Meghalt A sárkány közbelép színésznője, Marlene Clark

Május 18-án elhunyt Marlene Clark színész, aki a Ganja&Hess című horrorfilmben és a 60-as és 70-es évek számos más filmjében szerepelt. Életének 85. évében távozott.

Clark több filmben is szerepelt, mielőtt megkapta volna az áttörést jelentő szerepét, mint Lamont Lawson (Demond Wilson alakította) felesége, Janet a Sanford and Sonban. Később szerepelt az 1973-as Ganja & Hess című horrorfilmben Duane Jones oldalán. 

Clark Harlemben, New Yorkban született és nőtt fel, nyaranta pedig Nyugat-Virginiában töltötte az idejét. New Yorkban beiratkozott a City College-ba és az iskola alatt Clark részt vett az iskolai színdarabokban, ami felkeltette érdeklődését a színészet iránt.

Később Los Angelesbe költözött akkori férjével, Billy Dee Williamsszel. Divatmodellként kezdte szórakoztatóipari karrierjét, mielőtt megkapta első szerepét az 1968-as For Love of Ivy című filmben. Clark később az 1969-es Éjféli cowboy című filmben kapott főszerepet. 

Olyan további projektekben szerepelt, mint A sárkány közbelép vagy A rugós késes csajok. Clark az 1972-es Az ötös számú vágóhíd című blaxploitation filmben játszott együtt Jim Brownnal, aki május 18-án, 87 éves korában hunyt el.

Az 1980-as években a színésznő saját ruhaboltot nyitott a Melrose-on, hogy ápolja a divat iránti érdeklődését. Ezután a Hal's Bar and Grill vezetője lett Venice Beachen, ahol 15 évig dolgozott. 

Wilson, Clark Sanford and Son sorozatbeli kollégája a Twitteren így tisztelgett előtte: "RIP gyönyörű színésznő Marlene Clark... Öröm volt veled dolgozni. 12/19/49 - 5/18/23."