Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Hálózat (1976)

Network
Filmadatlap
 
25
Szereplők
11
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Peter Finch
William Holden
Peter Finch
Peter Finch
Faye Dunaway

Videók (1)

 
Gyorvik   2022. 02. 27.

legújabb vélemény

2
A műsorvezető és nézőközönség metaforikus viszonya

Ugyanolyan elven működik, mint egy hadsereg vagy egy szolgálat, de annál még körmönfontabb. Ha bepillant egy kívülálló – fogalma sincs, mi folyik, mik a szabályok, a célok, sajátos belső nyelvezete van. Végeredményben nem egyetlen hírcsatorna, hanem... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 11.

1

Ez a mozi nemcsak a televíziózás világáról, hanem a korrupcióról, az álszenteskedésről, a különféle ármánykodásokról és mesterkedésekről szól. Zseniális, korát megelőző film zseniális színészekkel.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 09.

1

Egy nagyszerű film a '70-es évekből. Még egy kicsit hátborzongató is, ahogy ekkora időbeli távolság viszonylatában is ilyen pontosan megjósolta, mivé fog válni a média és a nyugati társadalom. Frappánsan megfogalmazott médiakritika, emellett nagyon j... több»

 
JcWh   2018. 12. 06.

1
Zseniális alakítások egy intelligens drámában

Az eddigi pozitív hozzászólásokhoz csak egy dolgot tennék még hozzá: Ezt a filmet erősen ajánlott eredeti nyelven megnézni, habár a film nem éppen könnyed mondanivalója átjön a magyar szinkronnal, de a színészi alakítások zsenialitása közel sem. Ez főleg William Holden kiváló alakítására vonatkozik, akinek olyan egyedi hangszíne van és olyan jól képes a hangjával is érzelmeket átadni, hogy azt egy magyar szinkronhang sem tudja megközelíteni. Több helyen olvastam, hogy Holden volt a legnagyobb esélyes az Oscar-díjra, amibe Finch halála szólt közbe. És valóban Holden alakítása bravúros, filmvégi monológja pedig lélegzetelállító. Peter Finch és Faye Dunaway mellett Beatrice Straight-et emelném még ki, akinek csak pár perc játékidő jutott, de a film egyik legemlékezetesebb pillanatát okozta vele. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a zseniális és ma is aktuális mondanivalóval rendelkező alkotást.

 
hsanya182   2016. 02. 29.

1

A médiáról szóló film, amely szépen visszadja hogy a nézettségért bármilyen hazugságot eldjanak a nézőnek. Az Éjjeli féreg c. film is ezt viszi vászonra csak más megvilágításban. Itt még belebonyolódik egy szerelmi dráma is, elég hiteles, az élet tan... több»

 
elekm90   2022. 02. 16.

0

Nagyon jó médiakritika, amely ma is megállja a helyét. Faye Dunaway kiváló a karrierista nő szerepében, de minden nagyobb névnek megvan a maga nagy momentuma (mondhatnám Peter Finch és Robert Duvall egyes jeleneteit, de akár Ned Beatty monológját is)... több»

 
Laci000   2015. 06. 01.

0

Elgondolkodtató nagyon ez a film. Megvallom, nekem nem volt könnyű falat. Nem is csak a média manipulatív erejéről, de a világ megváltozásáról, a demokrácia, a nemzetállamok, nemzettudat pusztulásáról, az egyének teljes lezüllesztéséről és szolgasorb... több»

 

Sidney Lumet a filmet nyolc nappal a határidő előtt és az előírtnál 700 ezer dollárral kevesebbért forgatta le.

(JcWh)
 

Faye Dunaway szerint élete legnehezebb ágyjelenete ebben a filmben volt. Elmondása szerint csak egy hatalmas adag humorral lehetett végigcsinálni a jelenetet, amit Sidney Lumet számtalan szögből vett fel.

(JcWh)
 

Sidney Lumet, Peter Finch és William Holden nagyon jól kijöttek a forgatás alatt egymással, ebédelni és vacsorázni is a legtöbbször hármasban jártak el.

(JcWh)
 

Sidney Lumet azért döntött végül William Holden castingolásán, mivel a színész legutóbbi filmjeiben olyan szomorúság látszott az arcán, ami tökéletesen illett Max Schumacher karakteréhez.

(JcWh)
 

Paddy Chayefsky több mint két évig dolgozott a film forgatókönyvén, mielőtt megmutatta volna Sidney Lumetnek.

(JcWh)