Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

A vágy villamosa (1951)

A Streetcar Named Desire
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2018. 12. 09.

legújabb vélemény

Vágy

Huu a film címe nem tükrözi magát a filmet "A Vágy villamosa". Inkább lassan adagolt Psycho filmnek írnám le, ahol szép lassan a jelen összemosódik egy elképzelt világgal. A legnagyobb alakítás még így is Marlon B. nevéhez fűződik aki szerintem talán legjobb alakítását mutatta be a filmvásznon. A történet is kissé furcsán indul és zavarba ejtő a főhősnő személyisége aki hol a jelenben hol pedig máshol jár! Igazából nem érezhetünk gyöngédséget a filmben csak nagyon pillanatokra. Főleg az agresszivitás a kemény személyiség megformálás és talán a való életből merített szituációk alakítják a filmet. A film vonalvezetése lassan tagolt és az utolsó 30 percben realizálódik ki egy az őrület határán, egy személyiség zavarodott elme személye. Mindezt nagyon szépen zárták le és ha nem is idilli a vége de mindenképp elgondolkodtató. Üdv Yosi

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 08. 27.

Nagyon érdekes film. Nem olvastam a drámát, s nem láttam színházi verzióban Tennessee Williams művét, de a film meghozta a kedvet az eredeti szöveghez. Ez már egy jó pont. A film elején Marlon Brando játéka tetszett, aztán ahogy haladt előre a történ... több»


 
Kirana80   2017. 07. 11.

Végre elérkeztem a nagy klasszikus megtekintéséig. Eget-földet rengető alakítást láthattunk, Marlon Brando nagyon hiteles, Vivien Leigh viszont szinte viszi az egész cselekményt, a legjobb alakításával. Legapróbb gesztusaiból, a figura kettősségéből ... több»

 
Prücsök   2015. 06. 30.

Tetszett nagyon ez a film. Nem csöpög, mégis nagyon érzelmes. A színészek játéka kiváló volt, nagyon jól hozták a rájuk írt karaktereket. Jó film, úgy ahogy van!

 
piZZola   2016. 01. 28.

Jó régi már ez a film, de az idő nem fogott rajta. Színházban is érdemes megnézni, mert a darab is egész jó, de az egyik szerintem azok közül a színdarab-feldolgozások közül, amik filmen is abszolút megállják a helyüket. És nem is akárhogy!

 
mártilány   2015. 03. 13.

Az egyik legnagyobb film a történelemben. Egész egyszerűen hibátlan. Marlon Brando akkorát játszik benne, mint soha máskor - aki csak a Keresztapából ismeri, bánhatja, ezekben a korábbi szerepekben a legjobb szerintem.

A film összbevétele 8 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

1976-ban készült hozzá először szinkron a Pannónia Filmstúdióban. Vivien Leight Bánsági Ildikó szólaltatta meg, Marlon Brandót pedig Kozák András. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

A villamos, amely megjelenik a filmben egy Perley Thomas.

(Borga)
 

A film legnagyobb részét stúdióban forgatták le.

(Borga)
 

New Orleansban vették fel a külső jeleneteket.

(Borga)
 

Mickey Kuhn és Vivien Leigh 2. közös filmje. Először az Elfújta a szél-ben alakítottak együtt.

(Borga)
 

Mickey Kuhn egyik nyilatkozatában azt mondta, hogy Vivien Leigh a legkedvesebb és legbájosabb ember a világon, akivel valaha találkozott.

(Borga)
 

Mickey Kuhn is feltűnik afilmben, ő alakítja azt a tengerészt, aki Blanche-nak segít felszállni a villamosra.

(Borga)
 

Marlon Brando egyik nap a forgatási szünetben mindenki előtt utánozta Vivien Leigh férjét, Laurence Olivier-t.

(Borga)
 

Vivien Leigh szerint idegesítő volt kezdetbn Marlon Brando motyogása.

(Borga)
 

Marlon Brando-t az őrületbe kergette Vivien igen kifinomult modora és udvariassága.

(Borga)