Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%

Éjféli cowboy (1969)

Midnight Cowboy
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
11
Képek
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 05. 17.

legújabb vélemény

0

Nem erre számítottam mikor belefogtam a film megnézésébe. Tudtam mire készülök, de más kerekedett ki az egészből mint azt vártam. Dustin Hoffman karaktere váratlan volt és felforgató. Annyira jól játszotta a szerepét, arra szavak nincsenek. Miatta i... több»

 
Vitya   2015. 05. 01.

0

Dustin Hoffmann jobb filmjei kozot van annak ellenere hogy kevesbe ismert. Valodi problemat dolgoz fel, van mondanivaloja es idotallo. Akar tobbszor is nezheto.


 
Evok1909   2018. 03. 11.

0

Abszolút 5 csillag. Néha még ma is tabunak tűnő dolgokat feszeget. A két színész pedig nagyon ráérzett a film mondanivalójára.

 
Zsu99   2015. 12. 28.

0

Annak ellenére hogy nem egy mai film, ma is élvezettel nézhető és szórakoztató, megállja a helyét. Nagyon ötletes és érdekes az alapsztorija és a színészek alakítása kiváló.

 
DarkMoss   2016. 06. 07.

0

Dustin Hoffman egyik itthon talán kevésbé ismert szerepe, de szerintem (meg nem csak szerintem, hanem sok más ember szerint is) az egyik legjobb. Nagyon élvezem ezt a filmet valahányszor megnézem, mert egy nagyon jó bemutatása a társadalmi problémáknak és ezeknek a karaktereknek.

 
Gríz   2015. 11. 26.

0

Hihetetlen jó rendezés, hihetetlen színészi játék. Akárhányszor megnézem, mindig rájövök, hogy mekkora alkotás ez. Már jó régi, de még mindig ugyanannyira üt, mint annak idején, amikor bemutatták!

Galéria (11)

Jon Voight
Dustin Hoffman
Jon Voight
Dustin Hoffman
Jon Voight
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Jon Voight

A film összbevétele 44 785 053 dollár volt (imdb.com).

 

A film olvasható az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített listában .

(Norbi)
 

A filmben szóba kerül a híres western-színész, John Wayne is. 1969-ben Dustin Hoffmant és Jon Voight-ot egyaránt jelölték a Legjobb férfi főszereplő Oscar-díjra, ám a szobrot pont a filmben is említett John Wayne kapta meg A félszemű sheriffben nyújtott alakításáért.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1969-ben.

(dulkap)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 43. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A Midnight Cowboy című 1965-ös, James Leo Herlihy által írt regény szolgáltatja a film alapsztoriját.

(Bogi87)
 

Minden idők egyik legjobb amerikai filmje címet kapta az Amerikai Filmintézettől.

(Bogi87)
 

A mai napig ez az egyetlen X-kategóriás film, ami Oscar-díjat nyert.

(Bogi87)
 

A film forgatása alatt Dustin Hoffman mellett valóban elhúz egy taxi, aki a piroson hajt át, és majdnem elüti őt.

(Bizsu82)
 

Dustin Hoffman tartott tőle, hogy a túlságosan jól ápolt külseje miatt nem kapja meg a szerepet, ezért arra kérte a film menedzserét, találkozzanak egy manhattani utcán. Dustin Hoffman kéregetőnek öltözve jelent meg, és a menedzser sokáig észre sem vette őt, mígnem egy ponton odasétált hozzá és felfedte valódi kilétét.

(kázsé)
 

Dustin Hoffman végig egy kavicsot tartott a cipőjében, hogy a bicegése egyenletes legyen.

(kázsé)