommunista hatalomnak.

(Bogi87)
 

Egy pletyka szerint Makk Károly luca szerepét Psota Irénnek ígérte oda, de erről megfeledkezett és végül Törőcsik Marit kérte fel rá.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.