Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80

Tokiói történet (1953)

Tôkyô monogatari
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Miska bácsi   2019. 02. 11.

legújabb vélemény

Örök érvényű mondanivaló, örök unalom

A film már több, mint 65 éves. Nem hinném, hogy emiatt kegyelmeznem kellene neki, úgy értékelem a régi filmeket is, hogy mennyire nyújtanak jó szórakozást ma. A jó értékelések miatt nagy várakozásaim voltak, valamint ismerek jó japán drámákat, és más, korabeli jó japán filmeket is, úgyhogy bizakodva fogtam neki. A lassú tempóban eleve biztos voltam, de ez a film még annál is vontatottabb. Az első közel két óra gyakorlatilag egyetlen cselekmény, egy mondatban is össze lehet foglalni. A vidéki idős házaspár Tokióba megy várost nézni és meglátogatni gyermekeiket és özvegy menyüket, és azt veszik észre, hogy nekik már megvan a saját életük, és tehernek érzik a jelenlétüket. Ehhez jön a lassú vág... több»

 
Lamboh   2017. 10. 06.

A legrégebbi film amit ezidáig láttam. Valószínűleg több ilyen típusú filmmel kellene ismerkednem, mert ez nagyon bejött. Olyan nyugis volt az egész, és bár nem egy gyors folyású valami, mégsem unatkoztam a nézése közben. Örülök, hogy összefutottam vele. Kellett ez már nekem a sok giccsparádé után.


 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Lenyűgözőek ezek a Japán filmek. Ez is. Nagyszerű operatőri munka. Családi értékek bemutatása/tisztelet mellőzésének szembeállítása. Tipikus Japán film, csak ajánlani tudom akik kedvelik a régi bölcsességeken alapuló de tematikailag ujító filmeket, mármint azon a helyen belül. Szép film, viszont szomorkás.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 13.

Annak ellenére, hogy több mint fél évszázad telt el a film bemutatóját követően még mindig aktuális a mondanivalója. A generációk közti különbségek kiéleződése és az emberek elmagányosodása, elszakadása a családtól egyre nagyobb probléma. Sokat gondolkoztam a témán a film megtekintését követően. 5*

 
alien007   2016. 07. 18.

Amit én látok: sablonos történet és dialógusok, szinte statikus kamera, felejthető színészi alakítások. Két óra tömény unalom.

 

Yōji Yamada 2013-ban elkészítette Tōkyō Kazoku címmel a remake-et.

(Borga)
 

Doris Dörrie német rendező ihletet merített e filmből 2008-as alkotásához, a Cherry Blossoms-hoz.

(Borga)
 

1953. július - október között zajlott le a forgatás.

(Borga)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.