Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Hideg napok (1966)

Hideg napok
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
9
Képek
Videók

Galéria (9)

Darvas Iván
Latinovits Zoltán
Darvas Iván
Latinovits Zoltán
Darvas Iván
Szilágyi Tibor
Darvas Iván
Psota Irén
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 14.

legújabb vélemény

0

Drámai,és megrázó.A magyar történelem egyik szégyenfoltját eleveníti fel,és boncolgatja,nagyszerű szereplőkkel mindezt demonstrálva.Őze Lajos hihetetlen figura,szinte megborzong az ember,bármilyen szerepben látja,annyira hiteles.Gyönyörű,és katartikus élményt nyújtó mozi.

 
Berto49   2018. 10. 15.

0

A XX. századi magyar történelem szégyenletes, népirtásnak is tekinthető eseményét, az 1942-es újvidéki tömeggyilkosságokat eleveníti fel ez a Cseres Tibor regénye alapján 1966-ban készített Kovács András által rendezett film. Témáját tekintve bátor é... több»

 
alexxx   2016. 07. 28.

0

Nagyon dícséretreméltó, hogy foglalkoztak ezzel a témával. Cseres Tibor egy nagyszerű író, az egyik legjobb, aki egy sajátos nézőpntból képes láttatni részleteiben az egyébként homályos történelmi pontokat. Lehet vitatkozni, hogy a fim mennyire hiteles, ám vegyük figyelembe, hogy mikor készült.

 
Maxim   2018. 11. 04.

0

Ez a film olyan, mint egy jobbfajta konyak, 5 csillagos. Egyik nyári szünetben unatkoztam és a nagy hőségben hideg napokra vágytam, így találtam rá erre a filmre. Korábban már hallottam a filmről egyik ismerősömtől, aki azt mondta, ne nézzem meg, hül... több»

 
M4T   2017. 06. 30.

0

Két igazi színészlegenda is játszik ebben a filmben. Darvas és Latinovits. Most komolyan, kell ennél több?

 
Scanian   2016. 09. 26.

0

Nagyon lassan építkezik a film, szinte aprólékosan vezeti fel a történetet. Ettől eleinte kissé vontatott és unalmas. De aztán be kell látni, hogy ez valami "szükségszerű rossz", ami nem is igazán rossz. Engem nagyon megfogott ez az atmoszféra. Ajánlom mindenkinek.

 
FunBoi   2016. 06. 09.

0

Csodálatos , hogy Darvas Iván gyakorlatilag az egészet börtönösdit végigjátszotta úgy, hogy lényegében ő maga is ült börtönben pár évvel azelőtt, hogy ez a film készült. A színészi teljesítményeknek köszönhetően kiváló alkotás.

 

Jogos elvárás volt, hogy az újvidéki háborús bűntett reakciójaként elkövetett bácskai vérengzésről - jugoszláv részről - született volna valamilyen művészeti ágban feldolgozás, de ez mindmáig nem történt meg. Cseres Tibor ezt a hiányt pótolta az 1991-ben megjelent "Vérbosszú Bácskában" című könyvében.

(Berto49)
 

1966-ban a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon a Társadalmi zsűri díját kapta meg. Összességében mint egy 9 díjat nyert el, hazai és nemzetközi viszonylatokban.

(KaTuS55)