Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Annie Hall (1977)

Annie Hall
Filmadatlap
 
26
Szereplők
23
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 
BalogJoe   2020. 08. 19.

legújabb vélemény

1
Igen!

Ezt a filmet először gyerekfejjel láttam, és semmit nem értettem belőle. Aztán jött a kamaszkorom filmvilága starwarsostúl, terminátorostúl, miazmás... A harmincas éveimben fedeztem fel újra az alkotást, és azóta (rendszeresen?!) megnézem (évente 4-5-ször, az tuti). Mondják, szerelmesfilm. Mondják: depressziósfilm. Az biztos, hogy én szerelmi bánatom után szerettem meg a filmet, és még depressziósabb lettem tőle. :D De tényleg! :D Így vagy úgy, aki már volt szerelmés, majd utána csalódott, ennél jobb ábrázolást még nem látott (és közben a Woody Allen-es "bölcsességen" nagyon röhögsz vagy elgondolkodsz). Igen, ez egy FILM!

 
Bogi87   2016. 05. 31.

1

Imádom Woody Allen stílusát, filmjeit. Ez alól az Annie Hall sem kivétel, igazi klasszikus, megunhatatlan, tele jó poénokkal.

 
Mavil   2016. 06. 09.

1

Ez volt az első Woody Allen film, amit láttam, de (ezek után) nem az utolsó. Nagyon kellemes film, pazar humorral. Akárhányszor újra lehet nézni, megunhatatlan.

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

0

Annyira béna,esetlen,és ügyefogyott Woody Allen,hogy csak szeretni lehet,és kell is,mert zseni.Egyik legjobb filmje,erősen ajánlott kategória.Idő kell,hogy ráálljunk az ő humorcsatornáira,de persze megéri.

 
puffancshercegnő   2016. 09. 16.

0

EZ volt az elsp Woody Allen film amit láttam, és kellet kb, 20 perc, hogy megszokjam a stílusát és humorát, de utána teljesen megfogott a film, végig figyeltem a történéseket, és elgondolkodtatott a végén. Ez egy időtlen film, mindegy mikor nézi a ember, mindig lesz mondanivalója a számára

 
Syracuse   2019. 08. 18.

0
A Woody Allen-filmek alfája és ómegája

Ez az a film, amit annak is látnia kell, aki egyébként falra tudna mászni Allen stílusától. Igazi klasszikus, megunhatatlan, tele olyan szituációkkal és dumákkal, amik mára a filmtörténelem részét képezik. Egyetlen dolog ront csak az élményen - surprise, surprise - a magyar szinkron. Kern András mindig is tökéletes választásnak bizonyult Allen szinkronhangjaként, nem is ezzel van itt a probléma, hanem a több, mint 100 félrefordítással a játékidő alatt. Szóval azt javaslom, mindenki nézze meg egyszer magyarul a szinkronhangok miatt, és egyszer angolul (akár felirattal, készült hozzá jó) a szöveghűség miatt.

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Zseniális film. Imádom Woody Allen neurotikus stílusát és különleges humorát. Nagyon érzékletesen és fantasztikus poénokkal mutatta be az akkori New York-i entellektüellek, értelmiségiek, művészlelkek életét.

A film összbevétele 39 200 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az Annie Hall-nak köszönheti Woody Allen első (és eddigi utolsó) Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díj jelölését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti tervek szerint a főhős, Alvy látomásszerű álomképeket látott volna időről időre. A tervek között szerepelt egy utazás a náci Németországba, az édenkertbe, de egy szürreláli kosárlabdmeccs is szóba került a New York Knicks és ismert filozófusok, többek között Nietzsche és Kierkegaard között.

(ps)
 

Az egyik kimaradt jelentben Alvy és Annie egy gyilkosság zemtnújává válik, ezt követően a páros izgalmas nyomozásba kezdett volna. Az ötletet végül nem a kukában landolt, ez lett a Rejtélyes manhattani haláleset című film alapja, amiben Woody Allen és Diane Keaton újra egy párt alkotnak.

(ps)
 

Az eredeti tervek szerint a film címe Anhedonia let volna, amely egy mentális rendellenesség. Az anhedoniában szenvedők képtelenek boldogságot érezni. A studio hamar ráébredt, hogy nehéz lesz a filmet ezzel a cmmel népszerűsíteni, éppen ezért újságrókat béreltek fel, akik országszerte cikkeket jelentettek meg az anhedóniáról. “Anhedónia tombol New Yorkban,” ilyen, és más ehhez hasonló cikkek jelentek meg amerikában. A kampány mindösszesen egymillió dollárt emésztett fel, ám végül a Woody megváltoztatt a film címét.

(ps)
 

Bár a legtöbb kimaradt jelenetet Woody nagyon sajnálta, az egyiktől nagy örömmel szabadult meg, olyannyira, hogy New York egyik csatornájába hajította a vonatkozó szövegkönyvet. Ebben a jelenetben Alvy Annie után epült volna szerelmet vallani.

(ps)