Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Híd a Kwai folyón (1957)

The Bridge on the River Kwai
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 06.

Háborús film, de nem az a tipikus háborús, ahol percenként jönnek a nagy csatajelenetek és tele van lövöldözéssel. Itt másról van szó. Arról a nagy kérdésről, hogy hogyan éljünk túl egy hadifogolytábort, hogyan tudunk "győztesként" kikerülni egy vesztesnek tűnő szituációból, és ügyesen átvenni az irányítást a másik felett. Aztán ráébredni arra, hogy végig csak kollaboráltunk. Szerintem egy nagyon jól összerkaott film, elsőre talál hosszúnak tűnhet, de minden egyes perce megéri. Szép képék, nagyszerű színészi alakítások, és a zene, az az ismerős dallam, amelyet mindenki hallott már legalább egyszer.

 
Norbert93   2018. 07. 27.

Igazi feszültségekkel teli, túlélős film. Alec Guiness kiválóan alakítja a határozott, céltudatos, de lassan a hídba beleőrülő tisztet, akinek más életcélja sem lesz, azon kívül, hogy a híd időben elkészüljön, és ha a csatában nem is, legalább ebben győzedelmeskedjen a japánok felett.


 
NorbiP   2017. 03. 12.

Egy vicces, poénos, mégis elgondolkodtató film, nagyszerű színészekkel. A vége szerintem kifejezetten jó volt. Bárkinek szívesen tudom ajánlani, megéri megnézni.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

A háborús vicces filmek újabb remek képviselője, egy hadifoglyos, túlélős alkotás. Minden benne van, amit tudni akarunk a témáról és meg az is, amit nem. Óvatos és bátor lavírozás azért, h túléljük a mindennapokat és mi legyünk az okosabbak, akik akár azért is engednek, h a szamarak szenvedjenek.

 
időjós   2017. 02. 24.

Tetszett a film, egész játékidő alatt fent tudta tatani a figyelmemet és csempésztek bele a készítők itt-ott némi humort is, szóval rendben volt. A végén pedig ott volt a kellő feszültség.

William Holden
William Holden
Alec Guinness
Alec Guinness
William Holden
Alec Guinness
James Donald
Alec Guinness
Sessue Hayakawa
Geoffrey Horne
Jack Hawkins
William Holden
 

Csakúgy mint néhány korábbi filmjében (Picnic 1955, Love Is a Many-Splendored Thing 1955) William Holden mellkasát szőrtelenítették, hogy fiatalabbnak nézzen ki, illetve a női nézők tetszése érdekében.

(JcWh )
 

William Holden díjazása volt a legmagasabb, aki 300 ezer dollárt + évente 10% részesedést kapott a film összbevételéből.

(JcWh )
 

A Colombo-i szállodában, ahol a stábtagok megszálltak, a Kínai Népköztársaság miniszterelnöke, Chou En-lai is ott tartózkodott. A kínai miniszterelnök felismerte William Holden-t, mivel már látta egy filmben szerepelni.

(JcWh )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.