Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 09. 13.

Azt hiszem engem ez a film kevésbé érintett meg mint a többséget de sajnos nálam nem hozta el a várt hatást és untatott. Pörgősebb és ütemesebb filmet vártam ettől. Nem jött be.

 
Berto49   2017. 07. 30.

Mankiewicz Oscarral elhalmozott filmjét másodjára láttam. Témáját most is időszerűnek tartom, mert a karrierlovagok korunkban sem haltak ki. Ugyanakkor a film kétségbeejtően hosszú, annyit szövegelnek benne, hogy a néző feje olyan lesz a végére, mint egy méhkas, pergő párbeszédek és véget nem érő monológok garmadája zümmög benne. Bette Davis nagyon nagy színésznő volt, szerintem a legjobb alakítását a Mi történt Baby Jane-nel című filmben nyújtotta. A legjobb a vége volt (na nem azért mert befejeződött, bár az is egy pozitívum!), ahogy a körforgás újra kezdődik, mindig akad egy fiatalabb, aki az aktuális csúcson álló színésznő babérjaira tör.


 
dailyfilmsan   2019. 02. 17.
Klasszikusok örök csillogása.

Sokan úgy vannak a régi filmekkel hogy a technika miatt csak rossz lehe de ez nem igaz. Igen a technika kezdetleges sok esetbe, de ez készteti a filmeseket arra, hogy ötletesek legyenek történet szempontjából. Valamint olyan szöveggel álljanak elő ami kielégiti a néző igényeit. Sok mai film meg sem közelíti ezt a filmet. A mai filmek javarészt unalmas és üres fecsegések tömkelege néhány akció jelenettel, vagy szívszorító témákkal tűzdelve. A Mindent Éváról egy szellemes film amin látszik hogy nem a tömeggyártás áldozata. Kimunkált karaktereket vonultat fel, a szöveg brilliánsan eszes és szórakoztató a színészek pedig valóban átszellemülve adják elő a rájuk róttat. A film lassan építkezik és a végén lerombolja saját várá, folytonos odafigyelésre késztet, sok apró részletből rakja ki a kirakóst. Nagyon inspiráló jelenetek is helyet kaptak a filmben. Margo igazi ember, holott harcol az egész film játékideje alatt emberi énje ellen. Hibázik, féltékeny, de képes a megbocsátásra. Eve karakterének Pálfordulása pedig nem ér váratlanul de folyton fenn tartja a reményt és az érzést, hogy valóban csak véletlenek összesége miatt kerül oda, ahova. Én nagyon jónak találtam a filmet, könnyed de oda kell rá figyelni. Mókás de mégis komoly, az ember természetével foglalkozó dolgokról szól. Szerintem remek.

 
Zsu99   2015. 12. 28.

Életszerű, igazi klasszikus kiváló színészi alakítással, profi színészekkel. Ma is nézhető, megfogó és tanulságos, reális film. Klaszikusok kedvelőinek kötelező!

 
Toldi   2016. 04. 19.

Kiválóan megrendezett, mesteri pontossággal megírt film. Ma már nagyon ritkán látni ilyen dramaturgiailag kiváló mesterművet. Pedig akkoriban egy rendes forgatókönyvíró és rendező ki sem adott volna mást a kezéből.

Anne Baxter
Bette Davis
Marilyn Monroe
George Sanders
Bette Davis
Gary Merrill
Anne Baxter
Bette Davis
Anne Baxter
Anne Baxter

A film összbevétele 10 177 dollár volt (imdb.com).

 

Bette Davis és Gary Merrill ezen a forgatáson szeretett egymásba. A forgatás után össze is házasodtak. Leány gyermeküknek pedig a Margo nevet adták.

(dailyfilmsan )
 

Bette Davis szerepét először Claudette Colbert kapta meg, aki azonban hátsérülést szenvedett a forgatáson és hiába várták, hogy rendbe jöjjön ez nem következett be, így át kellett adnia a szerepet.

(HercegPeter )
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 28. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.