Brittany Murphy bátyja 13 évvel a színésznő halála után is keresi a válaszokat, mivel úgy véli, hogy a húgát megölték. 

A színésznő 2009 decemberében, mindössze 32 évesen váratlanul halt meg, miután összeesett hollywoodi otthonában; a halottkém jelentése szerint halálának elsődleges oka tüdőgyulladás volt. Murphy férje, a 40 éves brit forgatókönyvíró, Simon Monjack öt hónappal később szintén tüdőgyulladásban és vérszegénységben hunyt el. 

A 74 éves Tony Bertolotti apja, Angelo révén kapcsolódik Brittanyhoz, aki 2019 januárjában hunyt el 92 éves korában, miután éveken át próbálta kideríteni az igazságot a lányáról. A The Sunnak nyilatkozva Tony elárulta, rájött, hogy három ember kezelte a néhai Spinédzserek-sztár vagyonát: Sharon, egy újságszerkesztő és egy orvos, akinél húgát kezelték. Elmagyarázta, hogy Brittany "nem rendelkezett a vagyona felett" és: "Hatalmas pénzösszegek voltak [Brittany] nyugdíjalapjában és bankszámláján, és ezek mind eltűntek."

Tony válaszokat keres arra, hogy hová tűnt Brittany 10 millió dolláros vagyona, és úgy véli, hogy az édesanyja, Sharon, aki a párral élt, mielőtt elhunytak, tudja az igazságot. Azt mondta: "Sharon tudja az igazságot, és még egyetlen családtaggal sem vette fel a kapcsolatot, hogy elmondja nekik, mi történt valójában."

Az akkori beszámolók szerint Monjacket kiírták a végrendeletből, és a teljes vagyon Sharonra szállt, de mivel Brittany vagyonát egy trösztben tartották, a hagyaték tartalma titokban maradt. Tony hozzátette: "Kizárt, hogy természetes halállal halt meg. Ez lehetetlen. Ez egy baromság, teljes sz*rság. Számomra nyilvánvaló volt, hogy megölték."

Murphy 1991-ben kezdte a karrierjét, és feltűnően sokat szerepelt a Fox szitkomjában, a Drexell's Classban, amelynek premierje még abban az évben volt. Később filmszerepekre váltott, és számos sikeres filmben szerepelt, köztük az Észvesztőben és a Cherry Falls című filmekben is. A színésznő a szinkronszínészettel is többször próbálkozott, például ő adta Luanne Platter hangját a King of the Hill című hosszú ideje futó animációs vígjátéksorozatban.

Murphy azonban 2009 decemberében váratlanul elhunyt, miután összeesett hollywoodi otthonában; a halottkém jelentése szerint halálának elsődleges oka tüdőgyulladás volt. Az is kiderült, hogy a színésznő vashiányos vérszegénység hatásaitól szenvedett, és hogy különböző vény nélkül kapható és felírt gyógyszereket használt; mindkét tényező hozzájárult a halálához.Hónapokkal később Murphy férjét, Simon Monjack-et holtan találták a pár otthonában, és az ő halálát is tüdőgyulladásnak és vérszegénységnek tulajdonították, ami hosszú ideig táplálta a bulvárpletykákat.