Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
14
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Spinédzserek
Alicia Silverstone
Alicia Silverstone
 
Ms. Akárki   2019. 07. 25.

legújabb vélemény

Igazi klasszikus imádnivaló tinifilm. Tökéletes könnyed téma, barátság, szerelem, vásárlás:D Paul Rudd pedig csak hab a tortán. Aranyos ahogy a két magányos tanárt összehozzák.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 06.

A tini vígjátékok prototípusa a '90-es évekből, amelynek szereplőivel mindenki azonosulni tud, annak ellenére is, hogy a történetet egy fényév távolság választja el nemhogy az akkori, de a mai magyar valóságtól is. Gazdag amerikai tinikről szól, akik olyan házakban laknak, amiről mi csak álmodozhatunk, akkora ruhás szekrényük van, hogy számítógépes program kell ahhoz, hogy kiválasszák, melyik ruhába menjenek aznap a suliba és olyan bulikba járnak, ahol több ember van, mint itthon egy nagyobb koncerten. Valamiért mégis megvan a maga bája a Spinédzsereknek, tényleg olyan az egész, mint egy videóklip vagy egy reklámfilm a '90-es évekből. Vagány dumák, elképesztő kosztümök, harsány színek, fiatal színészek és laza történet. Egyszerűen jó időről-időre újra elővenni és kicsit kiszakadni a mai magyar valóságból.


 
Bizsu82   2019. 04. 11.

Tinikorom kedvenc filmje volt ez, nagyon szerettem. Többször megnéztem, és ma is szívesen megnézem. Igazi csajos film, talán mai fiataloknak is nézhető.

 
doroffee   2016. 02. 14.

Mérsékelten humoros film egy-egy jobb poénnal. A ruhák miatt érdemesebb nézni, mint a történet miatt. Amúgy egyszer nézős, jellegtelen kis filmecske. Nem rossz, de nem is kifejezetten jó.

 
ocso   2015. 05. 04.

A kilencvenes évek meghatározó tinimozija. Van benne minden, szerelem, humor, romantika, de nagy mélységekre és mondanivalóra nem szabad számítani. Sablonos, de mégis szerethető.

A film összbevétele 20 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Volt egy nem várt következménye a filmnek, Travis 12 lépcsős programja hatására sok fiatal vállalta a drog és alkohol elvonó kezeléseket.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wallace Shawn (Mr. Hall) tanár volt, mielőtt színésznek állt. Karakterét egy a Beverly Hills Középiskolában tanító igazi tanárról, Herb Hall-ról mintázták, aki kapott egy cameo szerepet a filmben, mint az iskola igazgatója.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amy Heckerling-nek volt egy cameo-ja a film zárójelenetében. Mrs. Geist koszorúslányát alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.