Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
86

Szemet szemért (1989)

Do the Right Thing
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
16
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 12. 21.

legújabb vélemény a nap véleménye

Egy forró nap Brooklynban

A brooklyni gettóban járunk. Egyetlen utca egyetlen tikkasztó napját követhetjük végig reggeltől másnap reggelig, ahol az elviselhetetlen nyári forróság felszínre hoz egy olyan feszültséget, amely már jó ideje érezhető az ott élők között. A javarészt feketék által lakott, de más nációkkal is tarkított városrészben a kánikula – egyfajta katalizátorként működve – olyan társadalmi és egyéni konfliktusokat gerjeszt ember és ember között, amelynek súlyos zavargás lesz az eredménye, s amelynek következtében egyeseknek dönteniük kell, hogy ebben a konkrét szituációban miként „cselekedjenek helyesen”. A Szemet szemért, amely az író-rendező Spike Lee első komolyabb nemzetközi sikerét és visszhangját ... több»

 
Deku   2017. 12. 23.

Bőven megüti a tőle elvárt szintet de annál többet nem tud hozni. Mindenesetre szórakoztató. Nem említeném a nagyobbak között a nevét ennek a filmnek mert vannak bőven hibái de bárki számára könnyed kikapcsolódást nyújthat.


 
tamas84   2016. 05. 05.

Az amerikai független filmezés egyik legjobban sikerült példánya és egyúttal az egyik legjobb afroamerikai film is.

 
alien007   2015. 09. 04.

A sok kicsi faji alapú dráma együtt egy apokaliptikus képet mutat egészben. A téma egyik legjobb alkotása.

A film összbevétele 27 545 445 dollár volt (imdb.com).

 

A magyar mozikba 1992 januárjában jutott el a film.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sok nagynevű színész ezzel a filmmel kezdte a karrierjét, így például Martin Lawrence, Rosie Perez és Samuel L. Jackson is.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A filmforgatás komoly bevételkiesést jelentett a környék drogdílerjeinek, így a stábnak fel kellett fogadnia egy szervezetet, hogy rendet tartson.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.