Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Nagykarácsony (2021)

Nagykarácsony
Filmadatlap
 
21
Szereplők
18
Vélemények
21
Képek
4
Videók

Galéria (21)

Ötvös András
Balázs Ádám
Ötvös András
Zsigmond Emőke
Balázs Ádám
Ötvös András
Zsigmond Emőke
Ötvös András
Ötvös András
Ötvös András
Tiszeker Dániel
Csuja Imre
Csuja Imre
Zsigmond Emőke
Ötvös András
Scherer Péter
Pokorny Lia
Zsigmond Emőke

Videók (4)

 
von Hermanitz   2022. 12. 31.

legújabb vélemény

4
Meglepően jól sikerült

Bár kis csúszással, de idén karácsonykor csak megnéztem Tiszeker Dániel 2021-es vígjátékát Zsigmond Emőke és Ötvös András főszereplésével: a Nagykarácsonyt. Meglepődtem a film rám gyakorolt hatásán, ugyanis kimondottan jól szórakoztam. Tetszettek a poénok, jók voltak a karakterek, és valahogy működött az egész. Persze a sztori egy kis bugyutaság, de kikapcsolja az embert, és egy karácsonyi vígjátéktól én speciel pontosan ezt is várom. A Pokorny Lia-Scherer Péter páros egyszerűen remekel, ők a legjobb mellékszereplők, akiket mostanában magyar filmen láttam, a két főkarakter pedig élvezetes passzol egymáshoz. Én Ötvös Andrásra a 2020-as Becsúszó szerelem című filmben figyeltem fel igazából, és bár az akkori alakítását most nem múlta felül, megerősítette bennem, hogy nagyszerű színész. A Várkert Bazár tökéletes helyszín a filmhez, mert külön bónusz, hogy a könnyed kis történethez sokszor maga a budapesti látkép és a budai vár adja a hátteret. Csuja Imre és a másik "nagy öreg", Szerednyey Béla zseniálisak szintén, és még dobnak a végeredményen. Mindenkinek ajánlani tudom.

 
Harper   2021. 12. 04.

7
Vidám és szórakoztató karácsonyi lazulás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szeretem a magyar filmeket, mert valahogy saját milliőmből keletkeznek, hiszen a szereplők, a rendező és minden készítője ugyanabból a közegből, környezetből és kultúrából érkezve alkotja meg a darabot, melyben én is élek. Tiszeker Dániel idei karács... teljes kritika»

 
Gábor390920   2021. 11. 25.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Klasszikus romantikus sztori, melyben a főhősünk egy szerelmi csalódás után a padlóra kerül, majd egy másik nő személyében megtalálja a szerelmet. A sztori karácsonyi környezetbe van ágyazva, a magyar karácsonyi dalok sokat dobnak a hangulaton, valam... több»

 
Bazzzsi   2021. 12. 21.

2

Remek magyar karácsonyi film egy kis humorral és sok-sok gyönyörű budapesti látványossággal.

 
indingo   2022. 01. 07.

0

A színészek egytől egyik hozták a karaktereket. A látványvilága egész kellemes, egy kis Budapest-reklám sosem árt. A történet a leggyengébb láncszem. Nem túl hihető, és helyenként dadogott is.

 
JRD   2022. 12. 30.

0
2,5*

Nem gondolom, hogy egy remek magyar filmet láttam. Azt sem, hogy többször is megnézem majd a jövőben. Viszont tény az, hogy Sherer és Szerednyei magasan vitte a filmet, és ha az ő játékuk nem lett volna benne, talán félidőben le is állítom a filmet. De ne hallgass rám! Nézd meg, és majd eldöntöd magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

 
Crystaldeer   2022. 12. 25.

0
Kedves családi film

Nem kifejezetten mondanám egy karácsonyi filmnek, inkább valami olyasmi filmcímet lehetett volna adni neki, hogy "Karácsonyi forgatagban" vagy bármit, ami mondjuk a karácsonyi piachoz köthető, mert ugye a cselekmény ehhez kötődik, de így, hogy Nagykarácsony, olyan semmitmondó. A színészek kiválóak, volt benne jó pár kedvencem, és olyan is, akit eddig még annyira nem ismertem, és mégis kellemeset csalódtam bennük. A gyerekszereplők tündériek voltak mind. Ami még nem tetszett, az a jelenetek közti átkötő zenék, amik szerintem egytől egyig borzalmasak voltak, némelyiknek a karácsonyhoz se volt köze, de hát ez gondolom ízlés kérdése. Összességében megadom neki a 4-est, mert tényleg egy kedves, szerethető film.

A film 210 144 271 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 130 340 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A "Nagykarácsony" Tiszeker Dániel második nagyjátékfilmje.

(csd)
 

A Nagykarácsony forgatókönyvét a Sohavégetnemérős című film kapcsán ismert Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta.

(csd)
 

A film rendezője, Tiszeker Dániel egy korábbi interjúban elmondta, hogy régi nagy álma, hogy karácsonyi filmet rendezzen.

(csd)
 
Nem a Nagykarácsony lesz az a mozi, mely új fejezetet nyit a magyar közönségfilm történetében, de igényes, profin elkészített filmről van szó, mely után nem marad rossz érzés a nézőben. És persze ne feledjük a legfontosabb tanulságot: nem daru, hanem magasból mentő! több»
 
Arnoldnak, a tériszonyos lánglovagnak ugyanis a történet bizonyos pontjától és bizonyos okból rendre megjelenik a Szabó Kimmel Tamást alakító Szabó Kimmel Tamás, hogy az őrület határáig szekálja szegény fiút – nos, ezeken a pontokon tisztán kivehető, hogy Tiszekernek lenne keresnivalója a vígjátékon kívül más műfajban is: e jelenetek kifejezetten feszültek, némelyik már-már pszichothrilleri hangulatot teremt. több»
 
A Nagykarácsonyt tiszta szívvel ajánlom az ilyenkor szokásos nyugati felhozatal teljesen partiképes alternatívájaként. Kicsik-nagyok jól fognak rajta szórakozni. több»