Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
85
Filmadatlap
 
26
Szereplők
22
Vélemények
8
Képek
1
Videók
Annie Hall
 
Syracuse   2019. 08. 18.

legújabb vélemény

A Woody Allen-filmek alfája és ómegája

Ez az a film, amit annak is látnia kell, aki egyébként falra tudna mászni Allen stílusától. Igazi klasszikus, megunhatatlan, tele olyan szituációkkal és dumákkal, amik mára a filmtörténelem részét képezik. Egyetlen dolog ront csak az élményen - surprise, surprise - a magyar szinkron. Kern András mindig is tökéletes választásnak bizonyult Allen szinkronhangjaként, nem is ezzel van itt a probléma, hanem a több, mint 100 félrefordítással a játékidő alatt. Szóval azt javaslom, mindenki nézze meg egyszer magyarul a szinkronhangok miatt, és egyszer angolul (akár felirattal, készült hozzá jó) a szöveghűség miatt.

 
Bogi87   2016. 05. 31.

Imádom Woody Allen stílusát, filmjeit. Ez alól az Annie Hall sem kivétel, igazi klasszikus, megunhatatlan, tele jó poénokkal.


 
Mavil   2016. 06. 09.

Ez volt az első Woody Allen film, amit láttam, de (ezek után) nem az utolsó. Nagyon kellemes film, pazar humorral. Akárhányszor újra lehet nézni, megunhatatlan.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 16.

EZ volt az elsp Woody Allen film amit láttam, és kellet kb, 20 perc, hogy megszokjam a stílusát és humorát, de utána teljesen megfogott a film, végig figyeltem a történéseket, és elgondolkodtatott a végén. Ez egy időtlen film, mindegy mikor nézi a ember, mindig lesz mondanivalója a számára

 
sabnock666   2019. 07. 23.

Annyira béna,esetlen,és ügyefogyott Woody Allen,hogy csak szeretni lehet,és kell is,mert zseni.Egyik legjobb filmje,erősen ajánlott kategória.Idő kell,hogy ráálljunk az ő humorcsatornáira,de persze megéri.

 
Woody Allen stílusa nagyon megosztó, valakinek vagy nagyon bejön, vagy nem. Én az utóbbi kategóriába tartozom, és habár nagyon tisztelem a mester munkásságát, soha nem vágtak földhöz a filmjei, pedig szinte mindegyiket láttam már. Kivéve az Annie Hall-t. több»

A film összbevétele 39 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az Annie Hall-nak köszönheti Woody Allen első (és eddigi utolsó) Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelölését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint a főhős, Alvy látomásszerű álomképeket látott volna időről időre. A tervek között szerepelt egy utazás a náci Németországba, az édenkertbe, de egy szürreláli kosárlabdmeccs is szóba került a New York Knicks és ismert filozófusok, többek között Nietzsche és Kierkegaard között.

(ps)
 

Az egyik kimaradt jelentben Alvy és Annie egy gyilkosság zemtnújává válik, ezt követően a páros izgalmas nyomozásba kezdett volna. Az ötletet végül nem a kukában landolt, ez lett a Rejtélyes manhattani haláleset című film alapja, amiben Woody Allen és Diane Keaton újra egy párt alkotnak.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.