Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
79

A vágy villamosa (1951)

A Streetcar Named Desire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2018. 12. 09.

legújabb vélemény

Vágy

Huu a film címe nem tükrözi magát a filmet "A Vágy villamosa". Inkább lassan adagolt Psycho filmnek írnám le, ahol szép lassan a jelen összemosódik egy elképzelt világgal. A legnagyobb alakítás még így is Marlon B. nevéhez fűződik aki szerintem talán legjobb alakítását mutatta be a filmvásznon. A történet is kissé furcsán indul és zavarba ejtő a főhősnő személyisége aki hol a jelenben hol pedig máshol jár! Igazából nem érezhetünk gyöngédséget a filmben csak nagyon pillanatokra. Főleg az agresszivitás a kemény személyiség megformálás és talán a való életből merített szituációk alakítják a filmet. A film vonalvezetése lassan tagolt és az utolsó 30 percben realizálódik ki egy az őrület határán, egy személyiség zavarodott elme személye. Mindezt nagyon szépen zárták le és ha nem is idilli a vége de mindenképp elgondolkodtató. Üdv Yosi

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 27.

Nagyon érdekes film. Nem olvastam a drámát, s nem láttam színházi verzióban Tennessee Williams művét, de a film meghozta a kedvet az eredeti szöveghez. Ez már egy jó pont. A film elején Marlon Brando játéka tetszett, aztán ahogy haladt előre a történet egyre inkább Vivien Leigh játéka győzött meg. Nem egy mai film, s bár voltak időnként olyan érzéseim, hogy a sztori kicsit ellaposodik, de az utolsó fél óráért megéri kivárni, mert akkor áll össze az egész egy kerek egésszé, plusz a filmvégi nagyjelenet Brando és Leigh között 60 év távlatából is nagyon hatásos. Az meg csak a ráadás, hogy amennyire tudom, a színésznőnél pont ebben az időszakban kezdet kialakulni a mániás depresszió, aminek a tünetei a karakterében is visszaköszöntek. Kellemesen csalódtam a filmben, úgyhogy nagyon is javaslom megnézésre!


 
Kirana80   2017. 07. 11.

Végre elérkeztem a nagy klasszikus megtekintéséig. Eget-földet rengető alakítást láthattunk, Marlon Brando nagyon hiteles, Vivien Leigh viszont szinte viszi az egész cselekményt, a legjobb alakításával. Legapróbb gesztusaiból, a figura kettősségéből szépen kirajzolódik a karakter kitűnő szembenállás a durva, ám földön létező Brando karakterrel szemben. Ma már nem lehet ilyen alakításokat látni.

 
Prücsök   2015. 06. 30.

Tetszett nagyon ez a film. Nem csöpög, mégis nagyon érzelmes. A színészek játéka kiváló volt, nagyon jól hozták a rájuk írt karaktereket. Jó film, úgy ahogy van!

 
piZZola   2016. 01. 28.

Jó régi már ez a film, de az idő nem fogott rajta. Színházban is érdemes megnézni, mert a darab is egész jó, de az egyik szerintem azok közül a színdarab-feldolgozások közül, amik filmen is abszolút megállják a helyüket. És nem is akárhogy!

A film összbevétele 8 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A villamos, amely megjelenik a filmben egy Perley Thomas.

(Borga)
 

A film legnagyobb részét stúdióban forgatták le.

(Borga)
 

New Orleansban vették fel a külső jeleneteket.

(Borga)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.