Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82%

A nagy szökés (1963)

The Great Escape
Filmadatlap
 
30
Szereplők
19
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

legújabb vélemény

bronson fantasztikusan hozza a karaktert,és a végletekig spanolja az idegeket,és a feszültséget! Remek szereposztás,és a rendező egyik kultfilmje. Kötelező darab.

 
HETEDIK   2019. 02. 03.

McQueen és Bronson még szemtelenül fiatal, talán az egyetlen negatívum ezzel a klasszikussal kapcsolatban az, hogy túl sok a szöveg és túl kevés a cselekmény. Ezt leszámítva Sturges a Hét mesterlövész mellett egy másik alapfilmet is lepakolt az asztalra.


 
citizenfour99   2016. 03. 17.

Remek film, kiváló történet, s nagyszerű alakítások. Zseniális.

 
Norbert93   2019. 04. 11.

Tökös klasszikus. Charles Bronson kiválóan hozza a csendes, mogorva, tiszta lelkiismeretű keménygyereket, azaz gyakorlatilag saját magát. A film a mai napig megállja a helyét a maga nemében, sőt még kicsivel több is annál.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

Korának egyik legtökéletesebb filmje, minden a helyén van benne. Egy percig sem ereszt el, bármilyen hosszú is és ehhez kellett Bronson zseniális játéka, a kreatív ötletek és ezek kivitelezése, a remek zene és az, h szurkoljunk. Izgalmas, feszült, remek szórakozás.

 
Laci000   2015. 06. 03.

Tökéletes film. Zseniális rendezés és hihetetlenül kreatív. És ha ránézünk a stáblistára: hát nem semmi nevekbe ütközünk! Charles Bronson nálam alap, bár itt kicsit idegesített néha. Hosszú film, mégis hihetetlenül gyorsan repül a nézése közben az idő. Izgalmas és letaglózó.

 
Zoer8993   2017. 05. 29.

Kiváló film volt. Tökéletes volt a rendezői munka és eredetinek hatott. A színészek pedig remek választások voltak az adott karakterekhez. Nekem nagyon tetszett ez a történet.

Galéria (15)

Steve McQueen

Videók (2)

A film összbevétele 12 100 000 dollár volt (imdb.com).

 

Többek között ez a film is megtalálható a Steven Jay Schneider által szerkesztett 1001 film amit látnod kell mielőtt meghalsz katalógusban.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A filmben egyetlen nő sem szerepel.

(mrarizona)
 

A menekülés jeleneteinek egy része egy németországi erdőben játszódik. A stáb engedélyt kapott arra, hogy kivágjanak néhány fát, azzal a kikötéssel, hogy mindegyik helyére két másikat kell ültetniük a forgatás végeztével.

(SódóGA)
 

A medál, amelyet Steve McQueen a filmben viselt, egy ajándék volt a feleségétől.

(SódóGA)
 

A film több szereplője valóban hadifogoly volt a második világháborúban, többek között Hans Reiser is, akit az amerikaiak tartóztattak le. Donald Pleasence a Királyi Légierő pilótája volt, aki szintén német hadifogságba került, és meg is kínozták. A rendező, John Sturges erről mit sem sejtve eleinte visszautasította a színész tanácsait, majd rádöbbenve tudatlanságára a következőkben mindig kikérte a véleményét.

(SódóGA)
 

A film forgatása idején a német kisvárosban több stábtagot is elkaptak gyorshajtásért, többek között Steve McQueent is lecsukták. A német rendőr meg is jegyezte neki, hogy bár már sok kollégáját elkapták, övé a fődíj, mert ő hajtott a leggyorsabban.

(SódóGA)
 

A nagy motoros üldözéses jelenetben mindkét karaktert Steve McQueen játszotta. A képsorokat utólag vágták össze.

(SódóGA)
 

Hilts a filmben kifeszít egy kábelt, amelytől egy náci motoros elakad. A náci motorost, aki balesetet szenved, szintén a Hiltst is alakító Steve McQueen játszotta.

(SódóGA)
 
A nagy szökés egy kiválóan szórakoztató film. Mindezt nem felületességgel vagy szétrobbantott díszletekkel, hanem érdekes, színes-szagos szereplőkkel és történettel, valamint egy nagyszerű lezárással éri el. Nem mondom, hogy az izgalmaktól kiugrik a szívünk a helyéről, de igazából nem is feltétlenül ez volt a készítők célja, sokkal inkább alkottak egy olyan filmet, amely az emberi kapcsolatokra és a valódi emberi jóságra építkezik.

9/10 több»