Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
18
Képek
2
Videók
 
Scriptor   2020. 08. 21.

legújabb vélemény

5
Az egyik legjobb második világháborús film

Kevés olyan film van, mely a Das Bootnál érzékletesebb realizmussal tudja bemutatni a második világháború tengeralattjárós harcait és mely jobban átélhetővé teszi a tengeralattjárókon szolgálók érzéseit. Ez a történet egyszerre szól bátorságról, hősiességről, életről és halálról, miközben történelemhűen bemutatja a tengeri hadviselés részleteit egy német U-Boot sorsán keresztül. Mikor először láttam, erősen a hatása alá kerültem, aztán még sokszor megnézve próbáltam rájönni arra, hogy mitől működik olyan jól ez a német film. Aztán rájöttem: azért működik, mert minden manír és hatásvadászat nélkül, egyszerűen és valósághűen vezeti végig a cselekményt. Wolfgang Petersen az egyik legjobb valaha készült háborús filmet rendezte meg 1981-ben, melynek sikeréhez óriási mértékben hozzájárult Jürgen Prochnow kitünő játéka is. Pozitívum a sok harci jelenet, melyekben szinte ott vagyunk mi is a mélyvízi bombáktól rettegve. Pozitívum a tengerészek alakítása, a látványvilág és a pörgős tempó is. Értékelésem: 85%, részletezve: alaptörténet: 80%, rendezés: 90%, szinészet: 85%, látványvilág: 90%.

 
hp   2015. 01. 24.

0

Minden idők egyik (ha nem) a legjobb háborús drámája. Prochnow hihetetlenül erős alakítást nyújtott, az egész filmet pedig belengi egy olyan atmoszféra, ami filmkedvelőként lehengerlő, nézőként pedig egészen nyomasztó. Nagy film, az egyik legnagyobb a maga nemében.


 
Deku   2017. 07. 10.

0

Szeretem a háborús filmeket de ez hatalmas csalódást okozott számomra. Ez az film egy katasztrófa. Csalódást okozott elképzelni se tudtam volna az elején. Egyszer mindenképpen nézhető.

 
dailyfilmsan   2019. 08. 01.

0

A 80-as évek egyik legkiemelkedőbb darabja. A német háborús film, mint hitelességben mint szerepjátékban és cselekményben kiemelkedő. A második világháborús német U-boatok, azaz tengeralattjárók nem éppen a legszerencsésebb katonák voltak. A körülmén... több»

 
Dodi   2015. 06. 18.

0

Nagyon jó háborús dráma, ami magával rántja a nézőt. Nyomasztó alkotás, Jürgen Prochnow kiváló alakításával.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

0

A film menete nem volt rossz, mégis okkal szavazom le. A film hosszabb volt sokkal a kelleténél, és a vége nagyon nem tetszett. Úgy éreztem sútba vágta, az azelőtti 3 órát.

 
norbi0102   2016. 02. 10.

0

Nagyon jó háborús dráma, ami magával rántja a nézőt. Nyomasztó alkotás, Jürgen Prochnow kiváló alakításával.

Galéria (18)

Jürgen Prochnow
Jürgen Prochnow
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
Jürgen Prochnow
Heinz Hoenig
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
Herbert Grönemeyer
Herbert Grönemeyer
Herbert Grönemeyer
Jürgen Prochnow
Klaus Wennemann
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer

Videók (2)

A film összbevétele 73 482 661 dollár volt (imdb.com).

 

A 31 millió német márkába kerülő film hosszú ideig a valaha készült legdrágább német film volt. 2006-ban a Parfüm: Egy gyilkos története verte meg, amely azonban német–francia–spanyol összefogásban készült angol nyelven.

(dailyfilmsan )
 

A filmben a külső jelenetekhez egy kis méretű tengeralattjárót használtak a készítők, amit belülről egy búvár irányított.

(dailyfilmsan )
 

1981-ben 6 Oscar-jelölést kapott a film, ami 1997-ig a legtöbbnek számított, amit idegen nyelvű film valaha is kapott.

(dailyfilmsan )
 

A film jeleneteit időrendi sorrendben forgatták, hogy a szakáll növekedését ne kelljen maszkírozással megoldani, bár pár jelenetnél használniuk kellett egy kis műhajat.

(dailyfilmsan )
 

A film megtekinthető az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által létrehozott filmes listán.

(Norbi)
 

1981-ben a 7. legtöbb bevételt hozó film volt.

(mamiéstöti2)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film szereplői a forgatás során csak a beltéren tartózkodhattak, hogy mindegyikük annyira sápadt és fehér legyen, mint egy küldetésen lévő tengeralattjárón szolgáló tengerész.

(SódóGA)
 

Jan Fedder egy forgatáson történt balesetben eltörte pár bordáját. A színész szerepét gyorsan át kellett írni, hogy rövid ideig ágyban maradhasson. Az arcán lévő fájdalom igazi, nem megjátszott.

(SódóGA)
 

A La Rochelle bár jelenetnél Otto Sander (Phillip Thomsen) tényleg részeg volt.

(SódóGA)
 
Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a háborút nyers valójában szemlélni, ajánljuk a tengeralattjáró mániásoknak, a lassú tempójú filmek kedvelőinek és a tengeri hadviselés iránt érdeklődőknek több»