Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "párbeszéd központú" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

94 Tizenkét dühös ember  (1957)

(76) (18)

dráma

Kamaradarab egy döntés meghozataláról. A tizenkét esküdtnek egy egyszerűnek látszó gyilkosssági ügyben kell ítéletet hoznia. Az egyik esküdtben azonban felmerül a gyanú, hogy a... több»

Elbűvölően káprázatos. Kötelező egy darab ez a film és a sztorija úgy ahogy van hibátlan és elképesztő világot tár a néző elé amivel könnyedén eléri, hogy egyenesen imádja azt. Imádtam
#2

85 Annie Hall  (1977)

(24) (35)

romantikus | szatíra | vígjáték

Alvy Singer (Woody Allen) nem egyszerű figura, neurotikus, zavart és folyton aggódik. A nőügyeit sem kezeli lazábban, így amikor barátnője elhagyja, kénytelen áttekinteni életén, hogy... több»

Woody Allen Oscar-díjas vígjátékklasszikusának bemutatójára éppen negyvenöt évvel ezelőtt került sor 1977-ben. Az Annie Hallt viszont nem csak e miatt érdemes újra és újra elővennünk. A film a hosszú évtizedek távlatából sem vesztett értékéből, ma is épp olyan... több»
#3

85 Glengarry Glen Ross  (1992)

(5) (2)

dráma | krimi | misztikus

A Glengarry Glen Ross című film David Mamet Pulitzer-díjas drámájából készült. A film történetének főhősei Ricky, Shelley, Dave és George, akik együtt dolgoznak egy... több»

Egy kiváló drámát láthatunk, a kapitalizmus világának tökéletes bemutatását. Üzletemberek (üzletállatok), akik bármit megtesznek a nyereségért és a haszonért, nincsen lelkiismeretük, meg sem próbálnak emberien viselkedni. Ritkán lehet ennyi kiváló színészt egy darabban... több»
#4

dráma | életrajzi | krimi

A Boston Globe új főszerkesztőt kap, aki azonnal mozgósítani kezdi a lap újságíróit. Feladatul tűzi ki a firkászoknak, hogy derítsenek fel egy korábbi esetet, mely során... több»

Kivételesen jó film, ami pont azt nyújtja, amit a címében ígér: egy oknyomozó újságíró csapat munkáját mutatja be, amint a legapróbb nyomon elindulva lerántják a leplet egy eltussolt botrányról, és ezzel kivédhetetlennek tűnő lavinát zúdítanak az egyház nyakába. Ne... több»
#5

83 Mielőtt felkel a Nap  (1995)

(23) (5)

dráma | romantikus

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A történet egy fiúról, Jesse-ről (Ethan Hawke), és egy lányról, Celine-ről (Julie Delpy) szól, akik egy pár órás vonatút során ismerkednek meg. Kellemesen beszélgetnek, majd Jesse... több»

A vége főcímet bámulva és a finom melódiát hallgatva azon gondolkozok, hogy miért nem tart örökké ez a film.... Már az első 10 perc után bátran rá tudtam volna nyomni az ötöst, egyszerűen beszippantott. Ethan Hawke és Julie Delpy olyan, mint egy valóság. Nem, nem filmet... több»
#6

83 Az őslakó  (2007)

(29) (6)

dráma | fantasy | sci-fi

John, az egyetemi professzor egy hűvös éjszakán találkozik barátaival, hogy búcsút vegyen tőlük, mielőtt elutazik. A búcsú éjszakáján a professzor egy megdöbbentő vallomással... több»

Nagyon jó sci-fi, fantasy, többször láttam már, minden alkalommal a hatása alá kerültem, és ugyanolyan érdeklődéssel néztem végig. Egy nagyon érdekes, elgondolkodtató témát feszeget vallásról, örök életről, öröklétről. Mindezt tudományosan, de mégis az átlag ember... több»
#7

83 Hálózat  (1976)

(11) (52)

dráma | szatíra

Howard Baele (Peter Finch) egy korosodó tévériporter, aki hajdanán szebb napokat is látott. Miután a népszerűsége tovább zuhan, elbocsájtják a munkahelyéről. A rossz hírre Howard... több»

Ugyanolyan elven működik, mint egy hadsereg vagy egy szolgálat, de annál még körmönfontabb. Ha bepillant egy kívülálló – fogalma sincs, mi folyik, mik a szabályok, a célok, sajátos belső nyelvezete van. Végeredményben nem egyetlen hírcsatorna, hanem az egész médiagépezet... több»
#8

82 Shop-stop  (1994)

(25) (18)

szatíra | vígjáték

Mozikban

Dante azt tervezte, hogy végre kialussza magát, bulizik egy nagyot, és semmittevéssel tölti a napot, de a főnöke behivatja reggeli műszakba. A boltban aztán valahogy semmi nem úgy sül... több»

Az alkotás Kevin Smith első megjelent filme, gyakorlatilag erre alapozta a mai napig tartó sikeres karrierjét. Nem véletlenül illetik a mai napig elismeréssel a kritikusok a filmet, Kevin Smithnek egy olyan történetet sikerült vászonra vinnie, melynek maga is részese. A mindennapjaiból... több»
#9

81 Vicky Cristina Barcelona  (2008)

(14) (6)

dráma | romantikus | vígjáték

Vicky és Christina, a két amerikai amerikai barőtnő Barcelónába utazik. Míg Vickyt a spanyol kultúra érdekli, a bohém Christina a boldogságot keresi. Amikor találkoznak a sármos... több»

Ez a kis huncut Woody Allen mindig feszegeti azokat a határokat. És milyen jól teszi! És milyen jót tesz ezzel az őt kedvelőknek! Szeretem ezt a filmjét (is). Van benne szerelem, szerelemszerűség, vágy, utazás, másság, lazaság, őrültség, humor, játékosság; komoly kérdések.... több»
#10

81 Mielőtt lemegy a Nap  (2004)

(21) (6)

dráma | romantikus

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Jesse Wallace (Ethan Hawke) ismét Párizsban jár, ahol épp nagysikerű könyvét mutatja be. A könyvbemutatón a tömegben kiszúrja Céline-t (Julie Delpy), akivel 9 évvel ezelőtt... több»

"Minden ott kezdődött el..." Érett film egy várva várt múltba nyúló felejthetelen randiról, mely találkozás hosszú éveken keresztül emlékként kísér legbelül, férfi és nő kapcsolatának feszültségéről, egyszerű őszinte fordulatos párbeszéd 80 percben. Aki már átélte... több»
#11

81 A Sunset Limited  (2011)

(19) (1)

dráma

HBO Max

Egy lelkileg megtört professzor öngyilkos akar lenni, de egy fegyenc megmenti az életét. Nemsokára a professzor lakásán kötnek ki és a két teljesen más nézeteket valló férfi... több»

A végig egy lakásban játszódó, két különböző világnézetű férfi beszélgetését végigkövető film telis-tele van néhol mélyebb, néhol felszínesebb vallási, teológiai, filozófiai nézettel, elsősorban életről, halálról, istenről/Jézusról. Számomra nem derült ki, hogy... több»
#12

80 A közösségi háló  (2010)

(52) (7)

dráma | életrajzi

Netflix

Mark Zuckerber 2003-ban egy őszi éjszakán egy egyszerű komputerprogram megírásakor még nem is gondolt arra, hogy csakhamar a világ leggazdagabb, és legbefolyásosabb emberi közé fog... több»

Az egyetemes évek alatt játszódó kamaszfilm, amikor egy röpke ötlet alapján megkezdődött a FACEBOOK kibontakozása. Jók a párbeszédek, jó ötletelések, jó érvelések és kakulációk. Eredeti karakterek, remek szinészi játékok. A humor sem maradt el...Tiniknek, kamaszoknak,... több»
#13

79 Közelebb  (2004)

(28) (16)

dráma | romantikus

A jó házasság alapja az őszinteség. De mi van, ha képtelenek vagyunk őszinték lenni, ha az apró titkokat, a féltett gondolatokat csak idegenekkel oszthatjuk meg? A szerelem, a vágy, az... több»

Négyszer futottam neki ennek a filmnek, várva az euforikus felismerést és a nagy megvilágosodást... Na ez nekem sosem jött el. Parádés színészgárda, valamit szeretne mondani a hanyatló kapcsolatok posványáról és mocskáról, de a képernyőn egy sor érthetetlen cselekmény és... több»
#14

76 Steve Jobs  (2015)

(39) (12)

dráma | életrajzi

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

Szenvedélyének és találékonyságának köszönhetően a digitális korszak úttörője lett, azonban a technológiai forradalomra való törekvése nem volt áldozatmentes. Elhivatottsága... több»

Jól összerakott életrajzi dráma, mely bemutatja Steve Jobs-t, az embert.
#15

dráma

Martha és George több éve él már házasságban. Egy buliból hazatérve évődni kezdenek egymással, de a dolog nem fajul durva veszekedéssé, hiszen vendégeket várnak: az egyetem új... több»

Régebben kiskoromban hallottam a filmröl most volt alkalmam megtekinteni. Igazából nem nyügüzütt le. Söt egy örült filmnek tekintem amiben elöjönnek a pszichopata tulajdonságok. Kicsit érthetetlen a történet és a rengeteg párbeszéd elveszi a figyelmet a mondanivalóról. Én úgy... több»
#16

82 Az öldöklés istene  (2011)

(9) (6)

dráma | vígjáték

Cinego

Két tizenéves fiú összeverekedett a Brooklyn Parkban. Zachary Cowan (Elvis Polanski) fejbe vágta Ethan Longstreetet (Eliot Berger) egy ütővel, aminek a következményeképp a fiúnak... több»

Nagyon emlékeztet engem ez a cím egy Bunuel filmre, az Öldöklő angyal-ra. És tulajdonképpen van is valami közös a címen hasonlóságán kívül a két filmben: mindkét film szürrealista stílusjegyeket emel be. Mindkét filmben szimbolikus, hogy a szereplőink miért nem tudnak... több»
#17

dráma | életrajzi | szatíra | történelmi | vígjáték

Charlie Wilson, a kongresszusi képviselő nagylábon él, a gazdag amerikai politikusok bohém életét éli a '80-as években. Amikor azonban szembesül azzal, hogy milyen küzdelmet kell... több»

Nagyon jó film, Tom Hanks baromira jól játszik. Az is tetszett, hogy nem akarta vinni a mézes-mázas amerikai kliséknek, hogy Amerika majd jól megmenti a világ elmaradott részeit, hanem bevallották, hogy "elcs*ték a végjátékot". Eredeti és izgalmas történelmi dráma, bátran... több»
#18

80 Az elnök emberei  (1976)

(3) (4)

dráma | életrajzi | politikai | thriller | történelmi

Az 1972-es választások befutójában Bob Woodward és Carl Bernstein, a Washington Post újságírói szabad kezet kapnak szerkesztőjüktől, hogy felfedjék a Watergate botrány részleteit,... több»

Az elnök emberei az egyik legjobb film, amit valaha készítettek az internet korát megelőző "analóg" újságírásról. Mai szemmel nézve már lassúnak hathat, de a fantasztikus színészi munka és a kiváló rendezés miatt a stílus szerelmeseinek kötelező.
#19

dráma

Kissé morbid szerelmi négyszögnek lehetünk tanúi a filmdráma révén. Ann szexuálisan gátlásos, frigid és zárkózott. Férje, John viszonyba kezd Cynthiával, felesége húgával, aki... több»

"A férfiak megtanulják szeretni, akihez vonzódnak; a nők vonzódni kezdenek ahhoz, akit szeretnek.” ...és majd várható a folytatás, ezért újráztam rá, és jól tettem, még mindig jó.
#20

89 Hannah és nővérei  (1986)

(1) (6)

dráma | vígjáték

Három testvér (Hannah, Lee és Holly) és szeretteik (gyerekek, férjek, szeretõk) hagyományosan egy asztalnál falják a jobbnál jobb falatokat a hálaadás napján. Közben lepereg két... több»

A Hannah és nővérei számomra a szórakoztató Woody Allen filmek közé tartozik. A rendezőnél kiemelném a csodálatos zenei ízlést, ami végigkíséri a filmet. Emberek életének darabkája, botlásainak kálváriája, de mindig őszintesége kíséri végig a filmet. A szeretni,vagy nem... több»