Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
9
Képek
1
Videók
Macska a forró bádogtetőn
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 18.

legújabb vélemény

Newman és Taylor nagyon jól hozta a karaktereket,és a történet,bár elég szegényes,általuk mégis feljavult.Klasszikus,és mindenkinek ajánlott film.A zene is kifejezetten jól sikerült.

 
dailyfilmsan   2018. 10. 05.

Lényegében nem történt semmi ebben a filmben. Mégis hihetetlne jó volt elejétől a végéig. A kameraállás egyfajta zsenialítással jeleníttete meg az ellentéteket és az összhangokat. Nagyon szimbólikus és szókimondó a narratíva. A történet pedig nem klisés hanem nagyon is egyedei. Kicsit színpadias de tekintve hogy 1958-as a film ez igazán elnézhető neki. Egyetlen idegesítő a sok gyerek és a folytonos dalolászásuk de nekik a filmben ez is volt a feladatuk úgy hiszem.


 
Berto49   2018. 06. 14.

A számos Williams-dráma filmadaptációk közül a nagyon jók közé tartozik, bár nálam nem tudta elhomályosítani az 1967 táján látott Vígszínház-béli előadás emlékét, amelyben Ruttkai Éva és Darvas Iván remekelt. Azóta is a magyar színházak kedvelt darabja, szinte nincs olyan esztendő, hogy valamelyik színházunk műsorára ne tűzné. Az eredeti Pulitzer-díjas dráma bemutatásához az időben legközelebbi filmes változatról van szó, nem kisebb színészekkel, mint Liz Taylor, Paul Newman és Big Daddy szerepében Burl Ives. Születésnapra készülve családi összejövetelt rendeznek a család patriarkája részére, de a nagy összeborulás elmarad, helyette a közelgő tragédia képe jelenik meg. A korabeli nézői érzékenység (vagy a cenzúra) hatására finomítani kellett Brick jellemrajzán, ugyanis az eredeti darabban barátsága a futballedzővel több mint barátság. A rendező, Richard Brooks utolsó filmje az MGM Stúdiónál, ezután függetlenítette magát a rákényszerített megoldásoktól. A film az említett változtatás mellett is kiváló dráma, szereplői a színjátszás legmaradandóbb élményével ajándékozzák meg a nézőt.

 
Szivárvány1   2016. 10. 15.

Zseniális, ötletes, látványos. Csak pár azok közül amikkel jellemezni tudom ezt a csodás filmet. Szívesen ajánlanám mindenkinek ezt a sodró lendületű, zseniális történetvezetésű filmet. Mindig felvidít ha újranézem és mindig új érzettel gazdagodom belül.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

A speciális effektek ebben a filmben is nagyon jók, vagyis a látványvilága igazán jó. Zene tökéletes és a színészek is nagyon szépen hozzák a tőlük elvárt karaktereket. Nem kellett csalódjak

 
Kata   2016. 04. 20.

Mindig is fenntartásaim voltak a drámákkal szemben és ez alól ez a film sem volt kivétel. Ezzel ellentétben egy nagyon kellemes film. Tetszett a történet, a színészek játéka és a díszlet is hiteles. Egy igazán megható dráma.

Elizabeth Taylor
Paul Newman
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Jack Carson
Elizabeth Taylor
Burl Ives
Paul Newman
Burl Ives
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Elizabeth Taylor
Paul Newman
Elizabeth Taylor

A film összbevétele 25 472 824 dollár volt (imdb.com).

 

Paul Newman is rendelkezik magyar gyökerekkel: édesanyja a most Szlovákiához tartozó Homonnán született, illetve az édesapja is magyar volt.

(Berto49)
 

A 3. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1958-ban.

(dulkap)
 

A film az azonos című színházi drámán alapul, mely Tennessee Williams nevéhez fűződik. A darabot egyébként az 1955-ös évben Pulitzer-díjjal jutalmazták, míg egy évvel később 4 Tony-díjra jelölték.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.