Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
75

Átlagemberek (1980)

Ordinary People
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Átlagemberek
 
dailyfilmsan   2019. 06. 27.

legújabb vélemény

Én annyi magasztos kritikát olvastam a filmmel kapcsolatban, mégis számomra nem volt túl mélyenszántó. Inkább csak egy ÁTLAG dráma amiből 12 egy tucat. Nem volt benne semmi önigazoló, inkább a nagykönyv alapján ráúsztak a klisékre, az a biztos módszer szerint. Végül is bejött mert van akinek fenomenális élmény, én láttam jobbat a témában.

 
Deku   2017. 12. 09.

Nem a legjobb ez elmondható de igazán kedvelhető jó kis sztori lett. Nagyszerű volt egyszerűségét tekintve is de az, hogy e mellé még kedvelhető volt a karakterek jelleme is. Amit elszoktam várni, hogy hozzon egy film azt ez hozta, méghozzá nem is alap szinten.


 
Berto49   2017. 05. 13.

Egy elég unalmas pszichologizáló film Robert Redford első rendezése, 1980-ból. Az „átlagos” értékelésem sem véletlen. Az amerikai középosztályban játszódó lassú folyású történet konfliktusa a dédelgetett elsőszülött halála, valamint az öccse hogyan tudja feldolgozni a traumát, tehet-e a balesetről. Mary Taylor Moore az anya szerepében nem lopta be magát a szívembe

 
Ghotik   2016. 09. 26.

Időtálló, ma is érdekesnek mondható film. Igazi dráma, ami érzelmileg, lelkileg is hat a nézőre, magával ragadó. Hitelesek, jók a színészek. Igazi élményt adó film.

 
Ballerz93   2015. 11. 03.

Oltári nagy alkotás! Szinte már-már hibátlan műremek. Először majdnem azt hittem, hogy elaltat a film aztán hirtelen gondolt egyet és teljesen magával ragadott az a világ amibe eme alkotás által belecsöppentem. Szerethető a sztori és a karakterek is.

Donald Sutherland
Mary Tyler Moore
Mary Tyler Moore
Timothy Hutton
Donald Sutherland
Judd Hirsch
Judd Hirsch
Timothy Hutton
Mary Tyler Moore

A film összbevétele 54 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

Calvin beceneve a könyvben Cal volt, de a filmben mindenki Calvinnak hívja.

(dailyfilmsan)
 

Míg a könyv végén Beth azt mondja Calvinnak, hogy Európába megy, a filmben visszatért Houstonba, hogy bátyja mellett maradjon.

(dailyfilmsan)
 

A film nagy része Chicago északi külvárosában és környékén készült. A Texasban elhelyezett jeleneteket az Apple Valley-ben, Kaliforniában, az Apple Valley Country Clubban forgatták.

(dailyfilmsan)
 

Annak ellenére, hogy az évek során számos kérés érkezett Judith Guest számára, hogy írjon egy folytatást, nem volt hajlandó ezt megtenni, és ragaszkodott ahhoz, hogy a történet véget érjen.

(dailyfilmsan)
 

A filmezéshez használt középiskola a Lake Forest High School keleti Campusa volt. Az épületet időközben átépítették, ezért már teljesen máshogy néz ki, mint a forgatás idején.

(dailyfilmsan)
 

Mary Tyler Moore ezt a filmet nevezte karrierje Szent Gráljának.

(dailyfilmsan)
 

Számos kritikus rámutatott arra, hogy a Dr. Berger (Judd Hirsch) és Conrad (Timothy Hutton) közötti terápiás szekciók erősen befolyásolták a Matt Damon és Robin Williams közötti terápiás jeleneteket a Good Will Huntingban (1997), valamint más filmekben is példaként élt ez a jelenet.

(dailyfilmsan)
 

Michael J. Foxot meghallgatták Conrad Jarrett szerepére.

(dailyfilmsan)
 

Robert Redford ezzel a filmmel debütált mint rendező.

(dailyfilmsan)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című gyűjteményben.

(Norbi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.