Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90%
Filmadatlap
 
27
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók
 
dailyfilmsan   2019. 02. 17.

legújabb vélemény

Klasszikusok örök csillogása.

Sokan úgy vannak a régi filmekkel hogy a technika miatt csak rossz lehe de ez nem igaz. Igen a technika kezdetleges sok esetbe, de ez készteti a filmeseket arra, hogy ötletesek legyenek történet szempontjából. Valamint olyan szöveggel álljanak elő ami kielégiti a néző igényeit. Sok mai film meg sem közelíti ezt a filmet. A mai filmek javarészt unalmas és üres fecsegések tömkelege néhány akció jelenettel, vagy szívszorító témákkal tűzdelve. A Mindent Éváról egy szellemes film amin látszik hogy nem a tömeggyártás áldozata. Kimunkált karaktereket vonultat fel, a szöveg brilliánsan eszes és szórakoztató a színészek pedig valóban átszellemülve adják elő a rájuk róttat. A film lassan építkezik és a végén lerombolja saját várá, folytonos odafigyelésre késztet, sok apró részletből rakja ki a kirakóst. Nagyon inspiráló jelenetek is helyet kaptak a filmben. Margo igazi ember, holott harcol az egész film játékideje alatt emberi énje ellen. Hibázik, féltékeny, de képes a megbocsátásra. Eve karakterének Pálfordulása pedig nem ér váratlanul de folyton fenn tartja a reményt és az érzést, hogy valóban csak véletlenek összesége miatt kerül oda, ahova. Én nagyon jónak találtam a filmet, könnyed de oda kell rá figyelni. Mókás de mégis komoly, az ember természetével foglalkozó dolgokról szól. Szerintem remek.

 
Deku   2017. 09. 13.

Azt hiszem engem ez a film kevésbé érintett meg mint a többséget de sajnos nálam nem hozta el a várt hatást és untatott. Pörgősebb és ütemesebb filmet vártam ettől. Nem jött be.


 
Berto49   2017. 07. 30.

Mankiewicz Oscarral elhalmozott filmjét másodjára láttam. Témáját most is időszerűnek tartom, mert a karrierlovagok korunkban sem haltak ki. Ugyanakkor a film kétségbeejtően hosszú, annyit szövegelnek benne, hogy a néző feje olyan lesz a végére, mint... több»

 
Zsu99   2015. 12. 28.

Életszerű, igazi klasszikus kiváló színészi alakítással, profi színészekkel. Ma is nézhető, megfogó és tanulságos, reális film. Klaszikusok kedvelőinek kötelező!

 
Toldi   2016. 04. 19.

Kiválóan megrendezett, mesteri pontossággal megírt film. Ma már nagyon ritkán látni ilyen dramaturgiailag kiváló mesterművet. Pedig akkoriban egy rendes forgatókönyvíró és rendező ki sem adott volna mást a kezéből.

 
Vuk   2016. 02. 17.

Nagyon jó film, és azt hiszem, örök igazságokat mond el a színház világáról. Bár sok minden kicsit idejétmúlt benne - hiába, csak hatvan évvel ezelőtt készült ez a klasszikus alkotás -, sok minden abszolúte időt álló, és ma is pontosan így van.

Anne Baxter
Bette Davis
Marilyn Monroe
George Sanders
Bette Davis
Gary Merrill
Anne Baxter
Bette Davis
Anne Baxter
Anne Baxter

A film összbevétele 10 177 dollár volt (imdb.com).

 

Lábuk előtt hever a világ címmel vetítette az MTV. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

Bette Davis és Gary Merrill ezen a forgatáson szeretett egymásba. A forgatás után össze is házasodtak. Leány gyermeküknek pedig a Margo nevet adták.

(dailyfilmsan )
 

Bette Davis szerepét először Claudette Colbert kapta meg, aki azonban hátsérülést szenvedett a forgatáson és hiába várták, hogy rendbe jöjjön ez nem következett be, így át kellett adnia a szerepet.

(HercegPeter)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 28. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Zsa Zsa Gábor rendszeresen ellátogatott a forgatás helyszínére, mert féltékeny volt Marilyn Monroe-ra, akinek a férjével George Sandersszel voltak jelenetei.

(kázsé)
 

Az első a két film közül, amit 14 Oscar-díjra jelöltek.

(kázsé)
 

Bette Davis jeleneteit 16 nap alatt forgatták.

(kázsé)
 

Az Entertainment Weekly szerint minden idők 21. legjobb filmje.

(kázsé)
 

Ez az első alkalom, hogy két színésznőt ugyanabból a filmből Oscarra jelöltek.

(kázsé)
 

A filmben egyedül Karen nem dohányzik.

(kázsé)