Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
89
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
22
Képek
1
Videók

Érdekességek: Diploma előtt (1967)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 114 945 305 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Redford is esélyes volt a film főszerepére, de a rendező Mike Nichols úgy gondolta, R. Bredford annyira jóképű, hogy senki nem hinné el, hogy gondjai vannak egy nő elcsábításával.

(Yosihiro)
 

Anne Bancroft-ot a barátai le akarták beszélni a szerepről, sokaknak nem tetszett az idősebb nő fiatalabb fiú felállás.

(dailyfilmsan )
 

Hoffmann-nak ez a film volt a második szerepe, és ez volt ami a nagy áttörést hozta kerrierjében.

(dailyfilmsan )
 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában kiérdemelten szerepelhet ez a film.

(Norbi)
 

Mielőtt Anne Bancroft megkapta Mrs. Robinson szerepét, olyan színésznők érdeklődik a karakter iránt, mint Joan Crawford, Angela Lansbury, Lauren Bacall és Audrey Hepburn.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Dustin Hoffman előtt olyan színészek pályáztak Benjamin Braddock szerepére, mint Harrison Ford, Robert Duvall, Gene Wilder, Steve McQueen, Jack Nicholson, Jack Nance, vagy Anthony Perkins.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1967-ben.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 9. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 17. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 

Dustin Hoffman és Anne Bancroft hotelszobai jelenetében a színésznő nem számított rá, hogy Hoffman megfogja a mellét. A forgatás közben a rendező, Mike Nichols és az egész stáb nevetésben tört ki, de jelenetet végül tovább vették. Hoffman a fejét verte a falba, hogy abbahagyja a nevetés, a rendező pedig annyira viccesnek tartotta, hogy végül ez a jelenet is bekerült a filmbe.

(hp)
 

Dustin Hoffmant a fil producere a meghallgatáson a összetévesztette az ablakpucolóval, a színész pedig azt hitte, hogy a casting része, hogy lemossa az ablakot.

(hp)
 

Ez volt az első film, melyért 1 millió dollárt fizettek a rendezőnek (Mike Nichols).

(hp)
 

2007-ben az Amerikai Filmintézet minden idők 17. legjobb filmjének választotta a Diploma előttet.

(hp)
 

A film poszterén Linda Gray lába látható.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.