51% 116 szavazat
A könnymester legendája

A könnymester legendája

Fabbricante di lacrime
Filmadatlap
10
Vélemények (10)
27
Szereplők (27)
3
Képek (3)
4
Videók (4)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
19
Cikkek (19)
Fórum

Hol nézheted

Simone Baldassari
Caterina Ferioli
Simone Baldassari

FILMINFÓ

A Sír falai között, az árvaházban, ahol Nica felnőtt, mindig is egy legenda keringett: a könnyek teremtőjéről, egy titokzatos mesteremberről, aki az emberek szívében lakozó összes félelem és szorongás megalkotásában bűnös. Tizenhét évesen azonban eljött az idő, hogy Nica maga mögött hagyja a… Több


Ország: Olaszország
Premier: 2024.04.03. | Netflix (2024.04.04.)
 
2024.04.14 JRD

legújabb vélemény

Alkonyat, Az ablakomon át...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

...és A könnymester legendája. Erin Doom 2021-ben megjelent romantikus tinitörténete nem mestermű, de még csak nem is jó... de mint olyan, ez nem akadályozta az olvasókat, hogy a könyvet/sztorit zabálják. Bevallom, úgy érzem, hogy ez is olyan könyv, ami kidolgozatlan, vattacukros, kamasz szintem megírt történet. Nyilvánvaló közhelyessége ellenére azonban maga a film aranyos. Persze nem lesz filmművészeti remek, és nem fog csillogni a filmek világában... de ettől még (egyszer) simán megnézhető. Ha kikapcsolódásra vágyik az ember, és nem akar szellemi magasságokba repülni egy történetet megnézve... nos, arra pont megfelel. Egy kicsit visszahúz a kamaszkori regény romantikus képzelgések világába. Ám ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Hiszen ízlések és pofonok... Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!

0
 
2024.04.10 Mz/X

Egy újabb semmitmondó tinidráma

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Borzalmas történtet egy akár "szép is lehetett volna" alapszál (A könnymester legendájának igen röviden elmesélt alapsztorija) köré felépítve és némi vérfertőző, de mégsem (mert csak egy árvaházban nőttek fel, de attól még ugye nem lesznek testvérek, hiába fogadják őket egy családnál örökbe) testvér-szerelem...Valószínűleg az eredeti szerzőjének nagyon bejöttek a tiltott-szerelem típusú sztorik, jó lett volna a vérfertőző szál is, dehát az már uncsi, meg talán kamaszoknak mégsem azt kéne eladnia a legújabb YA sztoriban, szóval fullba azért nem nyomták a kretént, de így is rettentő kínos az egész. A gyermekbántalmazós szál korrekt, azzal még van is egy icipicit komolyabb üzenete, de az is csak apropóul szolgál a "nagy lávsztori" hátterében, ami rettentő szomorú. A két főszereplőnk sablonosabb, mint valaha, a fiú NAGYON dark és nagyon nagyokat mond ("azt hitted, a farkas majd nem bánt..." - vagy valami ilyesmi...instant szekunder szégyen érzet a köbön), a lány pedig NAGYON ártatlan és nagyon semmilyen(nek akarják eladni, de ehhez megint egy "túl szép" színésznőt választanak). Szóval itt egy újabb Edward és Bella, Anna és Christian sztori... az ártatlan, semmilyen kislány, a titokzatos, megtört lelkű, "gonosz" (ja, nem) fiúval... Lassan tényleg elkezdhetnék ezt az egészet egészségesebben előadni... Kihagyott ziccer.

0
 
2024.04.10 indingo

14 éves kor felett nem ajánlott. A cím egy misztikus és izgalmas, rejtélyekkel teli történetet sejtetett, de ez nagyon messze állt tőle. Helyenként kifejezetten nevetséges párbeszédek és jelenetek, gyenge színészi játék. A főszereplők közt a kémiát sem éreztem, de a legnagyobb baj, hogy végtelenül bugyuta a története.

0
 
2024.04.11 Bafam

Merész és különleges romantikus dráma

Le kell hogy szögezzem, véletlenül került a látókörömbe ez a film. Megjegyezném, hogy a könyvet, amiből ez a film megszületett, nem olvastam el. Őszintén szólva, nulla várakozással kezdtem el nézni a filmet. Imádtam a történet különlegességét, szerettem a kémiát a színészek játékai között, és nagyon tetszett a befejezést is. Tetszett a két színész, akik a főszereplőket alakították. Lehetetlen helyzetbe kerültek, hogy kapcsolatot létesítsenek – mindkettőjüket 16-17 éves korukban fogadták őket örökbe ugyanahhoz a szülőhöz. És mellesleg miért fogadták örökbe, amikor 1-2 év múlva elmennének az otthonból? Ennek a résznek semmi értelme nem volt számomra. Az emberek manapság képtelenek elfogadni egy filmet, és úgy élvezni, ahogy van. Szerintem a film olyan gyűlöletet kap, amit nem érdemel. Megnéztem és megkedveltem. Most megyek a digitális könyvtárba a digitális könyvért, mert szeretném összehasonlítani a filmmel. Biztos vagyok benne, hogy a könyvet ugyanúgy fogom szeretni, mint a filmet. Aki még nem látta, adjon esélyt! Nagyon jó, különleges romantikus film.

0
 
2024.04.06 Tomipapi

Nagyon jó film. Az, hogy a főszereplő lány, Nika narrátorként is jelen van, egy nagy lökést ad a filmnek. Olyan érzésem támadt, mintha a kimondhatatlan szavak és titkok kerültek volna a felszínre. Amúgy számítani lehetett rá, hogy nem egy könnyű mű lesz ez. De jól tálalták. Remekbe szabott mű lett belőle...

0