Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
86

A nagy szökés (1963)

The Great Escape
Filmadatlap
 
30
Szereplők
18
Vélemények
15
Képek
2
Videók
 
HETEDIK   2019. 02. 03.

McQueen és Bronson még szemtelenül fiatal, talán az egyetlen negatívum ezzel a klasszikussal kapcsolatban az, hogy túl sok a szöveg és túl kevés a cselekmény. Ezt leszámítva Sturges a Hét mesterlövész mellett egy másik alapfilmet is lepakolt az asztalra.

 
citizenfour99   2016. 03. 17.

Remek film, kiváló történet, s nagyszerű alakítások. Zseniális.


 
Norbert93   2019. 04. 11.

Tökös klasszikus. Charles Bronson kiválóan hozza a csendes, mogorva, tiszta lelkiismeretű keménygyereket, azaz gyakorlatilag saját magát. A film a mai napig megállja a helyét a maga nemében, sőt még kicsivel több is annál.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

Korának egyik legtökéletesebb filmje, minden a helyén van benne. Egy percig sem ereszt el, bármilyen hosszú is és ehhez kellett Bronson zseniális játéka, a kreatív ötletek és ezek kivitelezése, a remek zene és az, h szurkoljunk. Izgalmas, feszült, remek szórakozás.

 
Laci000   2015. 06. 03.

Tökéletes film. Zseniális rendezés és hihetetlenül kreatív. És ha ránézünk a stáblistára: hát nem semmi nevekbe ütközünk! Charles Bronson nálam alap, bár itt kicsit idegesített néha. Hosszú film, mégis hihetetlenül gyorsan repül a nézése közben az idő. Izgalmas és letaglózó.

Steve McQueen
 
A nagy szökés egy kiválóan szórakoztató film. Mindezt nem felületességgel vagy szétrobbantott díszletekkel, hanem érdekes, színes-szagos szereplőkkel és történettel, valamint egy nagyszerű lezárással éri el. Nem mondom, hogy az izgalmaktól kiugrik a szívünk a helyéről, de igazából nem is feltétlenül ez volt a készítők célja, sokkal inkább alkottak egy olyan filmet, amely az emberi kapcsolatokra és a valódi emberi jóságra építkezik.

9/10 több»
 

Többek között ez a film is megtalálható a Steven Jay Schneider által szerkesztett 1001 film amit látnod kell mielőtt meghalsz katalógusban.

(Norbi)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A filmben egyetlen nő sem szerepel.

(mrarizona)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.