Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Háromezer év vágyakozás (2022)

Three Thousand Years of Longing
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
40
Képek
4
Videók

Galéria (40)

Idris Elba
Idris Elba
Tilda Swinton
Idris Elba
Tilda Swinton
Idris Elba
Tilda Swinton
Idris Elba
Idris Elba
Idris Elba
Tilda Swinton

Videók (4)

 
Rics   2023. 03. 25.

legújabb vélemény

0

Tetszett, fentartotta a figyelmem végig, érdemes megnézni.

 
Eastern79   2022. 10. 01.

a nap véleménye

3
Háromezeregy éjszaka meséi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

George Miller valami olyasmit alkotott amit talán elsőre meg sem ért az ember mert olyan mély érzèseket mozdít meg amelyeknek a létezéséről sem tudtunk vagy legalábbis jó mélyre eltemettük őket. A páratlan és zseniális Tilda Swinton formálja meg Alit... teljes kritika»

 
erahurka   2022. 09. 12.

2
Kétharmad év vágyakozás

Az első talán kétharmadát elképesztően élveztem, egyszerűen zseniális volt az a hosszú dialógus a dzsinn történeteivel, nem beszélve a vizuális megoldásokról! Nem értettem mi baja vele az embereknek, meg miért áll olyan alacsonyan Rottenen vagy IMDb-n. Aztán jött London, és az volt az érzésem, hogy egy 3,5 vagy akár négy órás filmet kellett rövidebbre vágniuk, és az első részét nagyon nem akarták megcsonkítani, így az utolsó harmadnál gurult el a vágók gyógyszere, és minden egyes pillanatot kivágtak ami nem volt feltétlenül szükséges a sztori megértéséhez. Jelenetek egymásután dobálása lett ennek a végeredménye, nem valami élvezetes módon, kár, hogy ilyesmivel ütötték agyon ezt az addig igazán remek filmet. Egyébként talán szükség se lett volna erre az utolsó harmadra, le lehetett volna zárni korábban, és akkor jobban összeállt volna. Szóval Londonig sima 8/10, utána meg ilyen 5-6 féle, ez az átlag nálam erős hetes most. Remélem kapunk majd belőle egy rendes rendezői vagy akár 4-5 részes sorozattá vágott verziót, mert benne van egy közel zseniális, éves top 5-ben helyet érdemlő mű.

 
Zsolt Szabó   2023. 03. 12.

2
Vágyakozás egy jobb film reményében

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Első nézésre a film vegyes érzéseket keltett bennem, azóta se néztem különben újra. Az én stílusomtól messzebb álló film ez, csak azért néztem meg – őszintén szólva a két főszereplő Idris Elba és Tilda Swinton alakításai miatt, akik nálam nagy kedven... teljes kritika»

5
 
uniterra   2022. 11. 01.

1

Odaragasztott a székhez. Mind Alba, mind Swinton angolja igazán élvezhető és érthető. S persze kitűnő színészek.

 
Drawen H.   2022. 09. 21.

1
Azt hiszem

Azt hiszem, filmet találtam. Nem is akármilyet. Csak sodródtam az árral,nem is gondolva, hogy van még, ami meglephet. Ámde megtörtént. Az előttem szóló filmrajongó társam ugyan megjegyezte, lehet, hogy ez a mű egy hosszabb film rövidített változata. Mélyen egyet kell értenem vele, de a bogár a fülben effektus. Az nem vigasztal, ha lottón minden számot csak eggyel vétek el. Az egészet akarom, itt és most!!!

 
Artemisia   2022. 09. 22.

a nap véleménye

6
A vágyak börtönében

A történetek mesélése egyidős az emberiséggel. A történelem előtti időkbe nyúlik vissza és minden kultúrában megtalálható a legprimitívebb törzsektől a legfejlettebb civilizációkig. George Miller történelmi korszakokon átívelő tanmeséje erotikával, h... teljes kritika»

A film 18 266 280 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 662 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Alithea Binnie (Tilda Swinton) egyik útja során "A próféta" című könyvet olvassa, amely Gibran Khalil Gibran, a híres libanoni-amerikai író, költő és képzőművész könyve, Ami érdekes, hogy a könyv először körülbelül 100 évvel ezelőtt, 1923-ban jelent meg.

(csd)
 

Eredetileg Nick Enright George Millerrel együtt írta volna a forgatókönyvet, mielőtt elkezdhette volna a munkát, Enright 2003-ban rákban meghalt. Halála előtt azt javasolta, hogy Augusta Gore, Miller lánya és Enright keresztgyermeke vegye át a forgatókönyv fejlesztését.

(csd)
 

Az Alithea név ógörögül igazmondót jelent.

(csd)
 

A film A.S. Byatt "The Djinn in the Nightingale's Eye" című műve alapján készült.

(hp)
 

Az elismert operatőr, John Seale másodszor tért vissza hivatalosan is bejelentett visszavonulása után. Korábban a 2015-ben megjelent Mad Max: A harag útja munkálataiban vett részt, amelyet szintén George Miller rendezett.

(csd)
 
Régen minden jobb volt! De napjaink tudománya annyi szörnyűségre kínál megoldást, milyen jó is, hogy most élünk! Ez a kétféle gondolkodás jellemzi a történelemhez való hozzáállásunkat. Nincs ez másként George Miller meséjében, a Háromezer év vágyakozásban sem, ahol egy jelenbéli és egy múltbeli alak cserél gondolatokat, érzéseket egymással, hogy felfedezzék a nagy közöst. Háromezer év vágyakozás kritika. több»
 
George Miller, a Mad Maxek rendezőjének legújabb filmje, a Háromezer év vágyakozás Az Ezeregyéjszaka meséinek világát ötvözi egy modern sztorival. Miller, ha akarná, akkor sem tudná letagadni, hogy könyvadaptációt készített. több»