88% 116 szavazat
A sas leszállt

A sas leszállt

The Eagle Has Landed
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
6
Érdekességek (6)
Díjak
1
Filmkritika (1)
3
Cikkek (3)
Fórum

FILMINFÓ

1943-ban Hitler parancsot ad Canaris tengernagynak (Anthony Quayle), hogy raboltassa el legfőbb ellenfelét, magát Churchillt. Max Radl ezredes (Robert Duvall) irányítja a kivitelezhetetlennek tűnő akciót. Hamarosan megtalálja a megfelelő embereket is: az Angliában nevelkedett Steiner ezredest (Michael Caine) és egy angolok ellen harcoló írt, Devlint (Donald Sutherland). Az angliai német kémek szerint Churchill a közeljövőben egy kis angliai faluban tölt néhány napot. Úgy tűnik tehát, minden esély megvan arra, hogy sikerrel teljesíthessék a Führer parancsát.

Rendező: John Sturges
Író: Jack Higgins
Forgatókönyvíró: Tom Mankiewicz
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 1976.12.25.
Michael Caine
 
2022.07.12 Dorkateo

legújabb vélemény

Régi vágású háborús kalandfilm, nagyszerű szereplőkkel. Akár történhetett így is, sosem tudjuk meg az igazságot. Nagyszerű színészek, átlagos megvalósítás. Az idő vasfoga kissé megcsócsálta az alkotást, de nézhető maradt így is.

1
 
2019.08.31 dailyfilmsan

Lehetett volna jobb is. Nagyok voltak az elvárásaim a filmmel kapcsolatban úgy hiszem, mivel nem nagyon tetszett amit láttam. A fondorlatos terv nem igen lett fondorlatos és belekerült a filmbe egy értelmetlen fölösleges szerelmi szál is. Szerintem nem a világ legjobb filmje viszont egyszer meg lehet nézni.

0
 
2016.09.29 Macskínó

Érdekes háborús film. Érdekes sztori Második Világháborús kommandósokról, megfelelőek a jelmezek is, igazán korhűek, ebben nehéz hibát találni. Ajánlott mindenkinek megtekinteni, egyszer biztosan!

0
 
2016.02.28 zsfarkas

Nagyszerű történelmi dráma. A szereplők miatt olyan színvonalas és hiteles a történet. Izgalmas, feszült, igazi történelmi dráma. Végig lekötötte a figyelmem.

0
 

Deborah Kerrnek felajánlották Joanna Gray szerepét.Szerző: dailyfilmsan

#1
 

Corcoran brit őrnagy a The Sussex Regiment gallér jelvényét viseli.Szerző: dailyfilmsan

#2
 

A filmet 1976 nyarán vették fel, amely a brit rekordok egyik legforróbb nyara volt.Szerző: dailyfilmsan

#3
 

A filmben használt MTB valójában MTB 102, egy rendkívül fontos és nagyszerű hajó, amelyet a II. világháború alatt használtak, ideértve a brit és a francia erőket egyaránt az 1940-es Dunkirk-evakuálás során.Szerző: dailyfilmsan

#4
 

Ez volt az utolsó film, amelyet John Sturges rendezett. Szerző: dailyfilmsan

#5
 
Értékelés: 8/10
(2017. 07. 31.)
Összességében nagyon kellemes meglepetést tud okozni ez a rendhagyó háborús film, amelyből hiányzik ugyan az igazi kaliber, de vérbeli kalandfilm, amelyen nemcsak jól lehet szórakozni, hanem el is lehet rajta gondolkodni. 8/10 Több