Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
94

Száll a kakukk fészkére

(One Flew Over the Cuckoo's Nest)
 
Nicholson  2016. 12. 31. 01:11

A filmtörténelem legnagyobb alakítását láthatja a néző, hála Nicholsonnak. Ennél jobban senki sem csinálhatta volna.Zseniális. Sajnos azóta sem alakított ennél nagyobbat se Nicholson, se senki, ez elszomorító..

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 10. 16. 16:04

Erre a filmre tényleg azt lehet mondani, hogy ZSENIÁLIS!!! Így, csupa nagybetűvel és millió felkiáltójellel. És ezt nem azért mondom, mert ennyi meg annyi díjat zsebelt be, hanem azért, mert tényleg szuper. Véleményem szerint itt valóban minden a helyén van: adva van egy jó alapanyag (egy regény), egy remek rendező, aki már bizonyított Csehszlovákiában, majd átment Amerikába, készített ott is egy filmet (Elszakadás), majd filmre vitte Ken Kesey munkáját. Aztán ott vannak a színészek: Jack Nicholson, Louise Fletcher kiválóan játszanak, s mellékszereplők is egytől egyig zseniálisak (nekem személy szerint a "Főnök" a kedvencem). Egy remek történet kerekedik ki mélységgel, mondanivalóval, rengeteg aspektussal, amiről órákig lehetne beszélni. Nekem személy szerint ez a film az egyik kedvencem, s annyi mindenért lehet szeretni, úgyhogy egy kötelezően ajánlott alkotás mindenki számára!

 
Mate  2015. 04. 22. 21:19

A film egyértelműen az egyik legjobb film ami valaha készült. Egyszer megnevettet minket, máskor kemény kézzel összeszorítja az ember szívét. Jack Nicholson leírhatatlanul jó a szerepben, főleg úgy, hogy több improvizált jelenete is volt. De az egész stáb egy álom-stáb, még a mellékszereplők is megdöbbentő alakításokat nyújtanak. Akárhogy gondolkozok, nem tudok negatívumot mondani a filmről.

 
erare  2015. 02. 10. 22:21

Ez a film brutális! Ritkán sikerül egy regényt ennyire találóan átültetni a filmvászonra. Ebben az esetben ez a művelet sikerült. Nicholson annyira őrült, hogy az már normális. Félelmetes, milyen jól játszik, szinte lubickol a szerepben. Társadalomkritika, tisztára sikált tükör ez nem csak az akkori Amerika elé, hanem a világ elé is: ki-ki csoda? Ki van ideát és kinek volna helye odaát?

 
Snowball  2016. 12. 12. 22:44

Kellemes és így ezáltal hasznos időtöltés volt. A film mind zeneileg mind pedig történetileg is megállta a helyét és nem éreztem úgy hogy ez elvesztegetett idő lett volna.

Michael Douglas
 

Louise Fletcher játéka megváltoztatta Ratched nővér személyiségét. A regényben Ratched maga a gonosz, a munkájától meghasonlott nő, aki gonoszkodik a betegekkel. Ehhez képest a filmben Ratched csupán a gonoszság eszköze, ő maga azt hiszi, hogy munkájával csak segít a betegeken, holott valójában szenvedést okoz nekik az intézet szabályainak szigorú követésével.

(ps)
 

Danny DeVito az elmegyógyintézetbe töltött hosszú idő alatt megalkotott egy képzeletbeli barátot, akivel éjszakánként szokott beszélgetni. A színészt nagyon megviselte, hogy jövendőbeli feleségétől elzárva kell élnie, ezért megalkotott egy fiktív személyt, akivel gondolatait megoszthatta. Amikor a színész észbe kapott, megrémült, és konzultált Dr. Dean Brooks-szal, a forgatáson részt vevő pszichiáterrel. Dr. Dean válasza az volt, hogy nincsen semmi gond, mindaddig, amíg DeVito tisztában van azzal, hogy az a személy csak a képzeletében létezik.

(ps)
 

Miloš Forman több jelenetet is titokban forgatott. Miközben a színészek részt vettek az elmegyógyintézet napi rutinjában, Forman feltűnés nélkül elkezdett forgatni. Számos vágókép származik ezekből a felvételekből.

(ps)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.