Tony – Egy séf születése

Tony – Egy séf születése

Tony

Hirdetés

A tizenkilenc éves Anthony Bourdain Provincetownba érkezik, ahol váratlanul beszippantja egy zajos, feszült és kiszámíthatatlan éttermi konyha világa. A nyári munka eleinte csak átmeneti kitérőnek tűnik, ám a konyha nyers ritmusa, a különc munkatársak, a kemény főnökök és az első komoly… Több

Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada
Premier (HU): 2026.10.01.
Forgalmazó: ADS Service

2026.10.08 DóRi

Nagyon adta ez a film. Tetszett, hogy nem a már ismert Bourdain-mítoszt próbálja újramesélni, hanem egy teljesen elveszett, arrogáns és kissé idegesítő 19 éves srácot mutat. Dominic Sessa rohadt jó benne, Antonio Banderas pedig meglepően visszafogott. Laza, vicces, de közben van benne valami keserédes is.

A film összbevétele 18 131 048 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 2 866 944 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 088 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Eric Ripert cameo-szerepet játszik a filmben: ő az oktató, aki interjút készít a Dominic Sessa által alakított Anthonyval, amikor az jelentkezik a Culinary Institute of Americába. Ripert nemcsak séf, író és televíziós személyiség, hanem a valódi Anthony Bourdain barátja is volt. Ebben a filmben debütált a nagyképernyőn.Szerző: Szarka Károly