Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

Forró verejték (1975)

Keetje Tippel
Filmadatlap
 
16
Szereplők
3
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Rutger Hauer
Monique van de Ven
Monique van de Ven
Monique van de Ven
Monique van de Ven
Rutger Hauer

Videók (1)

 
Yosihiro   2020. 10. 20.

legújabb vélemény

1
Véres Verejték

Igazából ez a film ugyan egy megtörtént eseményt mesél el de a megjelenítésében úgy érzem születtek hibák. Maga film is kicsit furcsa. Egy lány "viszontagságai" a nemi szerzés ösvényein inkább mérvadó mint egy forradalmi tett. Ez a film olyan élethelyzetet mutat be ami megtörténhetett de sok olyan dolgot tárgyal a film és feszeget amit igazából nem tudott kibontakoztatni. összességében a film forgatókönyve és rendezése közepes a szereplők szerintem a közepes színvonalnál nem érdemelnek többet. A képi és hang hatások sem lettek valami fényesek. Így marad egy közepes nehezen emészthető film jó indulattal. Nem találtam meg a lényegét a filmnek hiszen mindenbe belekapnak és csak folynak az események de érdemi választ szinte alig kapunk. A család képe a bemutatkozó majd a kislány felnőtté válása és a végkifejlet egy szerelem és a forradalom vagy tüntetés. Nagyon röviden ennyi és ezekhez a fő momentumokhoz jönnek olyan finomságok mint gyűlölet, szerelem és sok olyan negatív dolog amit az emberi viselkedésben felfedezhetünk a való világban hiszen ezek az értékek el vannak rejtve. Az emberi testet szabadon ábrázolják nincs szégyenlőség láthatunk erőszakolást, prostitúciót is. ezek igazából nem egy olyan film alapok ami igazából közönség szórakoztató de érdeklődést biztosan kivált így ezért a film egy megnézésre jogosít vagy ezt mindenki döntse el saját maga..... Üdv Yosi

 
István   2020. 10. 02.

0

Tisztességes megidézése a 19. századnak. Bár a korabeli hollandiai viszonyokat kevésbé ismerem, a társadalmi és gazdasági változások hasonló hangulatot teremthettek más országokban is. A történet kicsit meseszerű, de talán épp emiatt olyan elbűvölő.

 
mártilány   2017. 12. 21.

0

Nem ez lett a kedvenc filmem Verhoeventől, a Török gyümölcs például sokkal erősebb dráma ennél, ennek ellenére bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti a történelmi eseményekre is kikacsintó drámákat.