Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
13
Vélemények
18
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 08. 01.

legújabb vélemény

A 80-as évek egyik legkiemelkedőbb darabja. A német háborús film, mint hitelességben mint szerepjátékban és cselekményben kiemelkedő. A második világháborús német U-boatok, azaz tengeralattjárók nem éppen a legszerencsésebb katonák voltak. A körülmények silánysága és a veszélyes bevetések talán elképzelhetetlenek voltak egészen 1981-ig hála Wolfgang Petersennek. A film lélektani jelensége nagyon erős. A látványvilág szegényes viszont sokatmondó. Egyszóval muszáj megnézni, annak főleg aki érdeklődik a háborús filmek iránt.

 
hp   2015. 01. 24.

Minden idők egyik (ha nem) a legjobb háborús drámája. Prochnow hihetetlenül erős alakítást nyújtott, az egész filmet pedig belengi egy olyan atmoszféra, ami filmkedvelőként lehengerlő, nézőként pedig egészen nyomasztó. Nagy film, az egyik legnagyobb a maga nemében.


 
Deku   2017. 07. 10.

Szeretem a háborús filmeket de ez hatalmas csalódást okozott számomra. Ez az film egy katasztrófa. Csalódást okozott elképzelni se tudtam volna az elején. Egyszer mindenképpen nézhető.

 
Dodi   2015. 06. 18.

Nagyon jó háborús dráma, ami magával rántja a nézőt. Nyomasztó alkotás, Jürgen Prochnow kiváló alakításával.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

A film menete nem volt rossz, mégis okkal szavazom le. A film hosszabb volt sokkal a kelleténél, és a vége nagyon nem tetszett. Úgy éreztem sútba vágta, az azelőtti 3 órát.

Jürgen Prochnow
Jürgen Prochnow
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
Jürgen Prochnow
Heinz Hoenig
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
Herbert Grönemeyer
Herbert Grönemeyer
Herbert Grönemeyer
Jürgen Prochnow
Klaus Wennemann
Jürgen Prochnow
Herbert Grönemeyer
 
Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a háborút nyers valójában szemlélni, ajánljuk a tengeralattjáró mániásoknak, a lassú tempójú filmek kedvelőinek és a tengeri hadviselés iránt érdeklődőknek több»

A film összbevétele 73 482 661 dollár volt (imdb.com).

 

A 31 millió német márkába kerülő film hosszú ideig a valaha készült legdrágább német film volt. 2006-ban a Parfüm: Egy gyilkos története verte meg, amely azonban német–francia–spanyol összefogásban készült angol nyelven.

(dailyfilmsan)
 

A filmben a külső jelenetekhez egy kis méretű tengeralattjárót használtak a készítők, amit belülről egy búvár irányított.

(dailyfilmsan)
 

1981-ben 6 Oscar-jelölést kapott a film, ami 1997-ig a legtöbbnek számított, amit idegen nyelvű film valaha is kapott.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.