Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
91

Alkony sugárút

(Sunset Blvd.)
 
Berto49  2016. 11. 07. 20:35

A legjobb filmek egyike, Billy Wiilder egy zseni volt, mert a filmjeinek a többsége eléri ennek a noirnak a fantasztikus színvonalát. Swanson játéka egyszerűen csodálatos, ahogy a némafilmes színjáték összes kellékét bemutatja. Több egykori némafilmsztár, például: Mary Pickford, Pola Negri, Mae West és Greta Garbo nemet mondott a szerepre, ő el merte vállalni és milyen jól tette! Olvasom, hogy eléggé bevállalós volt, 6, azaz hat férjet „fogyasztott” el, közben pedig három évig viszonya volt a Kennedy-fiúk apjával is. Jó sokáig élt, 84 évesen halt meg.

 
doroffee  2016. 02. 08. 22:28

Imádom ezt a filmet. Tökéletes film noir a film rapszodikus filmezési technikájával és a nagyon érdekes karakerekkel. Tökéletes korrajz az akkori Hollywoodról és mindenről, ami a kulisszák mögött van.

 
Milanman  2015. 02. 10. 14:41

Kétségtelenül a legjobb film amit valaha készítettek Hollywood belső életéről, az egykori csillogás elvesztéséről, az álomgyár korai időszakának sztárkultuszáról. Nem csak saját műfajában, de a teljes filmtörténelemben is megkerülhetetlen mestermű.

 
Henczi  2015. 05. 25. 15:00

kategóriájában egy kiváló film, mai filmeket tekintve is remek alkotás . Igazi magával ragadó dráma. Szineszi alakítást tekintve is egyedülálló, igényes film.

 
Meeroz21  2015. 09. 12. 16:26

Nekem annyira nem jött be. Túl lapos volt az én ízlésemnek, igaz egész jó jelenetek akadtak benne ennek ellenére maga a történet nem volt egy hűha, kategória. Max közepes.

smokingbarrels.blog.hu - Smoking Classic: Alkony sugárút / Sunset Blvd. (1950)
Billy Wilder igazi klasszikust alkotott, nyolc Oscar - díjra jelölték a filmet, amelyből hármat meg is nyert, az egyiket természetesen a forgatókönyért. Érdekes, hogy mind a négy főbb szereplőt jelölték, de egyikük sem kapta meg a szobrocskát. Több, mint öt évtizede készült ez a kiváló alkotás, de a mai napig nem kopott meg, hiszen az üzenete azóta sem változott: Hollywood kegyetlen hely, a sztárokat hamar elfelejti a közönség, a nők nehezen néznek szembe azzal, hogy elszállnak felettük az évek, a férfiak pedig szeretik a kényelmet, de nincs az a pénz, amiért ne hagynák ott idősödő szerelmüket egy fiatalabb lány és az önérzetük miatt. Zseniális film, kötelező darab! 10/10
 

A BBC listája szerint az 54. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 16. helyen àll a listàban.

(Bogi87)
 

Erich von Stoheim a való életben is a színésznő férje volt és sok filmjét ő rendezte.

(Bogi87)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.