Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
Filmadatlap
 
25
Szereplők
19
Vélemények
19
Képek
12
Videók
 
indingo   2018. 06. 07.

Az utóbbi években futószalagszerűen kerülnek a mozikba az olyan filmek, amelyeknek egy fiatal korosztály számára szóló könyv adja az alapját. A Nap nap után is egy ilyen történet. A könyvet nem olvastam, nincs összehasonlítási alapom. A leírása alapján is kicsit zavarosnak találtam a történetet, ok-okozati összefüggéseket ne keressen benne az ember, de ettől még lehetett volna egy jó film. Az előzetese alapján mind ezek ellenére egy kedves, szerethető alapsztorit sejtet, ami magával ragadja a nézőt. Gyenge lábakon áll a sztori, kicsit értelmetlen és gyermeteg az egész ezzel a minden nap más bőrében kelek fel dologgal. Arra volt utalás, hogy gyerekként kezdődött az egész, de a miértekre nem kaptunk kielégítő választ. Előtte hol volt a titokzatos lélek. A film nézése közben már reménykedtem benne, hogy a titokzatos fiú, aki A-nak hívja magát - nem gondolkodott rajta sokat az író, az ABC első betűje, nagyon fantázia dús – legalább legyen földönkívüli. Olyan félresiklott Disney mesefilm szaga van. Ha vígjáték lenne, akkor a hibát el tudná nézni az ember, de teljesen komolyan veszi magát a film. Az érzelmes szál nálam nem talált be, nem váltott ki belőlem semmit és teljesen elképzelhetetlennek tartom az egészet, hogy beállítana hozzám valaki egy ilyen sztorival és még bele is habarodjak. Azt is furcsállottam, hogy nem az a főszereplő, aki minden nap más bőrébe bújva ébred, holott ő minden „baj„ kiváltója. Egy idő után ez a gépiesen más testben való ébredés unalmassá vált és valahogy csak időhúzásnak éreztem a végkimenetelig, ami sok egyediséget nem hozott. Egyszer meg lehet nézni kategória, de nagy dolgokat, életbölcsességeket ne várjon tőle az ember.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 15.

Nagyon vártam ezt a filmet, mert manapság a jó romantikus film ritka, mint a fehér holló, s a Nap nap után története szempontjából igen egyedinek ígérkezett. Szerencsére nem is kellett nagyon csalódnom benne, mert egy kellemes hangulatú, fiatalokkal teli filmet kaptam, amely épp a kellő mértékben adagolja a romantikát, nem ad csöpögős happy endet, de nem is lesz érfelvágósan negatív. Szóval, pont jó. Az alapfelvetés, hogy létezik egy személyiség, akinek nincs saját teste, hanem napról napra más-más tinédzser bőrébe bújik (néha lány, néha fiú), de mindig ugyanannyi idős, s mindig ugyanabba a lányba szerelmes, már önmagában izgalmas. Különleges élményt ad a nézőnek, hogy végigkísérheti egy olyan románc kibontakozását, amelyben az egyik felet minden nap más ember személyesíti meg. Az pedig, hogy „A” egyik nap Rhiannon pasijának, másnap pedig éppen Rhiannonnak a bőrében ébred, még tovább színesíti a történetet. A humorról egyértelműen a Justice Smith által alakított Justin gondoskodik, aki egy tipikus üresfejű sportoló, s csak egyetlen napon érezzük, hogy Rhi-hez való, amikor „A” az ő testében ébred. Talán egyetlen szálat éreztem feleslegesnek, a Rhi apjával kapcsolatos dilemmát. Angourice Rice nemrégiben még Ryan Gosling kislánya volt a Rendes fickókban, most meg már romantikus filmet forgat. Nem lepődnék meg, ha kellemes kisugárzása miatt hamarosan ügyeletes kedvenccé válna Hollywoodban. A film nézése közben azért több minden is érdekelni kezdi a nézőt, például „A” létezése, hogyan fordulhat elő, hogy ha úgy dönt, egy napnál hosszabb ideig is benne maradhat egy ember életében, s ez milyen etikai kérdéseket vet fel. A film végén maguknak a főszereplőknek is ezzel a kérdéssel kell szembesülniük: van-e joga bárkinek is bitorolni egy ember életét, főleg úgy, hogy mindketten sejtik, hogy Alexander személyében Rhi még az igazit is meglelheti. Azt hiszem, hogy jól döntöttek a készítők, hogy nem minden kérdésünkre adták meg a válaszokat (az persze megint más tészta, hogy ezeket az alapul szolgáló könyv mennyire boncolgatja). Ha mélyebben beleástak volna bennünket a lélekvándorlás kérdéseibe, akkor ugyanis már egy merőben más hangulatú filmet kaptunk volna, s a Nap nap után legnagyobb erőssége éppen a könnyedség. Egy igazi randi film, ehhez kétség sem férhet, kategóriáján belül egy egészen jól sikerült alkotás, ez pedig a napjaink romantikus tinifilmek felhozatalával összevetve egész szép teljesítmény.


 
alexxx   2018. 03. 27.

Egész eredeti történettel megfejelt, azonban összességében az átlagba tökéletesen belesimuló romantikus randifilm. Megvan az ilyennek a helye a mozikban, és megvan a közönsége is. Feledhető, de korrekt, ha röviden és velősen akarom megfogalmazni a dolgot.

 
Lonka   2018. 08. 28.

Nem tudom milyen a könyv, de a film szerintem nem lett valami erős. A története béna nincs rá szebb szó. Igazi tinidráma,

 
Bizsu82   2018. 08. 27.

Lassú cselekményű, de szép és megfogó romantikus film. Szereposztása találó, a színészek meggyőzően, hitelesen alakítanak, beleéltem magam a történetbe. Magával ragadó, jól összerakott film.

Angourie Rice
Colin Ford
Angourie Rice
Owen Teague
Angourie Rice
Justice Smith
Angourie Rice
Jacob Batalon
Angourie Rice
Lucas Jade Zumann
Angourie Rice
Debby Ryan
 
Tanmesének és szerelmes filmnek is ajánlom. Tanmese, amely elmondja, ne légy vak, ne csak nézz, láss is! 80/100 több»
 
A Nap nap után című film rávilágít arra a tényre is, hogy mivel manapság háttérbe szorulnak az igazi emberi értékek, milyen fontos hogy azokat megéljük, átéljük. Fontos, hogy ez határozza meg életünket, mert sajnos a jelen generációt, – amivel a filmben is találkozunk-, a megjelenés, a küllem motiválja az ismerkedésben, a kapcsolatokban, a kommunikációban. 71/100 több»
 
Gondolatébresztő romantikus tinifilm – nem, nem ment el az eszem, tényleg egészen üdítő darab a David Levithan regényéből készült adaptáció. 65/100 több»
 

Jacob Batalon és Angourie Rice második közös filmje a Pókember: Hazatérés után.

(hp )
 

A Nap nap után forgatása 2017. júliusában kezdődött meg Torontóban, Kanadában. A munkálatok július 6-tól augusztus 12-ig tartottak.

(hp )
 

David Levithan azonos című regényének filmadaptációja.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.