70% 45 szavazat
A ruha

A ruha

De jurk
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy ruha útját követhetjük nyomon, ahogy az újabb és újabb tulajdonoshoz kerül. Megismerjük ezeknek az embereknek a vágyait és érzelmeit. A ruha véletlenül egy takarítónőhöz kerül, aki nagyon szépnek találja magát benne. Balszerencséjére, nem csak ő gondolja… Több


Forgatókönyvíró: Alex van Warmerdam
Ország: Hollandia
Premier: 1996.03.21.
Ricky Koole
 
2019.11.09 tomrocky

legújabb vélemény

Nekem nagyon bejött az egésznek a hangulat úgy, ahogy volt, ettől eltekintve viszont a történet egy kissé túlbonyolított, túl sok epizódból áll, ami mind más és más, és nem biztos, hogy mind tetszeni fog mindenkinek.

0
 
2019.07.02 Berto49

Az Élet egy leveles textília „szemével”

Elgondolkodtató holland művészfilm. Maradva a textilnél, a patchwork fogalma jut az eszembe. Anyagdarabkákból összeálló mozaik, vissza-visszatérő hősökkel, inkább szomorú, mint vidám epizódok segítségével. Más kérdés, hogy a bemutatott élethelyzetek szánnivaló sorsokról szólnak. Halál, magányosság, emésztő, de viszonzatlan szeretetvágy, erőszak, mind az Élet árnyékos oldalát mutatja. Kimondottan szeretem a drámai filmeket, de kevesebb több lett volna, így túl sok volt a film pesszimista kicsengése.

0
 
2016.10.09 Sztyúi

Ez a film rengeteg tabut kísérel meg ledönteni, ennek ellenére szerintem a történet mégsem elég pörgős hozzá, hiszen nem egyszer érdektelenségbe fullad. Persze ezt még teljesen el lehet nézni egy ilyen röptű gondolatiságnál. Kíméletlen koncepció, az biztos.

0