Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Egri csillagok (1968)

Egri csillagok
Filmadatlap
 
26
Szereplők
9
Vélemények
32
Képek
4
Videók

Galéria (32)

Videók (4)

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

1

Kötelező olvasmány volt anno,azt is imádtam,és a film is katartikus élmény volt.Együtt éltem ,lélegeztem,a hős védőkkel,és szurkoltam Dobó kapitánynak.Bizony-bizony mi még ezen a filmen nőttünk fel.Jumurdzsáktól még igazándiból is féltem.Ragyogó magy... több»

 
doroffee   2016. 02. 14.

1

Van ennek a filmnek egy magmagyarázhatatlan bája, patinája. Nagyon jól hozta a könyv hangulatát, izgalmas volt, a képi világa pedig pont elég "patinás" volt.

 
Prücsök   2015. 06. 30.

1

A kötelezők közül az Egri csillagok volt a kedvencem és a film is nagyon jó lett, a magyar történelem egyik fontos eseményét nagyon jól sikerült ábrázolniuk, egy kis romantikával fűszerezve! Nagyszerű színészek, nagyszerű rendezés.

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Végre valami ami tudott újdonsággal szolgálni és nem klisé halmazzal mint általában. Ez a film egy igazi ritkaság, amiben pozitívan kellett csalódjak mivel, hogy nem vártam tőle nagydolgot.

 
adibandii   2015. 04. 25.

0

Imádtam a könyvet,nekünk kötelező olvasmány volt,és szerintem a film hű volt a könyvhöz.Megéri legalább egyszer megnézni,mert érdekes,és hűen mutatja be a törökkel való harcot.

 
Edeske   2016. 05. 25.

0

Nekem nem igazán tetszett a film. Számomra unalmas volt és lassú cselekményű. Mondjuk az az igazság hogy nekem a könyv sem tetszett. Untam és végig sem olvastam, így vagyok a filmmel is.

 
Mmaarrttoonn   2016. 04. 03.

0

Lehet hogyamiatt is hogy kötelező olvasmány volt de engem untatott a film. Könyvben sem tetszik, nem fogott meg. Inkább leíró jellegű, nem pedig egy igazi regény vagy történelmi film.

 

Papírból és műanyagból készítették a kardokat és egyéb fegyvereket. A pajzsokat például a tojástartó készítéséhez használt anyagból, amit műanyagfóliával vontak be, így teljesen élethűnek tűntek és jóval könnyebbek is voltak.

(stevepisti )
 

A filmben látható állatoknak egy évvel korábban meg kellett tanítani a forgatási követelményeket, ugyanis nem voltak hozzászokva a kötött életvitelhez.

(stevepisti )
 

Az Egri vár másolatát először a Velencei tó közelében akarták megépíteni, de ez a terület nem felelt meg a rendező elképzeléseinek.

(stevepisti )
 

Az 1968-as, nagy sikerű film előtt 1923-ban Gárdonyi regényéből Fejős Pál a saját forgatókönyve alapján megrendezte némafilm formájában az Egri Csillagokat, de sajnos csúfos bukás lett.

(stevepisti )
 

A film részleteiben minden nap megtekinthető a Dobó István Vármúzeum Gótikus Püspöki Palotájának kiállítótermében.

(harnas1207)