Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
83

Gilbert Grape (1993)

What's Eating Gilbert Grape
Filmadatlap
 
28
Szereplők
16
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Gilbert Grape
Johnny Depp
Johnny Depp
Leonardo DiCaprio
Johnny Depp
Leonardo DiCaprio
Johnny Depp
Juliette Lewis
Johnny Depp
Leonardo DiCaprio
Juliette Lewis
Johnny Depp
Juliette Lewis
Leonardo DiCaprio
Johnny Depp
Johnny Depp
Darlene Cates
Juliette Lewis
Johnny Depp
 
petraszab   2019. 04. 28.

legújabb vélemény

Remek film teli érzelmekkel. Család, barátok, elfogadás és tisztelet, ezek a fő témái. Imádtam a stílusát.

 
indingo   2016. 02. 18.

Leo fantasztikus a filmben, mint úgy általában. Amikor a szöcskék fejeit vagdossa le, majd utána ráeszmél, hogy mit csinált fenomenális. Kiválóan hozza a sérült gyerek karakterét. Elég régen láttam, de csak az ő játéka maradt meg bennem!


 
Berto49   2016. 08. 26.

Ez az 1993-as Lasse Hallström film a favoritjaim közé tartozik. A rendezőjének több filmjét is kedvelem, most választottam megnézésre az „Árvák hercege” c. Irving regény adaptációt is. A Gilbert… film fő attrakciója a 19 éves ŐSTEHETSÉG Leo alakítása, inkább ezt kellett volna díjazni, mint a „Visszatérő” prémvadász figuráját. Ahogy az értelmileg fogyatékos Arnie-t alakítja, illetve átéli, az a színjátszás magasiskolája! Johnny Depp (szerintem neki ez a legjobb szerepe, meg a „Csokoládé”-ban is meglehetős, a Karib-tengeres filmekkel nagyon lesüllyesztette magát, olyannyira, hogy ha meglátom a nevét, azt a filmet messzire elkerülöm) is jó, de Leo lemossa a vászonról. Tipikus amerikai kisvárosi történet, nagyszerű dráma, érdemes volt megnézni.

 
rbernadett   2015. 09. 13.

Leonardo DiCaprio méltán kiérdemelte az Oscar jelölést ezért a filmért, pedig még gyerek volt. Kisvárosi történet egy koránt sem átlagos családról, akik nem azzal tűnnek ki, hogy valami tehetség van közöttük, hanem valamiért még jobban rájuk jár a rúd, mint másokra. Emlékezetes pillanatok vannak ebben a filmben és bár nem egy nagy sztori valamiért leköti az embert.

 
Deku   2017. 08. 30.

Totális bukta lett nekem ez a film, ennél jobban ezt nem tudom megfogalmazni. Hiányzott belőle valami érdekesség ami felkelti a kíváncsiságomat de nem jött. Gyenge volt.

A film összbevétele 9 170 214 dollár volt (imdb.com).

 

Christian Bale alul maradt Leonardo DiCaprio-val szemben az Arnie szerepéért folytatott küzdelemben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Texas-ban zajlott a forgatàs különböző helyszíneken, de a legtöbb jelenetet Austin-ban, Pflugerville-ben és Manor-ban vették fel.

(Bogi87)
 

Peter Hedges írta a film forgatókönyvét, amely 1991-es, azonos című regényére épült.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.