Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
86

Álom luxuskivitelben (1961)

Breakfast at Tiffany's
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
28
Képek
1
Videók
Álom luxuskivitelben
 
NGN   2019. 10. 15.

legújabb vélemény

Szerelem vagy a hamis élet?

Holly-nak (Audrey Hepburn) könnyű az élete, különösen azért, mert menekül a gondok elől. Megpróbálja a problémákat kirekeszteni a mindennapjaiból és luxusra vágyik. Férfiak jönnek-mennek az életében, keresi azt az egyet, aki megadhatja neki azt, amit csak a felső tízezer élhet át. De jön valaki, aki keresztülhúzza a számításait. Paul (George Peppard) a gondtalan agglegények életét éli, bár neki megvan a határozott célja, ő ki akar törni a burokból és író szeretne lenni. E két ember találkozása mindent megváltoztat, eleinte csak barátként segítik egymást, feszegetik a határokat, mulatságos helyzetekbe keverednek, de az érzelmek győznek végül. Holly-nak nehéz döntést kell hoznia, feladja a lux... több»

 
indingo   2019. 02. 15.

Egy szertelen, cserfes lány aki kihasznál másokat a jobb és könnyebb élet reményében, de hogy valóban csak ezt keresi az kiderül a film végére. A vörös macska a kedvencem, talán azért mert nekem is van egy ilyen otthon.


 
Deku   2017. 07. 10.

Ahhoz képest amire számítottam ez egy igazán jó kis mű lett. Nem is lett ez az film olyan rossz. Kétkedve vágtam bele. A végére viszont kellemes csalódás töltött el.

 
Thibo84   2019. 06. 03.

Egy vicces, szórakoztató film, remek szereplő gárda, nagyszerű rendezés. George Peppard és Audrey Hepburn nagyszerűen mutatnak a vásznon és jól kiegészítik egymást. Utóbbinak hála, akinek a karaktere kis szeleburdi és élettel teli, nem unatkozunk egy cseppet sem a majd két órás játékidő alatt. Bár a film végén amit a macskával tesz, kissé megsértődtem rá, de hamar korrigálja.

 
Yosihiro   2019. 02. 03.

Tiffanys

Egy ismét remekbeszabott amerikai film. Igazo 60-as évekbeli. A történet kicsit össze - vissza indul hiszen egy habókos lány és egy regényíró megismerkedése majd a lány múltbéli élete és jövöje továbbá a szerelmi szálak és ha ez nem elég akkor jön egy kis akció is. Nem hiányozhat a filmböl a vidámság és a dráma sem. Azt hiszem egy Oscart megért volna ez "Tiffany-nak" de a zenére kaptak egyet ha jól emlékszem 1962-ben. Ez a film kicsit elvonatkoztató a mindennapoktól egyrészt másrészt olyan emeberi tulajdonságokra mutat rá amivel az ember nap mint nap küzd és találkozik az életében. A színészi alakításokról annyit hogy Audrey H. és Mickey R. nagyot alakít. A film látánya nem is annyira jó talán még a kameravágásokban is van némi hiba de a zenei aláfestések igán jól sikerültek.A történet ha jól tudom könyv alakban is megjelent és ott is izgalmas lehet . A négy csillagot mindenképp kiérdemli a film mert egyedi színes és egy új megközelítése a vígjáték , dráma és romantika keverékének. Csak ajánlani tudom mindenki számára aki kedveli a 60-as évekbeli filmeket ez mindenképp egy klasszikus darab és kár lenne kihagyni. Üdv, Yosi

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
 
A könnyed felszín alatt komoly erkölcsi kérdéseket feszeget a film, amely azonban minden bátorsága ellenére sem ment tovább egy bizonyos szintnél. 8/10 több»
 
Összességében, Az Álom Luxuskivitelben olyan, mint Audrey Hepburn: elbűvölő. Erre a filmre tényleg azt lehet mondani, hogy ilyeneket már nem készítenek manapság. több»

A film összbevétele 14 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Audrey Hepburn ebben az időszakban éppen karrierjének egy jelentős imázsváltására készült, szeretett volna végre kilépni a kislányos naiva szerepből, amelybe beskatulyázták. Így Holly szerepe éppen kapóra jött számára.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A regénytől nemcsak nyelvezetét illetően, hanem egyes cselekménysorokban is el kellett térniük a film készítőinek a szigorú cenzúra miatt. Ki kellett például hagyni a Holly (Cily) biszexualitására utaló szálat is, valamint egyes szereplők tulajdonságát is csökkentették (Mag Wildwood például a regényben jelentős szereppel bír, Cily lakótársa is lesz egy rövid időre, a filmben azonban csak egy a sok vendég közül, akik megjelennek Holly party-ján). A legnagyobb változtatást azonban a történet végén eszközöltek, a regény nyitott, de nem túl boldog jövőt sejtető végével szemben ugyanis a film egy igazi hollywood-i happy end-el ér véget.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Truman Capote Holly Golightly figuráját (a film alapjául szolgáló regényben Cily Hebrentch-nek hívták) Carol Grace-ről mintázta, aki igen jó barátja volt az írónak (továbbá arról is ismert, hogy ő volt Walter Matthau felesége). Holly egyes tulajdonságait pedig Gloria Vanderbilt és Ooana Chaplin jellemvonásaiból gyúrta össze.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.