Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
72

Kína szindróma (1979)

The China Syndrome
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
8
Képek
1
Videók

 
irongozu   2016. 04. 29.

legújabb vélemény

Bár ez egy korai filmje Michael Douglasnak, mégsem éreztem rajta, hogy kezdő. Úgy tudom, a történetnek is van némi valóságalapja. Egy-egy üresjáratot leszámítva, nagyon érdekes film.

Jack Lemmon

A film összbevétele 51 718 367 dollár volt (imdb.com).

 

Jack Nicholson visszautasította Jack Godell szerepét, mert épp a Ragyogást forgatta.

(rbernadett)
 

Azon kevés amerikai filmek egyike, amiben nincs zene a végén a stáblista alatt.

(rbernadett)
 

Eredetileg Richard Dreyfussnak szánták az operatőr szerepét, de nem sokkal a film megkezdése előtt kiesett, ekkora kapta meg Michael Douglas a szerepet, aki mellette producere is a filmnek.

(rbernadett)
 

Miután Jane Fonda eltörte a lábát a forgatáson, nem balettozhatott többé, ahogy azt évekig tette. Ekkor kezdett el aerobikozni, ami később szintén névjegyévé vált.

(rbernadett)
 

A film zenei albuma csak olyan dalokat tartalmaz, amik a filmben olyan formában fordulnak elő, hogy a szereplők is hallják, tehát vagy autórádióból szól, kocsmai zenegépből vagy éppen televíziós hirdetésekből. Az album nem tartalmaz olyan háttérzenét, amit csak a nézők hallanának, de a szereplők nem.

(rbernadett)
 

Ahhoz, hogy felkészüljön az operatőr szerepére, Michael Douglas híreket készített számos televíziós operatőrrel, többek között Bob Brownnal is, aki a Jonestown mészárlásban vesztette életét Guyanaban.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.