Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

Macska a forró bádogtetőn (1958)

Cat on a Hot Tin Roof
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Macska a forró bádogtetőn
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

legújabb vélemény

0

Newman és Taylor nagyon jól hozta a karaktereket,és a történet,bár elég szegényes,általuk mégis feljavult.Klasszikus,és mindenkinek ajánlott film.A zene is kifejezetten jól sikerült.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 05.

0

Lényegében nem történt semmi ebben a filmben. Mégis hihetetlne jó volt elejétől a végéig. A kameraállás egyfajta zsenialítással jeleníttete meg az ellentéteket és az összhangokat. Nagyon szimbólikus és szókimondó a narratíva. A történet pedig nem kli... több»


 
Berto49   2018. 06. 14.

0

A számos Williams-dráma filmadaptációk közül a nagyon jók közé tartozik, bár nálam nem tudta elhomályosítani az 1967 táján látott Vígszínház-béli előadás emlékét, amelyben Ruttkai Éva és Darvas Iván remekelt. Azóta is a magyar színházak kedvelt darab... több»

 
Szivárvány1   2016. 10. 15.

0

Zseniális, ötletes, látványos. Csak pár azok közül amikkel jellemezni tudom ezt a csodás filmet. Szívesen ajánlanám mindenkinek ezt a sodró lendületű, zseniális történetvezetésű filmet. Mindig felvidít ha újranézem és mindig új érzettel gazdagodom belül.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

0

A speciális effektek ebben a filmben is nagyon jók, vagyis a látványvilága igazán jó. Zene tökéletes és a színészek is nagyon szépen hozzák a tőlük elvárt karaktereket. Nem kellett csalódjak

 
Kata   2016. 04. 20.

0

Mindig is fenntartásaim voltak a drámákkal szemben és ez alól ez a film sem volt kivétel. Ezzel ellentétben egy nagyon kellemes film. Tetszett a történet, a színészek játéka és a díszlet is hiteles. Egy igazán megható dráma.

Galéria (9)

Elizabeth Taylor
Paul Newman
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Jack Carson
Elizabeth Taylor
Burl Ives
Paul Newman
Burl Ives
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Elizabeth Taylor

Videók (1)

A film összbevétele 25 472 824 dollár volt (imdb.com).

 

Három szinkron is készült hozzá, a Magyar Televízió, a Viasat 3 és az MGM számára. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

Paul Newman is rendelkezik magyar gyökerekkel: édesanyja a most Szlovákiához tartozó Homonnán született, illetve az édesapja is magyar volt.

(Berto49)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1958-ban.

(dulkap)
 

A film az azonos című színházi drámán alapul, mely Tennessee Williams nevéhez fűződik. A darabot egyébként az 1955-ös évben Pulitzer-díjjal jutalmazták, míg egy évvel később 4 Tony-díjra jelölték.

(Bogi87)