Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
90%

Diploma előtt (1967)

The Graduate
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
22
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 12. 13.

legújabb vélemény

0

Kifejezetten tetszetős film, ami bár kicsit lassú folyású, de igazán átfogóan bemutatja az emberi természetet. Mrs.Robinson harisnyás lába pedig ma is szemet gyönyörködtető.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 01.

0

Teljes egészeében élvezhető volt. Egyetlen hibája a lassú elcsigázott tempója. Ellenben nem törődik a szereplők bemutatásával, rögtön a történések közepébe csöppenünk és ránk hagyja a film hogy út közben rájöjjünk a szereplők mivoltára. Ez okból odafigyelést igényel. Dustin Hoffmann jópofa volt benne.


 
Berto49   2017. 09. 28.

0

Nagy csalódás volt a valószínűleg először 1971-ben látott Oscar-díjas! film újranézése. Annak idején még a könyvet is elolvastam, sőt az is tetszett. Most eléggé untam, még a szenzációsnak kikiáltott „Csend hangjai”,meg a „Mrs. Robinson” is annyira e... több»

 
citizenfour99   2016. 08. 06.

0

Számomra a zene elvitte az egészet, illetve a történetet is nagyon átlehet érezni, hogyan válik egy ember aktuális esetekben kiskorúból felnőtté.

 
Prücsök   2015. 06. 30.

1

Ez a film hatalmas! Szerintem kiváló benne minden, semmire se lehet panasz! A karakterek nagyon jók és a színészek is kiválóan hozzák a rájuk írt szerepet. Többször nézhető.

 
Guszti   2015. 10. 24.

1

A mai írók ölni tudnának egy ilyen forgatókönyvért, valahogy nagyon összeállt az egész. Remek sztori, kiváló alakítások és rendezés, de még a zene is elsőosztályú. Egy igazi klasszikus.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

0

Nem rossz film de nem az én ízlésemnek való. Ajánlották már többen ezért néztem meg végül, de számomra nem adott olyan különösebb hűha élményt. Izgalmas volt a cselekmény, de főleg csak a zenéje miatt tudtam végigülni.

Galéria (22)

Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Anne Bancroft
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman

Videók (2)

A film összbevétele 105 015 008 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Redford is esélyes volt a film főszerepére, de a rendező Mike Nichols úgy gondolta, R. Bredford annyira jóképű, hogy senki nem hinné el, hogy gondjai vannak egy nő elcsábításával.

(Yosihiro )
 

Anne Bancroftot a barátai le akarták beszélni a szerepről, sokaknak nem tetszett az idősebb nő-fiatalabb fiú felállás.

(dailyfilmsan)
 

Hoffmann-nak ez a film volt a második szerepe, és ez volt, ami a nagy áttörést elhozta karrierjében.

(dailyfilmsan)
 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában kiérdemelten szerepelhet ez a film.

(Norbi)
 

Mielőtt Anne Bancroft megkapta Mrs. Robinson szerepét, olyan színésznők érdeklődtek a karakter iránt, mint Joan Crawford, Angela Lansbury, Lauren Bacall és Audrey Hepburn.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman előtt olyan színészek pályáztak Benjamin Braddock szerepére, mint Harrison Ford, Robert Duvall, Gene Wilder, Steve McQueen, Jack Nicholson, Jack Nance, vagy Anthony Perkins.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban 1967-ben.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat-komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjáték stb. Jelen film a 9. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Dustin Hoffman és Anne Bancroft hotelszobai jelenetében a színésznő nem számított rá, hogy Hoffman megfogja a mellét. A forgatás közben a rendező, Mike Nichols és az egész stáb nevetésben tört ki, de jelenetet végül tovább vették. Hoffman a fejét verte a falba, hogy abbahagyja a nevetés, a rendező pedig annyira viccesnek tartotta, hogy végül ez a jelenet is bekerült a filmbe.

(hp )
 

Dustin Hoffmant a fil producere a meghallgatáson a összetévesztette az ablakpucolóval, a színész pedig azt hitte, hogy a casting része, hogy lemossa az ablakot.

(hp )