Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Az elnök emberei (1976)

All the President's Men
Filmadatlap
 
17
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Milanman   2018. 07. 23.

Az elnök emberei az egyik legjobb film, amit valaha készítettek az internet korát megelőző "analóg" újságírásról. Mai szemmel nézve már lassúnak hathat, de a fantasztikus színészi munka és a kiváló rendezés miatt a stílus szerelmeseinek kötelező.

 
Manyi   2015. 10. 25.

A maga korában egy igazi klasszikus volt, de ma már unalmasnak és túl vontatott cselekményűnek hat. Nem kötött le, de ez inkább a rendezés miatt volt, mint a színészek miatt.


 
Bekmeli   2015. 07. 06.

Annak ellenére hogy összességében tetszett a film, vannak részek amik vontatottak, lassú cselekményűek, de talán ez betudható a film korának. Összességében egy jól összerakott film, érdemes megnézni!

Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
Dustin Hoffman
 
A történet nem Nixonról szól, hanem a 70-es évek Amerikájáról, arról, hogy két oknyomozó riporter hogyan jut el odáig, hogy átlássa, mennyire mocskos dolog a politika, és ezt nyilvánosságra is hozza, nem félve a következményektől. Ha mindig tudni akartad, miről is szólt a Watergate-botrány, ez a te filmed, de akkor is, ha egy igazán jó politikai krimit akarsz látni, amelyet biztosan nem felejtesz el, a kicsit döcögős kezdet után lélegzetvisszafojtva fogod nézni a történetet, holott pontosan tudod, hogy mi lesz a vége. Kötelező darab!

8/10 több»

A film összbevétele 70 600 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1976-ban.

(dulkap)
 

Redford megvette a készülő könyv filmjogait, és ő javasolta, hogy az újságírók magukat is írják bele a történetbe. Redford nem kívánt szerepelni a filmben, de Warner stúdió ragaszkodott hozzá, csak ebben az esetben voltak hajlandók a filmet finanszírozni. Így végül Redford eljátszotta Woodward szerepét.

(Bogi87)
 

A film a Richard Nixon nevéhez köthető Watergate-botrányt dolgozza fel, az ügyet kiderítő két oknyomozó újságíró Carl Bernstein és Bob Woodward által írt könyv alapján.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.