Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
22
Képek
2
Videók
Diploma előtt
 
dailyfilmsan   2019. 01. 01.

legújabb vélemény

Teljes egészeében élvezhető volt. Egyetlen hibája a lassú elcsigázott tempója. Ellenben nem törődik a szereplők bemutatásával, rögtön a történések közepébe csöppenünk és ránk hagyja a film hogy út közben rájöjjünk a szereplők mivoltára. Ez okból odafigyelést igényel. Dustin Hoffmann jópofa volt benne.

 
Berto49   2017. 09. 28.

Nagy csalódás volt a valószínűleg először 1971-ben látott Oscar-díjas! film újranézése. Annak idején még a könyvet is elolvastam, sőt az is tetszett. Most eléggé untam, még a szenzációsnak kikiáltott „Csend hangjai”,meg a „Mrs. Robinson” is annyira e... több»


 
citizenfour99   2016. 08. 06.

Számomra a zene elvitte az egészet, illetve a történetet is nagyon átlehet érezni, hogyan válik egy ember aktuális esetekben kiskorúból felnőtté.

 
Prücsök   2015. 06. 30.

Ez a film hatalmas! Szerintem kiváló benne minden, semmire se lehet panasz! A karakterek nagyon jók és a színészek is kiválóan hozzák a rájuk írt szerepet. Többször nézhető.

 
Guszti   2015. 10. 24.

A mai írók ölni tudnának egy ilyen forgatókönyvért, valahogy nagyon összeállt az egész. Remek sztori, kiváló alakítások és rendezés, de még a zene is elsőosztályú. Egy igazi klasszikus.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

Nem rossz film de nem az én ízlésemnek való. Ajánlották már többen ezért néztem meg végül, de számomra nem adott olyan különösebb hűha élményt. Izgalmas volt a cselekmény, de főleg csak a zenéje miatt tudtam végigülni.

 
Henczi   2015. 05. 25.

Vigjatek kategóriában nálam aratott ez a film. Egyáltalán nem hátrány hogy régebbi film mert nagyon szórakoztató humoros ma is helytálló. A sablonosnak tűző történetet remekül feldolgozza .

Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Anne Bancroft
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman

A film összbevétele 105 015 008 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Redford is esélyes volt a film főszerepére, de a rendező Mike Nichols úgy gondolta, R. Bredford annyira jóképű, hogy senki nem hinné el, hogy gondjai vannak egy nő elcsábításával.

(Yosihiro)
 

Anne Bancroft-ot a barátai le akarták beszélni a szerepről, sokaknak nem tetszett az idősebb nő fiatalabb fiú felállás.

(dailyfilmsan )
 

Hoffmann-nak ez a film volt a második szerepe, és ez volt ami a nagy áttörést hozta kerrierjében.

(dailyfilmsan )
 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában kiérdemelten szerepelhet ez a film.

(Norbi)
 

Mielőtt Anne Bancroft megkapta Mrs. Robinson szerepét, olyan színésznők érdeklődik a karakter iránt, mint Joan Crawford, Angela Lansbury, Lauren Bacall és Audrey Hepburn.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman előtt olyan színészek pályáztak Benjamin Braddock szerepére, mint Harrison Ford, Robert Duvall, Gene Wilder, Steve McQueen, Jack Nicholson, Jack Nance, vagy Anthony Perkins.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1967-ben.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 9. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 17. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 

Dustin Hoffman és Anne Bancroft hotelszobai jelenetében a színésznő nem számított rá, hogy Hoffman megfogja a mellét. A forgatás közben a rendező, Mike Nichols és az egész stáb nevetésben tört ki, de jelenetet végül tovább vették. Hoffman a fejét verte a falba, hogy abbahagyja a nevetés, a rendező pedig annyira viccesnek tartotta, hogy végül ez a jelenet is bekerült a filmbe.

(hp )