Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80

Átlagemberek (1980)

Ordinary People
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Átlagemberek
 
Deku   2017. 12. 09.

Nem a legjobb ez elmondható de igazán kedvelhető jó kis sztori lett. Nagyszerű volt egyszerűségét tekintve is de az, hogy e mellé még kedvelhető volt a karakterek jelleme is. Amit elszoktam várni, hogy hozzon egy film azt ez hozta, méghozzá nem is alap szinten.

 
Berto49   2017. 05. 13.

Egy elég unalmas pszichologizáló film Robert Redford első rendezése, 1980-ból. Az „átlagos” értékelésem sem véletlen. Az amerikai középosztályban játszódó lassú folyású történet konfliktusa a dédelgetett elsőszülött halála, valamint az öccse hogyan tudja feldolgozni a traumát, tehet-e a balesetről. Mary Taylor Moore az anya szerepében nem lopta be magát a szívembe


 
dailyfilmsan   2019. 06. 27.

Én annyi magasztos kritikát olvastam a filmmel kapcsolatban, mégis számomra nem volt túl mélyenszántó. Inkább csak egy ÁTLAG dráma amiből 12 egy tucat. Nem volt benne semmi önigazoló, inkább a nagykönyv alapján ráúsztak a klisékre, az a biztos módszer szerint. Végül is bejött mert van akinek fenomenális élmény, én láttam jobbat a témában.

 
Ghotik   2016. 09. 26.

Időtálló, ma is érdekesnek mondható film. Igazi dráma, ami érzelmileg, lelkileg is hat a nézőre, magával ragadó. Hitelesek, jók a színészek. Igazi élményt adó film.

 
Ballerz93   2015. 11. 03.

Oltári nagy alkotás! Szinte már-már hibátlan műremek. Először majdnem azt hittem, hogy elaltat a film aztán hirtelen gondolt egyet és teljesen magával ragadott az a világ amibe eme alkotás által belecsöppentem. Szerethető a sztori és a karakterek is.

Donald Sutherland
Mary Tyler Moore
Mary Tyler Moore
Timothy Hutton
Donald Sutherland
Judd Hirsch
Judd Hirsch
Timothy Hutton
Mary Tyler Moore

A film összbevétele 54 800 000 dollár volt (imdb.com).

 

Calvin beceneve a könyvben Cal volt, de a filmben mindenki Calvinnak hívja.

(dailyfilmsan)
 

Míg a könyv végén Beth azt mondja Calvinnak, hogy Európába megy, a filmben visszatért Houstonba, hogy bátyja mellett maradjon.

(dailyfilmsan)
 

A film nagy része Chicago északi külvárosában és környékén készült. A Texasban elhelyezett jeleneteket az Apple Valley-ben, Kaliforniában, az Apple Valley Country Clubban forgatták.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.