Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Vélemények: Hálózat (1976)

 
pacific22   2019. 12. 08.

legújabb vélemény

ez kell neked ha Te vagy a NÉZŐ!

Super film, 9est adok rá! Szinte hihetetlen hogy 1976ban ugyanúgy működött a világ mint most, de a legmegdöbbentőbb hogy az emberek valóban elfogadják. De mit is? Igen elfogadjuk hogy a TV vagy ma már az FB a mi világunk. A mai mozifilmek megtalálják a megfelelő célcsoportot és hihetetlen, de mégis képesek akár 20 évig fenntartani egy történet hőseinek sorozatát (lásd Harry Potter). De mi ebben a hiba? Howard utolsó nagy monológjában többször is kimondja: "az egyénnek van vége. És ha belegondolunk ma már a fejlett társadalmaknak nevezett országokban ezek a mondatok teljesen igaz állítások: "Az egyes egyedi embernek van vége ... Mert ez már nem az önálló, független emberek nemzete .... mint emberekre már nincs szükség, és bármelyik pótolható bármelyikkel." Azután mi történik még a filmben? Hát amit a néző vár, hiszen erről szól végig. Nekem még Max monológja is nagyon tetszik, amint próbálja elmagyarázni a fiatal, csinos és karrierista Dianának hogy ő miért nem marad vele. Csak azért nem 10es, mert a film befejezése nekem kicsit lehúzza! De joggal kérdezzed meg: hát nem erről szól végig, hogy MÉG MÉG és MÉG többet a NÉZŐNEK!

 
hsanya182   2016. 02. 29.

A médiáról szóló film, amely szépen visszadja hogy a nézettségért bármilyen hazugságot eldjanak a nézőnek. Az Éjjeli féreg c. film is ezt viszi vászonra csak más megvilágításban. Itt még belebonyolódik egy szerelmi dráma is, elég hiteles, az élet tanulságait adja vissza, egyszer azért látni kell, megfelelő érettség birtokában, élvezetes lehet :)


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 09.

Egy nagyszerű film a '70-es évekből. Még egy kicsit hátborzongató is, ahogy ekkora időbeli távolság viszonylatában is ilyen pontosan megjósolta, mivé fog válni a média és a nyugati társadalom. Frappánsan megfogalmazott médiakritika, emellett nagyon jó a forgatókönyv és a rendezés is, továbbá a színészek is egészen kiválóak (személy szerint Peter Finch a kedvencem, de ezzel úgy gondolom, nem vagyok egyedül). Mindenkinek javaslom, hogy nézze meg ezt a páratlan alkotást, sőt, nézze meg újra, mert amik ebben filmben megfogalmazódnak, azok ma is érvényesek, s lehet, hogy ijesztő, de akár a jövőben is érvényesek lehetnek.

 
JcWh   2018. 12. 06.

Zseniális alakítások egy intelligens drámában

Az eddigi pozitív hozzászólásokhoz csak egy dolgot tennék még hozzá: Ezt a filmet erősen ajánlott eredeti nyelven megnézni, habár a film nem éppen könnyed mondanivalója átjön a magyar szinkronnal, de a színészi alakítások zsenialitása közel sem. Ez főleg William Holden kiváló alakítására vonatkozik, akinek olyan egyedi hangszíne van és olyan jól képes a hangjával is érzelmeket átadni, hogy azt egy magyar szinkronhang sem tudja megközelíteni. Több helyen olvastam, hogy Holden volt a legnagyobb esélyes az Oscar-díjra, amibe Finch halála szólt közbe. És valóban Holden alakítása bravúros, filmvégi monológja pedig lélegzetelállító. Peter Finch és Faye Dunaway mellett Beatrice Straight-et emelném még ki, akinek csak pár perc játékidő jutott, de a film egyik legemlékezetesebb pillanatát okozta vele. Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a zseniális és ma is aktuális mondanivalóval rendelkező alkotást.

 
Laci000   2015. 06. 01.

Elgondolkodtató nagyon ez a film. Megvallom, nekem nem volt könnyű falat. Nem is csak a média manipulatív erejéről, de a világ megváltozásáról, a demokrácia, a nemzetállamok, nemzettudat pusztulásáról, az egyének teljes lezüllesztéséről és szolgasorba állításáról és még sok minden másról szól. Megdöbbentett, hogy ez így volt már 1976-ban, hogy már ezt látták akkoriban is néhányan, ma meg már szinte ordítóvá vált ez a jelenség és mégis minden megy ugyanúgy tovább. Rémülettel tölt el, hogy mi lesz ennek a folyamatnak a vége...

 
ghalleck   2015. 03. 25.

A legjobb film, amelyet a kereskedelmi televízióról forgattak - a '70-es évek Amerikájának hideglelős lenyomata káprázatos forgatókönyvvel, remek színészi játékkal, és zseniális rendezéssel. Úgy ültem le megnézni, hogy a két órás műsoridő a felének tűnt, mire a mozi a végére ért - ilyen egy vérbeli filmélmény!

 
nero   2015. 11. 28.

Szerintem ez minden idők egyik legjobb filmje. Cseppet sem könnyed alkotás, de izgalmas és az üzenete örök érvényű. A filmben vázolt társadalom kritika soha sem volt annyira aktuális, mint manapság. Peter Finch alakítása meghatározó, felejthetetlen. A film diadala nem csak az ő érdeme, az írók, a rendező és a többi színész is megtette a magáét a siker érdekében.

 
totykos   2015. 01. 17.

Lenyűgöző alkotás, ijesztő pontossággal volt képes megjósolni a jövőt. A film maga igényes, a mondanivalóját elég nyíltan és szókimondóan közli, de ez nem baj, hiszen a szatirikus hangulat mindenre magyarázatot ad. A filmben látható színészi teljesítmények egytől egyig ragyogóak, nem véletlen, hogy ennyi díjat zsebeltek be a színészek.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.