Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
2
Vélemények
1
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2018. 03. 03.

legújabb vélemény

Jó volt. Lenyűgöző hogy egy 62-es film hogyan vélekedik a hedonista életvitelről. Manapság más a felfogás mégis jó látni hogy ez nem egy felkapaszkodott trend betegség hanem akkor is filmekkel szörnyesztették el az embereket. Külön piros pont a színészeknek igaz nincs a közelemben alkoholista de a színészek minden mozdulatában láttam az örök vívódást a harcot az itallal. A film vége pedig kifejezetten jól lett lezárva. Kaptunk a főszereplőtől egy önkritikát saját magáról és az örök kísértés szimbóluma is megjelenik.

 
Berto49   2017. 07. 29.

A "Férfiszenvedély" mellett ez a második olyan zseniális amerikai film amelyik az alkoholizmus súlyos, milliókat érintő problémájával foglalkozik Igazából nem tudom eldönteni, hogy melyik a jobb, mert mindkettőnek jelentős értékei vannak. Ennél a legmeglepőbb tény a vígjátékai alapján komikusnak besorolt Jack Lemmon alakítása, amelyet díjazni kellett volna, de Gregory Peck lett a nyertes a "Ne bántsátok a feketerigót!" Atitcus Finch szerepéért. Szerintem Lemmon sokkal jobban megérdemelte volna. Kicsit bosszant is, hogy csak Mancini nyert díjat a szerintem elég szirupos zenéjéért a legjobb filmdal kategóriájában. Tordy Géza szinkronja is remek. Feltétlenül meg kell említeni Lee Remick nevét, játéka egyenértékű volt a filmbéli férjéével. A két említett filmet kötelezővé tenném az Anonim Alkoholisták Klubjának foglalkozásain, egy-két alkoholbeteget ha nem is szoktatna le, de biztos, hogy hatásosan elgondolkoztatna a szenvedélybetegségéről.

Jack Lemmon
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.