Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
9
Vélemények
7
Képek
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 01. 11.

legújabb vélemény

egész jó volt ahhoz képest hogy a karakterek többsége idegesítő volt. Volt a filmben energia és potenciál. Igaz az elején le lett lőve a poén, de kíváncsi voltam mi lesz azért a végkifejlet. Színpadias, de ez a korából adódik. Szerintem muszáj egyszer megnézni.

 
JcWh   2018. 11. 30.

Tökéletes Film noir

Egyszerűen zseniális és hátborzongatóan jó ez a film. Először szinkronosan láttam a filmet évekkel ezelőtt, már akkor is tetszett, de azt gondoltam, hogy többször nem biztos hogy meg fogom nézni. Majd nemrég megnéztem eredeti nyelven és teljesen magába szívott a film. Mai szemmel a történet már nem számít akkora durranásnak, de a színészi alakítások és a film hangulatteremtése utánozhatatlan és örök érvényű. William Holden cinikus megszólalásait és Gloria Swanson "kirohanásait" mindenképpen eredetiben kell hallani, úgy sokkal hatásosabb. Habár a szinkronos verzió sem rossz, de aki teheti az eredeti nyelven tekintse meg.


 
Milanman   2015. 02. 10.

Kétségtelenül a legjobb film amit valaha készítettek Hollywood belső életéről, az egykori csillogás elvesztéséről, az álomgyár korai időszakának sztárkultuszáról. Nem csak saját műfajában, de a teljes filmtörténelemben is megkerülhetetlen mestermű.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Imádom ezt a filmet. Tökéletes film noir a film rapszodikus filmezési technikájával és a nagyon érdekes karakerekkel. Tökéletes korrajz az akkori Hollywoodról és mindenről, ami a kulisszák mögött van.

 
Henczi   2015. 05. 25.

kategóriájában egy kiváló film, mai filmeket tekintve is remek alkotás . Igazi magával ragadó dráma. Szineszi alakítást tekintve is egyedülálló, igényes film.

 
Billy Wilder igazi klasszikust alkotott, nyolc Oscar - díjra jelölték a filmet, amelyből hármat meg is nyert, az egyiket természetesen a forgatókönyért. Érdekes, hogy mind a négy főbb szereplőt jelölték, de egyikük sem kapta meg a szobrocskát. Több, mint öt évtizede készült ez a kiváló alkotás, de a mai napig nem kopott meg, hiszen az üzenete azóta sem változott: Hollywood kegyetlen hely, a sztárokat hamar elfelejti a közönség, a nők nehezen néznek szembe azzal, hogy elszállnak felettük az évek, a férfiak pedig szeretik a kényelmet, de nincs az a pénz, amiért ne hagynák ott idősödő szerelmüket egy fiatalabb lány és az önérzetük miatt. Zseniális film, kötelező darab! 10/10 több»

A film összbevétele 5 303 175 dollár volt (imdb.com).

 

A film bemutatásának helyszíne is jól kifejezi a film jelentőségét William Holden számára. A Radio City Music Hall New York első számú filmszínháza volt, az Alkony sugárút előtt az 1940-es Arizona volt Holden utolsó filmje, amit ott mutattak be.

(JcWh)
 

William Holden szerint az Alkony sugárút egymagában jobban előmozdította karrierje fejlődését, mint az azelőtt forgatott tíz filmje együttvéve.

(JcWh)
 

Billy Wilder és William Holden a film forgatása alatt nemcsak hosszútávú szakmai kapcsolatot épített ki (amely később három közös filmben fejeződött ki), hanem nagyon jó barátokká is váltak és többször utaztak együtt feleségeikkel közösen (például egyszer Wilder szülőhazájába, Ausztriába).

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.