Elhunyt az Elfújta a szél utolsó élő tagja, Mickey Kuhn

90 éves korában elhunyt Mickey Kuhn színész, az 1939-ben megjelent Elfújta a szél utolsó élő tagja.

Kuhn mindössze 6 éves volt, amikor beválogatták a Victor Fleming, George Cukor és Sam Wood rendezésében készült produkcióhoz. Első szerepét mindössze 2 éves korában kapta, egy örökbefogadott kisbabát játszott az 1934-es Change of Heart-ban.

“Természetesen nem emlékszem erre a napra, de anyámmal a Sears-Roebuckban voltunk a Santa Monica és a Western sarkán, amikor egy hölgy megállította anyámat, és azt mondta, hogy a Fox stúdió iker babákat keres egy filmhez, amit éppen forgatnak. Volt egy kislánya, aki nagyon hasonlított rám, és úgy gondolta, hogy mi is kaphatnánk szerepet. Elmentünk a válogatásra, majd végül engem válsztottak a szerepre” - mesélte Kuhn a Films of the Golden Age-ben adott interjúban.

További ismert alakításai az Egy fa nő Brooklynban, az 1945-ös Dick Tracy, a Magic Town, a Vörös folyó, a A vágy villamosa és az Alfred Hitchcock bemutatja című produkciókban láthatók. Ezt követően visszavonult a színészettől, majd repülőtéri igazgatóként dolgozott az American Airlines légitársaságnál. 

1995-ben nyugdíjba vonulása előtt egy bostoni repülőtéren töltött be különböző adminisztratív pozíciókat. Kuhnt felesége, Barbara és két gyermekük gyászolják. Nyugodjon békében!

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Mickey Kuhn

Mickey Kuhn

szül. 1932. 09. 21. - elhunyt 2022. 11. 20.
Waukegan, Illinois, Egyesült Államok
Mickey Kuhn Waukeganban, Illinois államban született 1932. szeptember 21-én Theodore Matthew Michael Kuhn Jr. néven. Apja Theodore Matthew Michael Kuhn, anyja Pearl Hicks. Német felmenőkkel rendelkezik. Gyermekszínészként lett híres még az 1930-as években. 1951 és 1955 között a haditengerészet repülőgép-villanyszerelője volt. Miután... több»