A feketékre még mindig úgy vadásznak, mint az állatokra: Spike Lee keményen indította a Cannes-i Filmfesztivált

Spike Lee a Cannes-i Filmfesztivál történetének első afroamerikai filmese, aki a zsűri elnökeként vezényelheti le a rendezvényt. A rendező kemény üzenettel indított.

Spike Lee szerint a feketék helyezte nem sokat változott azóta, mióta 1989-es filmjét, a Szemet szemért című alkotását bemutatták Cannes-ban. 

"Amikor látod a testvéredet, Eric Garnert, amikor látod George Floydot, amit meggyilkolják, meglincselik... azt gondolnád, azt szeretnéd hinni, hogy harmincvalahány kib*szott év után már nem vadásznak úgy a feketére, mint az állatokra" - mondta Lee a fesztivál sajtókonferenciáján, utalva az utóbbi évek két tragikus eseményére. 

A minneapolisi rendőrt, Derek Chauvint huszonkét és fél év börtönre ítélték Floyd meggyilkolásáért. A kikerült felvételek alapján a rendőr a perceking térdelt a földön fekvő Floyd nyakán, akinek a halálát fulladás okozta. Erik Garnert szintén egy rendőr gyilkolta meg 2014-ben egy letartóztatás során.

dráma | szatíra | vígjáték

Brooklyn egyik lepusztult negyedében van egy pizzéria, míg vele szemben egy kínai házaspár kereskedése. A pizzázót egy olasz apa üzemelteti két fiával. A környékbeli néger... több»