Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89

Jób lázadása (1983)

Jób lázadása
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
8
Képek
6
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
sabnock666   2019. 08. 21.

legújabb vélemény

Fantasztikus magyar alkotás!Drámaisága,mondanivalója a lelkekig hatol,és beférkőzik a fejünkbe,az agyunkba ! Zenthe és Temessy talán legjobb alakítása a mozivásznon!!! Ajánlott film mindenkinek.

 
Deku   2017. 08. 30.

Ez olyan film amit bőven megtudok nézni többször is vagyis egy igazán kellemes hangulatú sztori. Végig letudta kötni a figyelmemet, ez hatalmas érzés. Látványos és pörgős volt.


 
Berto49   2017. 07. 23.

Amikor olvastam a film témáját és megláttam a szereplőlistát, csodálkoztam: Zenthe Ferenc és Temessy Hédi egy vidéki idősebb zsidó házaspár szerepében? Aztán megnéztem ezt a remekművet, fejet hajtva a rendezőpáros előtt, mert az említett főszereplők talán életük legcsodálatosabb alakítását nyújtották. Ez az igazi színjátszás, karaktertől függetlenül tökéletes azonosulás a szereppel. Annyira igazságtalannak érzem, hogy a zsűrit befolyásolta az előző év eredménye, no meg Bergman sokkal ismertebb munkássága, hogy a „Fanny és Alexander” nyerte el a díjat, pedig a Jób nagyságrendekkel tartalmasabb, gazdagabb, tragikusabb alkotás, mint a Bergman féle „képeskönyv”. Igaz, jelölt volt a film és maga a jelöltség is sok nézőt eredményezhetett, de az Oscar szobor esetleges megnyerése megtöbbszörözhette volna a nézettségét. A dicséret után két kritikai megjegyzés: a hangmérnök munkája minősíthetetlen! A dialógusok érthetősége minimális, még Zenthe színpadokon és szinkronokban edzett szövegmondását sem mindig lehetett érteni. A Lackó szerepére kiválasztott gyerek állandó sipítozó kiabálása rengeteget rontott a film élvezhetőségén. Erre ügyelni kellett volna, mert az a gyerekhang idegtépő volt.

 
Edeske   2016. 05. 25.

Érzelmileg megfogó, lelkileg hatásos film, amit érdemes többször megnézni, hogy a valódi mondanivalót megértsük. Összetett és elgondolkoztató alkotás.

 
Cordelia Bennett   2016. 04. 28.

A keményen dolgozó, pásztorkodással és kereskedelemmel foglalkozó Jób bácsi a falu tekintélyes alakja: az írástudatlanok sorban állnak előtte, hogy levelet írjon távol lévő szerettüknek, a katonaszökevény fiatalember és felesége hozzá fordulnak anyagi segítségért, hogy lefizethessék a hivatalnokot és ne kerüljön vissza a frontra. Feleségével 7 gyermeket temettek el. Az életük folytatása érdekében árva fiút fogadnak örökbe, keresztényt, hogy az erősödő antiszemitizmus ne sodorhassa el. A történelem azonban feltartóztathatatlanul közeledik....

Zenthe Ferenc
Temessy Hédi
Zenthe Ferenc
Fehér Gábor
Fehér Gábor
Zenthe Ferenc
Temessy Hédi
Temessy Hédi
Fehér Gábor
Zenthe Ferenc
 

Több neves filmfesztiválon díjnyertes volt, Sanremóban nagydíjat, Fondiban fődíjat kapott, 1984-ben Oscarra is jelölték a legjobb idegennyelvű film kategóriában.

(KaTuS55)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.