Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
86%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
23
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Annie Hall
 
BalogJoe   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

Igen!

Ezt a filmet először gyerekfejjel láttam, és semmit nem értettem belőle. Aztán jött a kamaszkorom filmvilága starwarsostúl, terminátorostúl, miazmás... A harmincas éveimben fedeztem fel újra az alkotást, és azóta (rendszeresen?!) megnézem (évente 4-5-ször, az tuti). Mondják, szerelmesfilm. Mondják: depressziósfilm. Az biztos, hogy én szerelmi bánatom után szerettem meg a filmet, és még depressziósabb lettem tőle. :D De tényleg! :D Így vagy úgy, aki már volt szerelmés, majd utána csalódott, ennél jobb ábrázolást még nem látott (és közben a Woody Allen-es "bölcsességen" nagyon röhögsz vagy elgondolkodsz). Igen, ez egy FILM!

 
Bogi87   2016. 05. 31.

Imádom Woody Allen stílusát, filmjeit. Ez alól az Annie Hall sem kivétel, igazi klasszikus, megunhatatlan, tele jó poénokkal.


 
Mavil   2016. 06. 09.

Ez volt az első Woody Allen film, amit láttam, de (ezek után) nem az utolsó. Nagyon kellemes film, pazar humorral. Akárhányszor újra lehet nézni, megunhatatlan.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 16.

EZ volt az elsp Woody Allen film amit láttam, és kellet kb, 20 perc, hogy megszokjam a stílusát és humorát, de utána teljesen megfogott a film, végig figyeltem a történéseket, és elgondolkodtatott a végén. Ez egy időtlen film, mindegy mikor nézi a ember, mindig lesz mondanivalója a számára

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

Annyira béna,esetlen,és ügyefogyott Woody Allen,hogy csak szeretni lehet,és kell is,mert zseni.Egyik legjobb filmje,erősen ajánlott kategória.Idő kell,hogy ráálljunk az ő humorcsatornáira,de persze megéri.

 
Syracuse   2019. 08. 18.

A Woody Allen-filmek alfája és ómegája

Ez az a film, amit annak is látnia kell, aki egyébként falra tudna mászni Allen stílusától. Igazi klasszikus, megunhatatlan, tele olyan szituációkkal és dumákkal, amik mára a filmtörténelem részét képezik. Egyetlen dolog ront csak az élményen - surprise, surprise - a magyar szinkron. Kern András mindig is tökéletes választásnak bizonyult Allen szinkronhangjaként, nem is ezzel van itt a probléma, hanem a több, mint 100 félrefordítással a játékidő alatt. Szóval azt javaslom, mindenki nézze meg egyszer magyarul a szinkronhangok miatt, és egyszer angolul (akár felirattal, készült hozzá jó) a szöveghűség miatt.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Zseniális film. Imádom Woody Allen neurotikus stílusát és különleges humorát. Nagyon érzékletesen és fantasztikus poénokkal mutatta be az akkori New York-i entellektüellek, értelmiségiek, művészlelkek életét.

A film összbevétele 39 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az Annie Hall-nak köszönheti Woody Allen első (és eddigi utolsó) Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelölését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint a főhős, Alvy látomásszerű álomképeket látott volna időről időre. A tervek között szerepelt egy utazás a náci Németországba, az édenkertbe, de egy szürreláli kosárlabdmeccs is szóba került a New York Knicks és ismert filozófusok, többek között Nietzsche és Kierkegaard között.

(ps)
 

Az egyik kimaradt jelentben Alvy és Annie egy gyilkosság zemtnújává válik, ezt követően a páros izgalmas nyomozásba kezdett volna. Az ötletet végül nem a kukában landolt, ez lett a Rejtélyes manhattani haláleset című film alapja, amiben Woody Allen és Diane Keaton újra egy párt alkotnak.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint a film címe Anhedonia let volna, amely egy mentális rendellenesség. Az anhedoniában szenvedők képtelenek boldogságot érezni. A studio hamar ráébredt, hogy nehéz lesz a filmet ezzel a cmmel népszerűsíteni, éppen ezért újságrókat béreltek fel, akik országszerte cikkeket jelentettek meg az anhedóniáról. “Anhedónia tombol New Yorkban,” ilyen, és más ehhez hasonló cikkek jelentek meg amerikában. A kampány mindösszesen egymillió dollárt emésztett fel, ám végül a Woody megváltoztatt a film címét.

(ps)
 

Bár a legtöbb kimaradt jelenetet Woody nagyon sajnálta, az egyiktől nagy örömmel szabadult meg, olyannyira, hogy New York egyik csatornájába hajította a vonatkozó szövegkönyvet. Ebben a jelenetben Alvy Annie után epült volna szerelmet vallani.

(ps)
 

Annie Hall ruháit Diane Keaton szolgáltatta, hiszen a színésznő eleve így öltözködött akkoriban. A film stylist-ja nem volt elragadtatva attól, hogy egy főszereplő nő férfi ruhákban (kalap, nyakkendő, mellény stb.) jelenik meg, de végül ő maradt alul a vitákban. Még szerencse, ugyanis a film meghatározt a hetvenes évek végének női divatát.

(ps)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a film játékideje meghaladta volna a három órát. Bár több jelenetet le sem forgattak, az első vágás után még mindig ötven perccel volt hosszabb a film, mint a végleges változat. A sok kurtítás cseppet sem volt Woody ínyére.

(ps)
 

A rajongók és a kritikusok elismerésének ellenére Woody Allen elégedetlen volt a filmmel, ugyanis szerinte túl sok jelenet maradt ki a műből, ami így csupán a két főszereplő szerelmi viszonyának bemutatásár korlátozódik.

(ps)
 

A helyszíntől függően változik a látványvilág.

(mamiéstöti2)
 

A pszichiáteres duplajelenetben nem megosztott képernyőt látunk, hanem egy szoba be van rendezve két részben és egy vékony fal van közéjük húzva.

(mamiéstöti2)
 
Woody Allen stílusa nagyon megosztó, valakinek vagy nagyon bejön, vagy nem. Én az utóbbi kategóriába tartozom, és habár nagyon tisztelem a mester munkásságát, soha nem vágtak földhöz a filmjei, pedig szinte mindegyiket láttam már. Kivéve az Annie Hall-t. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.