Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
87%

Nem félünk a farkastól (1966)

Who's Afraid of Virginia Woolf?
Filmadatlap
 
12
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Nem félünk a farkastól
 
Yosihiro   2019. 02. 10.

legújabb vélemény

1
Ne félünk

Régebben kiskoromban hallottam a filmröl most volt alkalmam megtekinteni. Igazából nem nyügüzütt le. Söt egy örült filmnek tekintem amiben elöjönnek a pszichopata tulajdonságok. Kicsit érthetetlen a történet és a rengeteg párbeszéd elveszi a figyelmet a mondanivalóról. Én úgy értelmeztem a filmet hogy egy egyetemi házaspár akik elvesztették gyermeküket most egy új tanárt kell fogadniuk a papa jóvoltából. Itt derül fény a házaság alatt rejtözö drámai titkora is. Önnmagában ez a dráma jól mutataja be a 60-70 -es évekbeli amerikai gondolkodást is. A film történetileg hullámzik és egyre agresszívabb lesz míg a végén egy "drámai" fordulattal eljön a napfelkelte megnyugszanak. Szóval nem igazi kultikus film talán ha drámai részt nézem akkor a mondanivalójában látok valamit értelmet, de a három csillagnál többre nem tudom értékelni. A színészi alakításokról néhány mondat. Elizabeth T. valoban nagyot játszik de ugyanez nem mondható el a Sandy D. röl ( Honey) aki talán a film legelentmondásosabb alakját játsza. A férfiak hozzák a formájukat néha túljátszva azt. Igazából nem adtam volna Oscart erre az alkotásra mivel sem a történet sem a képi és hangi effeketek nem tudtak maradandót alkotni bennem. Összeségében a filmet látni kell és mindenki döntse el hogy mennyit ér ez az alkotás. Üdv Yosi

 
Henczi   2015. 05. 29.

1

Igazi klasszikus, időtálló film, ami nem hiába világhírű. Egyedi hangulatú, igényes, izgalmas film, amit legalább egyszer látni kell! Csupa jó, neves színész szerepel benne, akiknek lenyűgöző az alakítása!


 
Deku   2017. 10. 22.

0

Ilyen egy igazán jól összerakott és megrendezett film amiben nem erőltették a gyenge elemeket. Kegyetlenül eltalált film lett ez, nem tudok rá rosszat mondani az egész film nagyon egyben volt.

 
Mano35   2015. 10. 23.

0

Egyedi hangulatú különleges és utánozhatatlan film. Érzelmileg igazán beleéltem magam a történetbe. Karakteres beillő színészek jatszanak benne. Aki még nem látta erdemes megnézni.

 
Cptn_Cold   2015. 11. 03.

0

Ez pont olyan eset, amikor nem tudom eldönteni mit is érzek a film után mikor megnéztem. Azt hiszem sejthető, hogy maradandót nem alkotott számomra, biztos vannak olyanok, akik imádják nekem viszont maximum közepes.

Galéria (11)

Elizabeth Taylor
Richard Burton
George Segal
Richard Burton
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Richard Burton
George Segal
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor
Richard Burton
Elizabeth Taylor
Richard Burton
Richard Burton
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor

Videók (1)

A film összbevétele 40 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Rákerült az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményre.

(Norbi)
 

Az utolsó Looney Tunes rajzfilm, melyben June Foray hangja hallható.

(Bogi87)
 

Az utolsó Looney Tunes rajzfilm, melyben Witch Hazel megjelenik.

(Bogi87)
 

Az 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1966-ban.

(dulkap)
 

Az Oscar-díjas Harry Stradling Sr.-t lecserélték Haskell Wexlerre nem sokkal a forgatás megkezdése után, hogy próbálja meg "megszépíteni" Elizabeth Taylort.

(rbernadett)
 

Richard Burtont erősen kritizálták, amikért a karakterét angol akcentussal játszotta.

(rbernadett)
 

Ez a negyedik, Elizabeth Taylor és Richard Burton 11 db közös filmje közül.

(rbernadett)
 

Edward Albee elmondta, hogy a könyv címe egy new yorki kocsma férfimosdójának falán olvasott felirat után fogalmazódott meg benne.

(rbernadett)
 

A film, Edward Albee azonos című regényéből készült.

(rbernadett)
 

Sandy Dennis, aki állapotos volt, elvetélt a forgatás alatt.

(rbernadett)