Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
84%
Filmadatlap
 
25
Szereplők
16
Vélemények
5
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 22.

legújabb vélemény

Hoffmann és Streep is zseniálisan játszanak.Nemhiába lett Oscar-díjas,még most is nézhető,és élvezhető mozi!Ajánlott kategória.

 
Berto49   2019. 05. 03.

Örökös filmkedvenc

Azon kevés filmek egyike, amelyet ahányszor csak megnézek (sokadjára!) annál jobban tetszik. Hétköznapi történet három sztárral, mert Streep és Hoffman mellett én a Billyt nem alakító, hanem átélő kissrácot (Justin Henry) is annak tartom. Nem vélem túlzásnak, hogy 5, azaz öt Oscar-díjat kapott, mert mindegyik kategóriában megérdemelt volt a díjazása. Olyan emlékezetes jelenetek vannak benne, mint amikor a kis Billy elmondja, hogy ő a bostoni csapatnak szurkolt, mert a MAMI is bostoni. A kevés jelenlét ellenére M. Streep – szokás szerint – remek. Egy hozzászólásban olvastam, hogy az ő alakítása akkor is kiváló, ha csak a szemetet viszi ki. Ennél találóbban nem is lehet értékelni színészi adottságait. A szinkron is kiváló, Szakácsi Sándor ebben is remekelt és a kisfiúnak is minden szavát lehetett érteni. Ezt a filmet egész egyszerűen nem lehet megunni!


 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

Nem egy eseménydús film viszont ennek ellenére képes a képernyőhöz láncolni és értéket nyújtani. a Történet ereje a bensőséges érzelmi szálakban rejlik, valamint a mindennapok apró mozzanatainak varázsában. Nekem tetszett a témája és a színészek is p... több»

 
Zsceeeka   2016. 04. 20.

Nagyon régen megszerettem volna már nézni , és nemrég rávettem magam. Nem semmi film, a fiatal színészek nagyon jól játszanak, nem csoda, hogy világsztárok lettek. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az igazi drámákat.

 
irongozu   2016. 04. 29.

A film a könyvhöz képest eléggé le van egyszerűsítve, de azt mindenképpen jól bemutatja, hogy a válás, hogyan teszi tönkre az emberek életét. Tartalmas történet két színészzsenivel. Dustin megérdemelte érte az Oscart.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 23.

A könyv jobb. Ezzel együtt egy mindenki számára emészthető, életszagú dráma egy elvált apuka megpróbáltatásairól. Dustin Hofmann természetesen itt is nagyon hiteles, már fiatalon is bizonyítja, micsoda színészóriás. Azt nem hiszem, h bárkinek is a ke... több»

 
Ghotik   2016. 10. 03.

Klasszikus alapfilm, ami amellett hogy egy szívhez szóló dráma nagyon jó humorérzéke is van. Ma is nézhető, időtálló film, ami reális problémákról szól.

Galéria (5)

Dustin Hoffman

Videók (2)

A film összbevétele 106 260 000 dollár volt (imdb.com).

 

A filmben Ted és Joanna 1969. április 4-én házasodott össze. Dustin Hoffman és első felesége, akivel éppen a forgatás ideje alatt váltak, 1969. május 4-én házasodott össze.

(dailyfilmsan )
 

Meryl Streep gyermeket várt a film forgatása közben.

(dailyfilmsan )
 

A nő, akit Ted Kramer (Dustin Hoffman) hirtelen megcsókolt a partin, , egykori Miss Norvégia és Playmate volt.

(dailyfilmsan )
 

Meryl Streep saját maga írta meg a tárgyalóteremben elhangzott beszédét, miután jelezte, hogy nincs megelégedve a szövegkönyvi változattal, és engedélyt kapott a rendezőtől a módosításra.

(dailyfilmsan )
 

Dustin Hoffman azt a pillanatot, amikor a poharát a falhoz vágja, az éttermes jelenet során titokban tervelte ki. Az egyetlen személy, akit előre figyelmeztetett, az operatőr volt. Streep megdöbbent reakciója teljesen valódi volt, és elég hosszan ledöbbentett mindenkit a cselekmény, hogy a jelenet tiszta maradjon és használható legyen.

(dailyfilmsan )
 

Dustin Hoffman és Justin Henry teljesen improvizálta a híres fagylaltos jelenetet.

(dailyfilmsan )
 

Avery Corman (1935) "Kramer vs. Kramer" című, 1977-ben megjelent regényének "lebutított" adaptációja. Magyarul 1981 óta olvasható az Európa kiadásában, Gy. Horváth László fordításában.

(Berto49)
 

A legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1979-ben.

(dulkap)
 

A Columbia Pictures stúdió 65. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A film első vágása 43 perccel hosszab játékidővel rendelkezett.

(ps)