Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
83%

Édentől keletre (1955)

East of Eden
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

James Dean
James Dean
Julie Harris

Videók (2)

 
Deku   2017. 09. 24.

legújabb vélemény

0

Szerethető ez a film, tele van jól kidolgozott szerethető karakterekkel és látványos pillanatokkal. A zenei háttere is nagyon említésre méltó. Nagyon bejött amit itt produkáltak. Remek.

 
szaka123   2016. 01. 25.

0

Olvastam a könyvet is, de valamiért a film jobban tetszik. Nagy valószínűséggel James Dean miatt, aki ebben a filmben is nagyot alakít. Jó film, aki szereti a klasszikus filmeket, az semmiképpen se hagyja ki!

 
ocso   2015. 05. 04.

0

Számomra itt is a regényváltozat javára dőlt el a mérleg nyelve. De nagyon jó a filmváltozata is, nagyszerűek a színészek, igazi klasszikusok, akik nagyrészt át tudják adni a könyv hangulatát.

 
jozsagabri   2017. 04. 24.

0

A korábbi regény-változatával nem tudja felvenni a versenyt. Sajnos sok jelenet, kinyilatkoztatás, sokszor a hangulata sem jön át annyira mint a könyvben.

 
Aranyhal   2015. 03. 26.

0

A film nagyon gazdag érzelemvilágú. Az alapvető emberi érzésekről az egyik legjobban összerakott film. A könyv is kiváló és ez a film változat is megfogott. Magával ragadó.

 
Kirana80   2016. 06. 27.

0

Nagyon örülök, hogy a könyv egy részletét, és az igazi lényegét ragadta ki Elia Kazan, némi módosítással! A könyv meglehetősen terjengős volt. A mondanivalója a szív mélyéig hatol, és James Dean alakítása egyszerre megrázó és jelenléte pezsdítő. Zsen... több»

 
idefix   2015. 03. 20.

0

Steinbeck művei közül a kedvencem. Filmváltozata is igen jóra sikeredett. Megható, tanulságos történet a szeretetről, nélkülözésről, összetartásról, haragról és bűnbánatról. A legalapvetőbb emberi érzéseket dolgozza fel. Ajánlom mindenkinek, de először érdemes a könyvvel kezdeni.

 

Amikor a vásznon megjelent James Dean, a fiatal lányok örjöngő sikoltozásokba kezdtek.

(wintermat)
 

James Dean nem akart részt venni a film bemutatóján.

(wintermat)
 

Paul Newman is esélyes volt Aron Trask szerepére.

(wintermat)
 

Eredetileg Marlon Brando-nak szánták Cal Trask szerepét.

(wintermat)
 

Ez a film James Mangold kedvence.

(wintermat)