Meryl Streep számára valószínűleg nem volt egy leányálom filmes karrierjének kezdete. Az 1979-es Kramer kontra Kramer noha meghozta filmes karrierjében az áttörést, a színésznőnek a forgatások alatt így is számos nehézséggel és konfliktussal kellett szembenéznie a másik főszerepet alakító Dustin Hoffmannal.

Hoffman akkoriban keresett színésznek számított, a Diploma előttben, az Éjféli cowboyban vagy épp Lennyben nyújtott alakításaiért ugyanis számos Golden Globe-, BAFTA- és Oscar-díj jelölést tudhatott magáénak. Ted Kramer megformálásáért végül pedig haza is vihetett egy Oscar szobrocskát. A Kramer kontra Kramer egy válófélben lévő házaspár drámai történetét dolgozza fel. Joanna Kramer egyre inkább úgy érzi, megfullad karrierista férje mellett, aki teljesen belemerül a munkájába. Így az asszony magára hagyja a férfit és kisfiát. Ted igyekszik összeszedni magát és jó apa lenni, a bonyodalmak azonban akkor kezdődnek, amikor Joanna visszatér, hogy magával vigye a kis Billyt.

A produkció számos hangulatban feszült és intenzív jelenetet tartalmaz, ritkábban esik azonban szó arról, hogy a forgatások alatt a színészpáros között csakugyan feszült volt a hangulat, mindez annak köszönhetően, hogy Hoffmann nem igazán vett tudomást arról, hogy a Kramer kontra Kramer Streep első komolyabb szerepe. A film egyik legemlékezetesebb pillanata egy éttermi beszélgetés, amely rövidesen drámai veszekedésbe csap át, és amely egy falhoz vágott borospohárral végződik.

A jelent annyira rögtönzött volt, hogy Hoffmann nem csupán a stábon belül, de színésztársával sem egyeztetett előre, mire is készül. A jelenet rendkívül hitelesre sikeredett, Joanna karakterét szemmel láthatóan sokkolja Ted cselekedete, a valóságban azonban Streep csakugyan egy kisebb sokkos állapotba került.

A Kramer kontra Kramer mind Hoffmann, mind pedig Streep karrierjében fordulópontot jelentett, az alkotás pedig napjainkban sem veszített régi fényéből, és még mindig kockára tudja tenni a néző gondolkodásmódját.