Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
92

A lovakat lelövik, ugye? (1969)

They Shoot Horses, Don't They?
Filmadatlap
 
19
Szereplők
4
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 12. 23.

legújabb vélemény

Tökéletesen eltalálták az én ízlésvilágomat. Gyönyörű lett az egész film és nem bántam meg. Páratlanul jó kis film lett ez. Akadnak páran, akiknek ez nem tetszik, de szerintem egészen rendben volt mind alakításilag mind rendezésileg a film.

 
Berto49   2017. 12. 04.

Egy igazán zseniális filmet akartam megnézni, ezért választottam a polcomról ezt a Sidney Pollack darabot, amely az egyébként általam kedvelt rendező szerintem legkiemelkedőbb munkája. 1935-ben, a gazdasági világválság kegyetlen évében játszódik, de ma is nagyon aktuális. Akkor maratoni táncversenyek, ma a TV-és valóságshow-k nyújtják a „panem et circenses” szólásból a cirkuszi játékokat. A két főszereplőn kívül (Jane Fonda és Michael Sarrazin) élethű karakterek sokasága szerepel benne. A versenyt vezető Rollo például lehetne akár egy miniállam diktátora is. A több mint két órás film egyetlen perce sem volt unalmas számomra, igaz, hogy a megnézés után nem volt virágos jókedvem.


 
doroffee   2016. 02. 09.

Lebilincselő film. Nagyon nyomasztó, tényleg, de ebben van a szépsége. Ahogy bemutatja, hogy emberek mire, mikre képesek egy táncverseny fődíjáért, hogy hogyan manipulálják az ilyen versenyeket a szervezők, hogy a védtelen és megalázott emberekből milyen még maguk által sem ismert dolgok jönnek ki...

 
Biktop   2015. 04. 26.

Ez a film a székhez szögezett. Az a nyomasztó, kilátástalan világ, ahol játszódik, a vágyódás a pénz után, a megaláztatások... és végül az, ami a végén kialakul, a csattanó... Ákos: Keresem az utam c. klipje... Gyöngyszem ez a film!

Jane Fonda
Jane Fonda
Susannah York
Jane Fonda
Bonnie Bedelia
Jane Fonda
 

Gig Young Rocky, a volt tengerész szerepében a legjobb férfi mellékszereplő Oscar-díját nyerte el.

(Berto49)
 

Horace McCoy 1935-ben megjelent regénye alapján készült.

(Berto49)
 

A táncverseny nyertese elviekben 1.500 dollárral lett volna gazdagabb. Mai árfolyamon ez az összeg körülbelül 5,3 millió forintot ér. Ugyanakkor az összeg bruttóban értendő, levonják belőle a fogyasztás, az orvosi ellátás és az egyéb felmerült költségeket, a végeredmény kevesebb, mint a meghirdetett összeg fele!

(Berto49)
 

Ugyan volt jelölése az Oscar-díjra, de nem ez a film lett a győztes, hanem egy másik bitang erős, az emberi nyomorúságról szóló "Éjféli cowboy" nyerte.

(Berto49)
 
Helyenként kifejezetten ügyes és elgondolkodtató pillanatok sorát tudja A lovakat lelövik, ugye? felvonultatni, de a körítés annyira száraz, hogy nagyon nehezen tudtam a látottakat megemészteni. Rosszul öregedő darab, sajnos. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.