Több pénzt ajánlottak DiCapriónak, mint amiről valaha álmodni mert volna

Leonardo DiCaprio kezdettől fogva nagyon okosan menedzseli a saját pályafutását és nem remeg meg akkor sem, ha egy-egy kecsegtetőnek tűnő szerepet visszautasít. Pedig kevés olyan színész van, aki főleg a pályája elején meg meri lépni, hogy nemet mond a Disney egy szerződésére. Főleg, ha azt is hozzátesszük, hogy annyi pénzt kínáltak benne, amennyiről Leonardo DiCaprio saját bevallása szerint még álmodni sem mert.

Az eset ugyanakkor nem napjainkban, hanem néhány évtizeddel ezelőtt, Leonardo DiCaprio pályafutásának legelején történt. Éppen ezért valószínűleg messze nem olyan összegről volt szó, mint amilyeneket azóta egy-egy filmért kap. Egészen 1993-ig kell visszarepülnünk az időben, ekkor jelent meg ugyanis a Hókusz pókusz. A halloweeni thriller-vígjáték egy tipikus amerikai kisvárosban játszódik, ahol annak idején három boszorkánynővér tartotta rettegésben a lakosságot. Őket ugyan máglyára küldték, de haláluk előtt megátkozták a város lakóit és megesküdtek, hogy egyszer vissza fognak térni.

A filmben a három boszorkányt Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimyalakították. Az őket óvatlanul feltámasztó szűz kamaszt pedig Omri Katz. Ám a Disney eredetileg az ő szerepére Leonardo DiCaprio aláírását akarta megszerezni. Ebből viszont semmi sem lett, mivel a színész ekkor forgatta a Gilbert Grape-et, amely végül megindította őt a sztárrá válás útján. Saját bevallása szerint bár a felkínált pénz ámulatba ejtő volt, máig büszke rá, hogy már akkoriban is képes volt nem ez alapján megválogatni a szerepeit. Omri Katz viszont azért tűnhetett jó választásnak helyette, mert a Dallas sorozatban közel százötven epizódban szerepelt, ő alakított Jockey és Samantha fiát. Ám a 2000-es évek elejére Omri Katz teljesen eltűnt a képernyőkről.

Azt sem tudni, hogy a most készülő Hókusz pókusz 2-ben szánnak-e neki bármilyen szerepet, de valószínű, hogy nem. Az viszont biztos, hogy a három boszorkányt alakító színésznők mind vissza fognak térni jövőre. Ki tudja, talán ezúttal Leonardo DiCaprio is felbukkan majd…

családi | fantasy | vígjáték

Az egykor boszorkányként megégetett Sanderson nõvérek a XX. század végének egyik Halloween éjszakáján újra életre kelnek. A megelevenedett, szeleburdi boszorkányok, Winifred... több»