Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84

Az ördög Pradát visel (2006)

The Devil Wears Prada
Filmadatlap
 
26
Szereplők
54
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
szd91   2020. 02. 12.

legújabb vélemény

Szeretem ezt a filmet, de nem tudnám megmondani miért. Pörgős, néha vicces, kellemes hangulatú film. Érdekes párhuzam, hogy Anne Hathaway ebben a filmben milyen jól megformálta a kis elesett, elnyomható, mindenáron megfelelni akaró gyakornokot, majd évekkel később már ő alakította A kezdő (The Intern) című filmben a karrierista, célratörő főnököt, aki valahol ugyanolyan megfeleléskényszerrel küzd, mint a korábbi gyakornok figurája.

 
indingo   2017. 04. 11.

Egy divatszeretőnek jó volt egy picit egy divatmagazin kulisszatitkai mögé pillantani. Érdekes volt sztori, a szereposztás pedig remek. Meryl Streep remekül hozta a karaktert.


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 11.

Az ördög Pradat visel egy igazi jó kis karriertörténet egy olyan főnökkel a középpontban, akit mindannyian szeretnénk elkerülni, ám akitől egy életre meg lehet tanulni hogyan állj ki önmagadért és hogyan szárnyalj túl a saját határaidon. Meryl Streep tényleg ördögi a szerepben, pedig ő sokkal inkább egy afféle szerethető, "a légynek sem tudna ártani" típusnak tűnik (mint ember), de színészként nem ismer lehetetlent és ezer arcával bármilyen karaktert hitelesen tud alakítani. Anne Hathaway sem rossz, ám szerintem Emily Blunt és Stanley Tucci túlszárnyalják őt a filmben. A divat egy örök klasszikus, amely mint téma gyakran köszön vissza a filmvásznon, ám Az ördög Pradat visel azért több annál, mint hogy hogyan lehet minél több márkás ruhát, cipőt és táskát belepréselni egy történetbe. Ez a film sokkal inkább a sikeres nőkről és a sikeres női karrierekről szól és hogy hogyan lehet összeegyeztetni ezt a magánélettel, a családdal és a boldogsággal. Épp ezért minden boldogulni, karriert építeni vágyó nőnek ajánlom megnézésre.

 
Deku   2017. 07. 24.

Nagyon sokáig halogattam eme filmnek a megtekintését mert leírása alapján és a romantikus besorolás nem tette vonzóvá. Pedig ez egy tanulságos és szeretni való történet.

 
hszpp   2017. 02. 02.

Szerintem nincs olyan lány,aki ne látta volna,s ne imádná. Kiváló csajos estékre. Kis humorral,ám annál nagyobb komolysággal mutatja be a divat világát ez a film. Meryl Streep pedig egy istennő,az is marad örökre:)

A film összbevétele 326 551 094 dollár volt (imdb.com).

 

Anne Hathaway a film forgatása közben Rafaello Follieri-vel randizott, aki szabályosan megtiltotta neki, hogy éjszaka forgasson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Meryl Streep ötlete volt, hogy mutassák be Miranda emberibb oldalát is, így jött létre a kék pulcsiról és a divatiparról szóló monológ, valamint a hotelszobában játszódó jelenet is, amikor a válásáról beszél,

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miranda Priestly utolsó mondatát maga Meryl Streep alakította át: "Mindenki olyan akar lenni, mint én"-ről, "Mindenki olyan akar lenni, mint mi"-re.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.