Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
2
Vélemények
41
Képek
2
Videók
8 és ½
 
dakod   2015. 07. 05.

legújabb vélemény

Ehhez a filmhez kell egy kis intelligencia és filmes sznobság vagy inkább szakértelem. Nem egy könnyű kis eperfagyi, az biztos, de megéri a fáradtságot. Remekül beállított jelenetek egész sora okoz olyan élményt, melyben alig lehet más film esetén részünk.

 
Sniper   2014. 12. 28.

Szerintem ez Fellini egyik legösszetettebb filmje, élén a két nagy favorittal: Mastroiannival és Cardinaleval. Szerintem zseniálisan játszanak és maga a film is igazán kiváló! Az érett korban lévő rendező egy igazán kidolgozott és komoly filmet tett le az asztalra. Igazi klasszikus; látni kell!

A film összbevétele 50 690 dollár volt (imdb.com).

 

A film címe Federico Fellininek az addigi pályafutása során megrendezett filmjeinek számára utal (hat játékfilm, két rövidfilm és egy olyan alkotás, amelyet Alberto Lattuadával közösen rendezett).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A gyermek Guidót alakító Marco Gemini néhány évvel a 8 ½ forgatása után gyógyíthatatlan betegségben elhunyt.

(Menyét Ibolya)
 

Habár a filmben Guido tudattalanját erősen befolyásolják a bentlakásos egyházi iskola emlékei, és Federico Fellini is sokszor kitalált hasonló történeteket saját gyerekkoráról, valójában a rendező sohasem tanult bentlakásos iskolában. Egyedül az öccse járt ilyen intézménybe, de ő sem sokáig.

(Menyét Ibolya)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.