Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Álom luxuskivitelben (1961)

Breakfast at Tiffany's
Filmadatlap
 
27
Szereplők
18
Vélemények
38
Képek
3
Videók
Álom luxuskivitelben

Galéria (38)

Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn

Videók (3)

 
Péter Fazekas   2021. 12. 11.

legújabb vélemény

1

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Zseniális film!

7
 
indingo   2019. 02. 15.

0

Egy szertelen, cserfes lány aki kihasznál másokat a jobb és könnyebb élet reményében, de hogy valóban csak ezt keresi az kiderül a film végére. A vörös macska a kedvencem, talán azért mert nekem is van egy ilyen otthon.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Audrey Hepburn ,és Mickey Rooney koruk ünnepelt sztárjai voltak,és nagyot játszottak ebben a filmben is.A film eleje kissé kusza,de aztán egyenesbe jön,és vígan zakatol egyenes vonalon a végéig! Kis akció,szerelem,romantika,dráma,és fanyar humor! Hepburn pedig egy gyönyörű nő! Nem is kell több.

 
Yosihiro   2019. 02. 03.

0
Tiffanys

Egy ismét remekbeszabott amerikai film. Igazo 60-as évekbeli. A történet kicsit össze - vissza indul hiszen egy habókos lány és egy regényíró megismerkedése majd a lány múltbéli élete és jövöje továbbá a szerelmi szálak és ha ez nem elég akkor jön egy kis akció is. Nem hiányozhat a filmböl a vidámság és a dráma sem. Azt hiszem egy Oscart megért volna ez "Tiffany-nak" de a zenére kaptak egyet ha jól emlékszem 1962-ben. Ez a film kicsit elvonatkoztató a mindennapoktól egyrészt másrészt olyan emeberi tulajdonságokra mutat rá amivel az ember nap mint nap küzd és találkozik az életében. A színészi alakításokról annyit hogy Audrey H. és Mickey R. nagyot alakít. A film látánya nem is annyira jó talán még a kameravágásokban is van némi hiba de a zenei aláfestések igán jól sikerültek.A történet ha jól tudom könyv alakban is megjelent és ott is izgalmas lehet . A négy csillagot mindenképp kiérdemli a film mert egyedi színes és egy új megközelítése a vígjáték , dráma és romantika keverékének. Csak ajánlani tudom mindenki számára aki kedveli a 60-as évekbeli filmeket ez mindenképp egy klasszikus darab és kár lenne kihagyni. Üdv, Yosi

 
Thibo84   2019. 06. 03.

0

Egy vicces, szórakoztató film, remek szereplő gárda, nagyszerű rendezés. George Peppard és Audrey Hepburn nagyszerűen mutatnak a vásznon és jól kiegészítik egymást. Utóbbinak hála, akinek a karaktere kis szeleburdi és élettel teli, nem unatkozunk egy... több»

 
Deku   2017. 07. 10.

0

Ahhoz képest amire számítottam ez egy igazán jó kis mű lett. Nem is lett ez az film olyan rossz. Kétkedve vágtam bele. A végére viszont kellemes csalódás töltött el.

 
Leilani   2016. 07. 25.

0

Ez a kedvenc filmem, egy igazi klasszikus. Nagyon szórakoztató, magával ragadó. A történet egyszerre humoros, és romantikus, mégsem túl csöpögős. Audrey Hepburn nagyon jól alakítja a szerepét. Mindenkinek ajánlom, a könyv változatát is.

A film összbevétele 14 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Audrey Hepburn ebben az időszakban éppen karrierjének egy jelentős imázsváltására készült, szeretett volna végre kilépni a kislányos naiva szerepből, amelybe beskatulyázták. Így Holly szerepe éppen kapóra jött számára.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A regénytől nemcsak nyelvezetét illetően, hanem egyes cselekménysorokban is el kellett térniük a film készítőinek a szigorú cenzúra miatt. Ki kellett például hagyni a Holly (Cily) biszexualitására utaló szálat is, valamint egyes szereplők tulajdonságát is csökkentették (Mag Wildwood például a regényben jelentős szereppel bír, Cily lakótársa is lesz egy rövid időre, a filmben azonban csak egy a sok vendég közül, akik megjelennek Holly party-ján). A legnagyobb változtatást azonban a történet végén eszközöltek, a regény nyitott, de nem túl boldog jövőt sejtető végével szemben ugyanis a film egy igazi hollywood-i happy end-el ér véget.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Truman Capote Holly Golightly figuráját (a film alapjául szolgáló regényben Cily Hebrentch-nek hívták) Carol Grace-ről mintázta, aki igen jó barátja volt az írónak (továbbá arról is ismert, hogy ő volt Walter Matthau felesége). Holly egyes tulajdonságait pedig Gloria Vanderbilt és Ooana Chaplin jellemvonásaiból gyúrta össze.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Moon River-ért a Legjobb betétdal Oscar-díjat vehette át Henry Mancini és Johnny Merkel. Annak ellenére, hogy majdnem kivágták a dalt a filmből, amelyet végül Audrey Hepburn felháborodására visszatettek a filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film nemcsak az öltözködésben teremtett divatot (mindenkinek volt a gardróbjában volt egy fekete ruha, sokan hordták hajukat feltornyozva, s jártak hatalmas sötét napszemüvegben), hanem a kisállatkereskedésekben a vörös macskák iránt is megnövelte a keresletet.

(ArpiHajdu és Réci)