Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

Az ördög Pradát visel (2006)

The Devil Wears Prada
Filmadatlap
 
26
Szereplők
57
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Videók (1)

 
Ildikó Bacskai   2021. 11. 06.

legújabb vélemény

1
Az ördög Pradát visel (2006)

A film varázsa abban rejlik, hogy mindenki ilyennek képzeli a divat világát, hogy valójában milyen, azt csak az tudja, aki ebben éli a napjait, mindenesetre a film reálisnak gondolt ízelítőt ad a luxusból, az eleganciából és a kifinomultságból. Meryl Streep zseniális, de nem is tudna más lenni, ez a nő igazi kaméleon, nagyon hiteles, óriási. Stanley Tucci egyik legjobb alakítása. A rendezés, a zenék, a helyszínek és a képi világ a filmet jól keretezi, a felszínen fényűző és sokaknak irigylésre méltó, a háttérben pedig ritkán igazságos. A kezdő asszisztenst alakító Hathaway - talán esetlensége miatt - egész jó a szerepre, alakítása nem kiemelkedő, de Meryl Streep mellett erre nem is igazán van szükség, nem gondolom, hogy Hathaway az igazi főszereplő. A film abszolút élvezhető, érdekes, szerintem több, mint egy "csajos film".

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 11.

1

Az ördög Pradat visel egy igazi jó kis karriertörténet egy olyan főnökkel a középpontban, akit mindannyian szeretnénk elkerülni, ám akitől egy életre meg lehet tanulni hogyan állj ki önmagadért és hogyan szárnyalj túl a saját határaidon. Meryl Stree... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Egy divatszeretőnek jó volt egy picit egy divatmagazin kulisszatitkai mögé pillantani. Érdekes volt sztori, a szereposztás pedig remek. Meryl Streep remekül hozta a karaktert.

 
Deku   2017. 07. 24.

0

Nagyon sokáig halogattam eme filmnek a megtekintését mert leírása alapján és a romantikus besorolás nem tette vonzóvá. Pedig ez egy tanulságos és szeretni való történet.

 
hszpp   2017. 02. 02.

0

Szerintem nincs olyan lány,aki ne látta volna,s ne imádná. Kiváló csajos estékre. Kis humorral,ám annál nagyobb komolysággal mutatja be a divat világát ez a film. Meryl Streep pedig egy istennő,az is marad örökre:)

 
szaka123   2016. 01. 25.

0

Jó kis vígjáték. Jó színészekkel (Maryl, Hathaway, Tucci). A sztori nem nagy durranás, de sokat dob rajta a színészi teljesítmény. Egyszer érdemes megnézni, aztán eldönteni, hogy megéri-e még egyszer!

 
Szilonka   2019. 07. 26.

0

A divat változik, a stílus örök. Már többször láttam, remek benne ahogy a főszereplő karaktere fejlődik. Gyönyörű ruhák és színek még élvezhetőbbé teszik a filmet.

A film összbevétele 326 551 094 dollár volt (imdb.com).

 

Anne Hathaway a film forgatása közben Rafaello Follieri-vel randizott, aki szabályosan megtiltotta neki, hogy éjszaka forgasson.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Meryl Streep ötlete volt, hogy mutassák be Miranda emberibb oldalát is, így jött létre a kék pulcsiról és a divatiparról szóló monológ, valamint a hotelszobában játszódó jelenet is, amikor a válásáról beszél,

(ArpiHajdu és Réci)
 

Miranda Priestly utolsó mondatát maga Meryl Streep alakította át: "Mindenki olyan akar lenni, mint én"-ről, "Mindenki olyan akar lenni, mint mi"-re.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stanley Tucci a forgatások alatt ismerte meg második feleségét Felicity-t, aki nem más, mint Emily Blunt testvére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Emily Blunt kosztümjeinek a többségét Vivienne Westwood tervezte.

(ArpiHajdu és Réci)