Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
22
Képek
2
Videók

Érdekességek: Diploma előtt (1967)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 105 015 008 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Redford is esélyes volt a film főszerepére, de a rendező Mike Nichols úgy gondolta, R. Bredford annyira jóképű, hogy senki nem hinné el, hogy gondjai vannak egy nő elcsábításával.

(Yosihiro )
 

Anne Bancroft-ot a barátai le akarták beszélni a szerepről, sokaknak nem tetszett az idősebb nő fiatalabb fiú felállás.

(dailyfilmsan)
 

Hoffmann-nak ez a film volt a második szerepe, és ez volt ami a nagy áttörést hozta kerrierjében.

(dailyfilmsan)
 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott listában kiérdemelten szerepelhet ez a film.

(Norbi)
 

Mielőtt Anne Bancroft megkapta Mrs. Robinson szerepét, olyan színésznők érdeklődik a karakter iránt, mint Joan Crawford, Angela Lansbury, Lauren Bacall és Audrey Hepburn.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dustin Hoffman előtt olyan színészek pályáztak Benjamin Braddock szerepére, mint Harrison Ford, Robert Duvall, Gene Wilder, Steve McQueen, Jack Nicholson, Jack Nance, vagy Anthony Perkins.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 2. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1967-ben.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 9. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 17. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 

Dustin Hoffman és Anne Bancroft hotelszobai jelenetében a színésznő nem számított rá, hogy Hoffman megfogja a mellét. A forgatás közben a rendező, Mike Nichols és az egész stáb nevetésben tört ki, de jelenetet végül tovább vették. Hoffman a fejét verte a falba, hogy abbahagyja a nevetés, a rendező pedig annyira viccesnek tartotta, hogy végül ez a jelenet is bekerült a filmbe.

(hp)
 

Dustin Hoffmant a fil producere a meghallgatáson a összetévesztette az ablakpucolóval, a színész pedig azt hitte, hogy a casting része, hogy lemossa az ablakot.

(hp)
 

Ez volt az első film, melyért 1 millió dollárt fizettek a rendezőnek (Mike Nichols).

(hp)
 

2007-ben az Amerikai Filmintézet minden idők 17. legjobb filmjének választotta a Diploma előttet.

(hp)
 

A film poszterén Linda Gray lába látható.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.