Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
78

Nap nap után

(Every Day)
 
25
11
7
19
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 15.

Nagyon vártam ezt a filmet, mert manapság a jó romantikus film ritka, mint a fehér holló, s a Nap nap után története szempontjából igen egyedinek ígérkezett. Szerencsére nem is kellett nagyon csalódnom benne, mert egy kellemes hangulatú, fiatalokkal teli filmet kaptam, amely épp a kellő mértékben adagolja a romantikát, nem ad csöpögős happy endet, de nem is lesz érfelvágósan negatív. Szóval, pont jó. Az alapfelvetés, hogy létezik egy személyiség, akinek nincs saját teste, hanem napról napra más-más tinédzser bőrébe bújik (néha lány, néha fiú), de mindig ugyanannyi idős, s mindig ugyanabba a lányba szerelmes, már önmagában izgalmas. Különleges élményt ad a nézőnek, hogy végigkísérheti egy olyan románc kibontakozását, amelyben az egyik felet minden nap más ember személyesíti meg. Az pedig, hogy „A” egyik nap Rhiannon pasijának, másnap pedig éppen Rhiannonnak a bőrében ébred, még tovább színesíti a történetet. A humorról egyértelműen a Justice Smith által alakított Justin gondoskodik, aki egy tipikus üresfejű sportoló, s csak egyetlen napon érezzük, hogy Rhi-hez való, amikor „A” az ő testében ébred. Talán egyetlen szálat éreztem feleslegesnek, a Rhi apjával kapcsolatos dilemmát. Angourice Rice nemrégiben még Ryan Gosling kislánya volt a Rendes fickókban, most meg már romantikus filmet forgat. Nem lepődnék meg, ha kellemes kisugárzása miatt hamarosan ügyeletes kedvenccé válna Hollywoodban. A film nézése közben azért több minden is érdekelni kezdi a nézőt, például „A” létezése, hogyan fordulhat elő, hogy ha úgy dönt, egy napnál hosszabb ideig is benne maradhat egy ember életében, s ez milyen etikai kérdéseket vet fel. A film végén maguknak a főszereplőknek is ezzel a kérdéssel kell szembesülniük: van-e joga bárkinek is bitorolni egy ember életét, főleg úgy, hogy mindketten sejtik, hogy Alexander személyében Rhi még az igazit is meglelheti. Azt hiszem, hogy jól döntöttek a készítők, hogy nem minden kérdésünkre adták meg a válaszokat (az persze megint más tészta, hogy ezeket az alapul szolgáló könyv mennyire boncolgatja). Ha mélyebben beleástak volna bennünket a lélekvándorlás kérdéseibe, akkor ugyanis már egy merőben más hangulatú filmet kaptunk volna, s a Nap nap után legnagyobb erőssége éppen a könnyedség. Egy igazi randi film, ehhez kétség sem férhet, kategóriáján belül egy egészen jól sikerült alkotás, ez pedig a napjaink romantikus tinifilmek felhozatalával összevetve egész szép teljesítmény.

 
alexxx   2018. 03. 27.

Egész eredeti történettel megfejelt, azonban összességében az átlagba tökéletesen belesimuló romantikus randifilm. Megvan az ilyennek a helye a mozikban, és megvan a közönsége is. Feledhető, de korrekt, ha röviden és velősen akarom megfogalmazni a dolgot.

 
D. Wolfe   2018. 03. 30.

Kellemes meglepetés volt. Szép és érdekes film, őszinte érzésekkel. Az alapötlet is jó, az pedig főleg, hogy mennyi mindent kihoznak ebből a szituációból a film végére.

 
Adepto   2018. 04. 19.

Őszintén szólva azt hittem ez egy sírós film lesz, de tulajdonképpen nem bánom, hogy nem volt az. Kicsit azért elérzékenyültem a végén. A színészek ügyesen játszották "A" szerepét és jól vitték tovább a karakterét nap nap után. Érdekes volt amit megtudunk a főszereplő lélekről, de azok még inkább, amiket nem (vannak-e mások, miért történik ez vele stb.). A film több szempontból is tanulságos volt és elgondolkodtató. Jó néhány idézet volt, amit feljegyeztem magamnak, mert inspirált, mint például a "Hagyj nyomokat!", amit a film sztorija kétféle értelemmel ruház fel. Abszolút ajánlom!

 
zsirafcica   2018. 03. 24.

Fantasztikus film. Egyszerűen imádom. A történet csodálatos, nem is lehetett volna szebben megalkotni. Én először azt hittem, hogy ez is csak egy lesz a sok "Happy end-del" végződő film közül. Aztán kiderült, hogy ez egész máshogy végződik, mint gondoltam. Moziba láttam, viszont a szakítós jelenetnél még így is elsírtam magam. És a film végén "A" mégis csak nyomot hagyott valaki életében, méghozzá nem is akárkiében, hanem Rhiannonéban. És nagyon szép momentum volt, amikor a végén a srác megkérdezte tőle, hogy "Mondta már valaki, hogy nagyon szép a mosolyod?!" Egyszóval kifejezve, ez a film egy mestermű.

Angourie Rice
Colin Ford
Angourie Rice
Owen Teague
Angourie Rice
Justice Smith
Angourie Rice
Jacob Batalon
Angourie Rice
Lucas Jade Zumann
Angourie Rice
Debby Ryan
 
Tanmesének és szerelmes filmnek is ajánlom. Tanmese, amely elmondja, ne légy vak, ne csak nézz, láss is! 80/100
 
A Nap nap után című film rávilágít arra a tényre is, hogy mivel manapság háttérbe szorulnak az igazi emberi értékek, milyen fontos hogy azokat megéljük, átéljük. Fontos, hogy ez határozza meg életünket, mert sajnos a jelen generációt, – amivel a filmben is találkozunk-, a megjelenés, a küllem motiválja az ismerkedésben, a kapcsolatokban, a kommunikációban. 71/100
 
Gondolatébresztő romantikus tinifilm – nem, nem ment el az eszem, tényleg egészen üdítő darab a David Levithan regényéből készült adaptáció. 65/100

 

Jacob Batalon és Angourie Rice második közös filmje a Pókember: Hazatérés után.

(hp )
 

A Nap nap után forgatása 2017. júliusában kezdődött meg Torontóban, Kanadában. A munkálatok július 6-tól augusztus 12-ig tartottak.

(hp )
 

David Levithan azonos című regényének filmadaptációja.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.