Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
68%

Spinédzserek (1995)

Clueless
Filmadatlap
 
27
Szereplők
15
Vélemények
23
Képek
1
Videók
 
myatom   2020. 12. 17.

legújabb vélemény

0
Jane Austin Emmája a Beverly Hills-i gimi környezetébe ágyazva

Az Emma című, 2020-as kosztümös film után néztem meg, mert nekem ez a film annó nem volt meg, teljességgel kimaradt az életemből, pedig a rendezőnőt a Nicsak ki beszél miatt is nagyon szerettem. Nagy öröm volt látni, ahogy sorra kerülnek elő az Emma kulcsmomentumai (szereplők, konfliktusok, mérföldkő történések) nagyszerű parádés megvalósításban. 10/10-es film, imádtam minden percét. Megállás nélkül pörög a film, zéró üresjárattal. Pazar, egészen kiváló rendezés perfekt forgatókönyvből. Fergetegesek a dialógusok. Harsány, bővérű, mégis jellemzően intellektuálisat célzó humor. Szenzációs a casting. A zenéje nem az én világom: nekem lélegzetvételnyi felüdülés volt Richard Strauss Imigyen szóla Zarathustrájának közismert első másodperceinek felcsendülése. :)

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 06.

0

A tini vígjátékok prototípusa a '90-es évekből, amelynek szereplőivel mindenki azonosulni tud, annak ellenére is, hogy a történetet egy fényév távolság választja el nemhogy az akkori, de a mai magyar valóságtól is. Gazdag amerikai tinikről szól, akik... több»


 
Ms. Akárki   2019. 07. 25.

0

Igazi klasszikus imádnivaló tinifilm. Tökéletes könnyed téma, barátság, szerelem, vásárlás:D Paul Rudd pedig csak hab a tortán. Aranyos ahogy a két magányos tanárt összehozzák.

 
Bizsu82   2019. 04. 11.

0

Tinikorom kedvenc filmje volt ez, nagyon szerettem. Többször megnéztem, és ma is szívesen megnézem. Igazi csajos film, talán mai fiataloknak is nézhető.

 
doroffee   2016. 02. 14.

0

Mérsékelten humoros film egy-egy jobb poénnal. A ruhák miatt érdemesebb nézni, mint a történet miatt. Amúgy egyszer nézős, jellegtelen kis filmecske. Nem rossz, de nem is kifejezetten jó.

 
ocso   2015. 05. 04.

0

A kilencvenes évek meghatározó tinimozija. Van benne minden, szerelem, humor, romantika, de nagy mélységekre és mondanivalóra nem szabad számítani. Sablonos, de mégis szerethető.

 
Eniq   2019. 02. 26.

0

Nemrég néztem újra a Spinédzsereket régen láttam már és kíváncsi voltam változott-e a véleményem róla, de szinte semmit ugyanúgy szórakoztatónak találtam, már már túl rózsaszín az egész világa, de ez a bája a filmnek.

Galéria (23)

Alicia Silverstone
Alicia Silverstone

Videók (1)

A film összbevétele 20 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapja Jane Austin Emma című regénye, a film ennek modern feldolgozása Beverly Hillsbe, tinikörnyezetbe ültetve. Az összes szereplő, történés sarokkő kölcsönösen megfeleltethető egymásnak.

(myatom)
 

Volt egy nem várt következménye a filmnek, Travis 12 lépcsős programja hatására sok fiatal vállalta a drog- és alkoholelvonó kezeléseket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wallace Shawn (Mr. Hall) tanár volt, mielőtt színésznek állt. Karakterét egy a Beverly Hills-i középiskolában tanító igazi tanárról, Herb Hallról mintázták, aki kapott egy cameo szerepet a filmben mint az iskola igazgatója.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amy Heckerlingnek volt egy cameoja a film zárójelenetében. Mrs. Geist koszorúslányát alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Twink Caplan, aki Mrs. Geistet alakítja, egyben a film producere is volt. A valóságban pedig a színésznő és Amy Heckerling nagyon jó barátok.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az autópálya jelenet, amikor Dionne majdnem karambolozik, Amy Heckerling valós félelmén alapul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Donald Faison (Murray) Val buliján leborotválja a fejét. Azt kérték azonban a színésztől, hogy csak a feje tetejét borotválja le, oldalt hagyja meg a haját, hogy fel tudják venni az időrendben a buli előtt játszódó jeleneteket is. Ezért történt az is, hogy Faison szinte minden jelenetben kalapot visel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Bár a jelenete végül nem került bele a filmbe, Tara Reid részt vett Val partijának a forgatásán.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Cher vezetékneve a filmben Hamilton (Ez a bizonyítványából is kiolvasható). A névválasztás valószínűleg utalás Amy Heckerling korábbi filmjére, a Változó időkre, amiben Jennifer Jason Leigh karakterét Stacy Hamiltonnak hívták.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Spinédzserek volt Mona May dizájner első munkája. Utána olyan filmekben közreműködött, mint a Romy és Michelle, A bambanő és a Nászok ásza.

(ArpiHajdu és Réci)