Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
7
Vélemények
11
Képek
1
Videók
Hálózat
 
hsanya182   2016. 02. 29.

A médiáról szóló film, amely szépen visszadja hogy a nézettségért bármilyen hazugságot eldjanak a nézőnek. Az Éjjeli féreg c. film is ezt viszi vászonra csak más megvilágításban. Itt még belebonyolódik egy szerelmi dráma is, elég hiteles, az élet tanulságait adja vissza, egyszer azért látni kell, megfelelő érettség birtokában, élvezetes lehet :)

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 09.

Egy nagyszerű film a '70-es évekből. Még egy kicsit hátborzongató is, ahogy ekkora időbeli távolság viszonylatában is ilyen pontosan megjósolta, mivé fog válni a média és a nyugati társadalom. Frappánsan megfogalmazott médiakritika, emellett nagyon jó a forgatókönyv és a rendezés is, továbbá a színészek is egészen kiválóak (személy szerint Peter Finch a kedvencem, de ezzel úgy gondolom, nem vagyok egyedül). Mindenkinek javaslom, hogy nézze meg ezt a páratlan alkotást, sőt, nézze meg újra, mert amik ebben filmben megfogalmazódnak, azok ma is érvényesek, s lehet, hogy ijesztő, de akár a jövőben is érvényesek lehetnek.


 
JcWh   2018. 12. 06.
Zseniális alakítások egy intelligens drámában

Az eddigi pozitív hozzászólásokhoz csak egy dolgot tennék még hozzá: Ezt a filmet erősen ajánlott eredeti nyelven megnézni, habár a film nem éppen könnyed mondanivalója átjön a magyar szinkronnal, de a színészi alakítások zsenialitása közel sem. Ez főleg William Holden kiváló alakítására vonatkozik, akinek olyan egyedi hangszíne van és olyan jól képes a hangjával is érzelmeket átadni, hogy azt egy magyar szinkronhang sem tudja megközelíteni. Több helyen olvastam, hogy Holden volt a legnagyobb esélyes az Oscar-díjra, amibe Finch halála szólt közbe. És valóban Holden alakítása bravúros, filmvégi monológja pedig lélegzetelállító. Peter Finch és Faye Dunaway mellett Beatrice Straight-et emelném még ki, akinek csak pár perc játékidő jutott, de a film egyik legemlékezetesebb pillanatát okozta vele. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a zseniális és ma is aktuális mondanivalóval rendelkező alkotást.

 
Laci000   2015. 06. 01.

Elgondolkodtató nagyon ez a film. Megvallom, nekem nem volt könnyű falat. Nem is csak a média manipulatív erejéről, de a világ megváltozásáról, a demokrácia, a nemzetállamok, nemzettudat pusztulásáról, az egyének teljes lezüllesztéséről és szolgasorba állításáról és még sok minden másról szól. Megdöbbentett, hogy ez így volt már 1976-ban, hogy már ezt látták akkoriban is néhányan, ma meg már szinte ordítóvá vált ez a jelenség és mégis minden megy ugyanúgy tovább. Rémülettel tölt el, hogy mi lesz ennek a folyamatnak a vége...

 
ghalleck   2015. 03. 25.

A legjobb film, amelyet a kereskedelmi televízióról forgattak - a '70-es évek Amerikájának hideglelős lenyomata káprázatos forgatókönyvvel, remek színészi játékkal, és zseniális rendezéssel. Úgy ültem le megnézni, hogy a két órás műsoridő a felének tűnt, mire a mozi a végére ért - ilyen egy vérbeli filmélmény!

Peter Finch
William Holden
Peter Finch
Peter Finch
Faye Dunaway
 
A szépen szerteágaztatott, rétegzett kritikai hangvétel, illetve a Lumet által ezekhez külön-külön rendelt ütem eleganciával, Chayefsky kiváló szövegei tartalommal, míg az alakításaikkal díjakat halmozó színészek valódi élettel töltötték meg a film perceit. S, mivel ezeknek a töredékéből is születtek már maradandó társadalom- és/vagy médiakritikák, így kétség kívül kijelenthető, hogy a Hálózat mestermű. Nem olyan, amit hétről hétre megnéznénk, hanem olyan, aminek van valódi mondanivalója, nem csak a levegőben lógó költői kérdései, tehát olyan, amit vitán felül legalább egyszer látni kell. 10/10 több»
 

A szerepükért Oscar-díjat kapott Faye Dunaway, Peter Finch és Beatrice Straight mindannyian szerepelnek közös jelenetben William Holden-nel, de egymással közös jelenetben nem szerepelnek.

(JcWh)
 

A filmet Kanadában és New York-ban forgatták.

(dulkap)
 

2005-ben George Clooney bejelentette, hogy remake-et tervez a tévé számára a Hálózatból, de a projekt 2008-ig nem valósult meg.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.